Anyagi jólétet elérni és komoly pénzeket keresni csak vállalkozóként lehet?
Attól függ, mi számít neked komoly pénznek és jólétnek.
Nálunk (vegyipari multi) a CFO-nak például 2.9 millió Ft a bruttó fizetése, ő alkalmazott nyilván. Ez nettó 1.9 milla körülre jön ki, erre jönnek még egyéb juttatások, mint 13. havi fizu pl. vagy cafetéria.
Szerintem egyik sem könnyű. Vállalkozóként sem könnyű milliókat keresni fiatalon, de amúgy idősen sem. Ha megnézed a vállakozók többsége (az ún. kisiparosok) szintén nem a bahamákon nyaralnak.
Mindkét esetben nagyon kell érteni valamihez és nagyon nem szabad félni a munkától.
Online vállalkozók viszont nyaralnak a Bahamákon, mert korábban felépítettek egy többé-kevésbé önműködő rendszert. Ha árulnak egy online alapú terméket vagy szolgáltatást, azt egyszer kellett előállítaniuk, utána (elméletben) szinte bármennyit eladhatnak belőle, minimális idő- és energia ráfordításával.
Míg alkalmazottként megfizetnek egy adott munka elvégzésére és azért megkapod a kialkudott összeget. Ha 10x annyi munkát végzel el, akkor sem fogsz 10x annyi fizetést/bevételt szerezni.
19:23
Aha persze. Max a vágyálom kategória, hogy egyszer valamit kitalálok, aztán abból élek 30 évig. Nem tudom mit értesz online vállalkozó alatt, de aki a termékét, szolgáltatását nem fejleszti, azt felzabálja a konkurencia...
"Ha 10x annyi munkát végzel el, akkor sem fogsz 10x annyi fizetést/bevételt szerezni."
De nem is az én bajom, hogy mondjuk nem lehet eladni a terméket amit gyártunk, vagy hogy mondjuk hülye vagyok a cégvezetéshez, és emiatt meg soktízmilliós adósságba verem magam a végén egy életre, mert még arra se volt lóvém, hogy legalább valami korlátolt felelősségű társaságot alapítsak :P
Ez szerintem megint egy olyan kérdés, amit a mai fiatalság egy tagja tett fel, de továbbgondolva.
Mert ők 400k nettót kérnének pályakezdőként érettségivel, aztán ha látják, hogy ez nem jön be, akkor jön a vállalkozói életpálya :)
Majd megtanulják, hogy sok féle módon lehet érvényesülni, de mindenképpen JÓL kell érteni valamihez, nincsen sültgalamb.
"Aha persze. Max a vágyálom kategória, hogy egyszer valamit kitalálok, aztán abból élek 30 évig. Nem tudom mit értesz online vállalkozó alatt, de aki a termékét, szolgáltatását nem fejleszti, azt felzabálja a konkurencia..."
Vagy eladja a befutott cégét pármillió dollárért és soha többet nem dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!