1,5%-os béremelés a vicc kategória?
ennyit irányoztak elő 2020-ra. ennek még át kell mennie a fenntartói érdekegyeztető tanácson aki megnyesheti, így akár 1% vagy akár 0% is lehet a vége. De felmenni biztos nem fog, így max 1,5% lehet.
Ez vicc? 1,5% emelés?
vagyis, ha veszünk egy 200-as bruttót mint átlagos bért ( a többség br 190 és br 220 közt kap) akkor 2-3000 ft bruttó emelés?
És az mennyi nettóban?
1300 ft?
Ha a minimálbér felett vagy, akkor gyakorlatilag nem köteles adni.
Ha ad, az csak jófejség.
Kérdés, milyen munkakör, hol, mennyi a tényleges bér, és ha tömegesen felmondanának az emberek, találna-e utánpótlást.
Amíg ezek nem tisztázottak, addig nem lehet kijelenteni, hogy vicc kategória.
Nálunk is volt 2-3%-os év (nagy német multi), nem örültünk, de ez van.
Volt utána 8-9%-os év is.
Sok a kérdés. Ha pl. nálatok tavaly 15% volt, akkor azzal le lett tudva a következő év is.
"és ha tömegesen felmondanának az emberek, “
Te is tudod hogy ez a mese kategória. Erről álmodik csak a trógerproli de ilyen soha nem volt és soha nem lesz. Ha tömegesen felmondanának bedőlne az egész, csak épp ez soha nem fog megtörténni ezt a cég is tudja.
" Ha pl. nálatok tavaly 15% volt, „
3-4 éve semmi se volt, mondjuk én csak 1 éve vagyok itt, de régebbiektől tudom, hogy évek óta semmi sincs. Ígérgették ígérgették és most megszülték a nagy döntést : emelnek! Hogy akadna a torkukon a döntésük.
Most akkor már emelést is kapsz, Balázska? Ennyire felment a dolgod?
Ám ha komoly a kérdés, akkor szerintem kevés.
"Ám ha komoly a kérdés, akkor szerintem kevés.“
Kíváncsi leszek mi lesz februárban mert sokan nem hiszik el hogy csak ennyi lesz az emelés azt hiszik mégis többet adnak majd. De feb 10-én megjön majd a jan emelt bér és mindenki meglátja a kemény nettó 1200 ft körüli „emelést“ . Azt hiszem lesznek itt felmondások.
Mondjuk eddig is voltak az se nagyon érdekelt senkit
Kicsit ellentmondasz magadnak:
"Te is tudod hogy ez a mese kategória. Erről álmodik csak a trógerproli de ilyen soha nem volt és soha nem lesz. Ha tömegesen felmondanának bedőlne az egész, csak épp ez soha nem fog megtörténni ezt a cég is tudja."
aztán
"Azt hiszem lesznek itt felmondások. Mondjuk eddig is voltak az se nagyon érdekelt senkit"
Most akkor mese kategória vagy megtörtént? :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!