Kényszerithetnek így felmondásra?
Figyelt kérdés
Ma behívott a fönököm, és közölte velem, hogy ő teljesen őszinte lesz, kell az állásom egy ismerősének akinek megszűnt év végén a meloja, szoval legyek olyan kedves és mondjak fel, mert ő nem akar cirkuszt, és ne kényszerítsem arra, hogy valami mondvacsinált okkal kelljen kirúgni (de ezt is úgy, hogy egyúttal kérjem, hogy engedje el a 60 napos felmondási időm felét, mert februártól fog jönn az illető).Köpni-nyelni nem tudtam. 3 éve dolgozom itt határozott közlaklamazott kinevezésem van 2022 végéig. Mit csináljak? Mindent egyelőre csak szóban négyszemközt hangzott el, totál ki vagyok borulva :(2020. jan. 2. 15:08
11/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi szépen a segítséget. Azt gondolom megpróbálok némi pénzt kicsikarni belölök, mert gondolom megvannak az eszközök arra az esetre, ha mégsem akarok elmenni, hogy majd akkor magamtól menjek el pár hónap múlva. Amugy nálunk már többen mondtak fel munkavállalói oldalról határozott jogviszonyt, de egyiköjüktöl se követeltek pénzt (lehet az intézet ezt nem is tudja...?)Ott maradni midensetre ezek utánn nem szertnék de azt sem, hogy azt gondoljak teljesen mamlasz vagyok és csak úgy elmegyek (Rádásul ha okot akarna találni a főnököm a kirúgáshoz érdekes lenne, mert nincs munkaköri leírásom, és annak amit csinálok semmi köze se a vegzettsegemhez, se a beosztásomhoz).Szoval elég sokminden szabálytalan...
2020. jan. 2. 23:17
12/13 anonim válasza:
Megmenekülsz 2 évnyi bértáblás fizutól.
13/13 anonim válasza:
"Amugy nálunk már többen mondtak fel munkavállalói oldalról határozott jogviszonyt, "
Erre megvannak a törvény által leírt lehetőségek: pl. elköltözik 100 km-el arrébb vagy egészségügyi okok miatt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!