A béremelés mindenkit érint?
És ha én egy gyárban dolgozom, akkor engem érinthet?
Szerintem én is minimálbért keresek, bár nem tudom, a legalacsonyabb beosztásban vagyok (operátor).
Havi 200.000-at kapok túlóra nélkül, a műszakpótlékok és ilyen-olyan pótlékok miatt ennyi ugye.
Viszont tavaly is volt emelés, akkor egy 20 ezer forintot emeltek...
Nem kell hozzá nagy zseninek lenni, hogy kiszámold hogy ha 200 a nettója akkor annak 300 a bruttója tehát pótlékok nélkül minimum 240-250 a bruttója ami jóval több ami 80-90 ezerrel több mint a minimálbér. 30-40 ezerrel több mint a garantált bérminimum bár betanított segédmunkánál a minomálbér játszik szóval ilyen ütemű minimálbér emelés mellett 2-3 évig nem kell neki bért emelni. Az más kérdés hogy ha talon akar maradni a cég akkor muszáj lesz.
Köszönöm a válaszokat!
Biztos emel a cég, mert eddig minden évben volt béremelés nekünk. Azoknak is, akik nem operátorok, hanem például karbantartók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!