Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szóltok hozzá, hogy nőtt...

Mit szóltok hozzá, hogy nőtt a minimálbér?

Figyelt kérdés

Ismét jobban teljesítünk! Már megint többet keresünk.

De akkor miért drágul minden, miért egyre nehezebb munkát találni, és miért ilyen erős az euró... Ja hogy a forint a gyenge, bocsi.

#Európaiszintűfizetés #Ide költöznekazangolokafizetés miatt
2020. jan. 7. 15:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
36%

> Mit szóltok hozzá, hogy nőtt a minimálbér?

Eltörölném a minimálbért úgy, ahogy van.

2020. jan. 7. 16:43
 12/25 anonim ***** válasza:
81%

"Eltörölném a minimálbért úgy, ahogy van."

Egy fejlett gazdaságban működne is.

Viszont a poszt szovjet térségben a legtöbb munkáltató egy g_ci.

Ha nem lenne kikényszerítve az emelés, meghatározva a minimálbér, akkor kb egy tál rizsért dolgoznának sokan.

2020. jan. 7. 16:52
 13/25 anonim ***** válasza:
71%
ez a min. nettó - kedvezmények nélkül. Ha van két gyereked, akkor rögtön 180.000 a nettó.
2020. jan. 7. 17:27
 14/25 anonim ***** válasza:
12%

Kérdező, te írod:

BRUTTO NETTO

2015 122.000 79.910

2016 129.000 85.785

2017 161.000 107.065

2018 180.500 120.033

2019 195.000 129.675

2020 210.600 140.049

AKKOR MEG MI A BAJ???

Ez kb. KÉTSZERES növekedés 4 év alatt!

Mi kéne bmeg, hozzák le neked a csillagot az égről? Nyilván akkor is gunyorosan írnád, hogy "jobban teljesít.."

Mellesleg nem totál lúzer senkik nem keresnek minimálbért, se 2015-ben, se most.

2020. jan. 7. 18:27
 15/25 anonim ***** válasza:
82%

Kedves kérdező,

Miért a garantált bérminimum összegét írtad be a minimálbérnek az egyik kommentedben?

A minimálbér nettóban 107 ezer ft

2020. jan. 7. 18:28
 16/25 anonim ***** válasza:
76%

Munkáltató is vagyok, mellette félállásban alkalmazott is. Annak, hogy nőtt, örülök, annak, hogy ennyivel, nem. Az a gond, hogy tetszik, nem tetszik, a bérköltség pont olyan költség, mint az, hogy alapanyagot vagy áramot vásárol a cégem. Csak míg az átlagos infláció 3% körül van (tehát a legtöbb dolog átlag ennyivel drágult), a bérköltség növekedése ennek majdnem a háromszorosa. Ezt pedig be kell építenünk az árainkba, különben veszteségesek leszünk.

Csak ha én jófej vagyok, munkahelyet teremtek és tartok fenn, lassan behozhatatlan versenyhátrányban kerülök azokhoz képest, akik a termelés egészét automatizálják, és azonos üzemméret mellett ötödannyi alkalmazottjuk sincs, mert a gépek vásárlása és fenntartása kevésbé drágul, mint a munkabér. Ennélfogva nem tudunk versenyezni az áraikkal.

Engem ez szerencsére kevésbé érint, mert tevékenységünkből adódóan mindenki jóval többet keres a minimálbérnél, és pont ezért az én alkalmazottaim "csak" 4%-os béremelést kaptak. De látom, hogy a környező kisvállalatokat megöli a béremelkedés.

De a legjobban talán az zavar, hogy annak ellenére, hogy a csapból is az folyik, hogy milyen jól teljesít a gazdaság, reálértéken sereghajtók vagyunk az EU-ban a bérek tekintetében, mindezt úgy, hogy a béreken az egész kontinensen nálunk vannak a legmagasabb adók (munkáltatói és munkavállalói részen egyaránt), és végül, mikor az eleve nem sok pénzt még leadóztatva megkapja a munkavállaló, akkor azt elköltheti a világ legmagasabb ÁFA-kulcsával rendelkező országában...

2020. jan. 7. 18:47
 17/25 anonim ***** válasza:
85%

#16, én komolyan nem értelek.

1. sírsz, hogy túl sokkal emelik a minimálbért, de hálisten neked nem kellett ennyivel emelni

2. sírsz, hogy túl alacsonyak a bérek az EU-hoz képest

Most akkor mi legyen? :P

Egyébként én automatizálnék, és leszrnám, hogy kivel mi lesz. Úgyse lesz jó a pórnépnek soha. Akkor már jobb, ha most megszokják a jövőt, mint ha 50 évesen küldenék el őket emiatt, mert úgyis ez lesz. Ha az ember nem akar saját magán segíteni, pl. továbbképzéssel, akkor az Isten se tud.

2020. jan. 7. 18:52
 18/25 anonim ***** válasza:
87%
16-os: Ha a 3%-os inflációhoz hozzáadod a szocho csökkentését és az esetleges termelékenység növekedést, hatékonyabb munkavégzést, már meg is van a fedezete a minimálbér-emelésnek.
2020. jan. 7. 19:52
 19/25 A kérdező kommentje:

# 16

Úgy tűnik te vagy itt a legértelmesebb. Ahogy elnézem a fideszes aktivisták is benéztek 14-es jelenlétében.

De ha már mindent automatizálsz majd akkor ki fog nálad vásárolni ha nincs jövedelem amit elköltsenek. Ez is a gazdagabb gazdagodik a szegényebb még szegényebb elvet támogatja. Középosztály már nincs is Magyarországon kb.

De nyilván az a lényeg hogy minél hatékonyabb legyen minden.

#15 igazad van kis pontatlanság .

Nekem csak az a bajom, hogy ezt az emelést majd máshol levonják... És akkor mondják, hogy miért nem tud örülni a magyar semminek. Hát mert pontosan tudom, hogy nincs ingyen semmi. Legalább is a tapasztalatok ezt mutatják. Semmiből nem lehet pénzt csinálni. Oktatás hanyatlik, fiatalok kimennek. Mitől teljesítene jobban az ország? Mert nőtt a minimálbér? Szóval értitek ...

2020. jan. 7. 20:09
 20/25 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező:

"Ahogy elnézem a fideszes aktivisták is benéztek 14-es jelenlétében."

Én nem vagyok semmilyen aktivista, te viszont szerintem az vagy. Ennek a kérdésnek nem itt kéne lennie. A számokat te magad produkáltad a kérdésedhez, amiből világosan látható, hogy ez folyamatosan nőtt, és a végére MEGDUPLÁZÓDOTT. Ilyen rövid idő, tehát 4 év alatt. Ezek alapján Magyarország jobban teljesít? IGEN. Kész, kérdésed ezzel megválaszolva, lezárva.

De persze ha "univerzális kitekintést" akartál volna nyújtani, akkor azt is beidézhetted volna, hogy az ezelőtti ciklusban (=Fidesz előtt) MENNYIVEL nőtt évente a minimálbér?

Erről beszéljél, vagy menjél a politika szekcióba, mert ez a kérdés tartalmilag nem gazdasági, inkább agitációs, ez nyilvánvaló.

2020. jan. 7. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!