Multicégnél műszaki területen mérnökként dolgozni. Előnyök, hátrányok?
Igen, nagyjából jól látod.
Multicégnél kreativitás=0, szabálykövetés=100%
Akkor is, ha az a megoldás káros, rossz hatású.
Ha kibírod, hogy te egy célszerszám vagy, amit ha kell, használnak, aztán visszaakasztanak a falra - akkor menj multihoz.
Ja, és nem szeretik az olyan célszerszámokat, amelyek a munkán kívül bármi mást is csinálnak. Tehát ötlet=0, visszabeszélés=0, felfelé óhaj, sóhaj, vélemény=0.
Én nem így látom pedig régóta dolgozom multiknál.
Amikor mást sem hallani mint a lean meg a kaizen nem tudom melyik multi engedheti meg magának ne vegye figyelembe ezeket az elveket a termelésben. Ahol eddig dolgoztam a mérnökök és a technikusok sőt sokszor a jó képességű gépkezelők is folyamatosan dolgoztak különböző fejlesztési projekteken hiszen az látja a problémát aki minden nap szembesül vele a gyártásban.
Nagyon ostobák azok a vezetők akik nem hallgatják meg a munkatársak ötleteit és nem támogatják a feljlesztési javaslatokat.
Nekem vannak ismerőseim a Bosch-nál, Siemens-nél... Abszolút nem igaz ez a kötöttség.
Attól függ melyik osztályon dolgozol. Hatékonysági szigor meg bárhol lehet és kell is.
Kis cégek is kezdik bevezetni a profi munka és termelés menedzsmentet. Szerintem 50 fő felett máshogy már nem megy.
Az a baj én lehet imbecilis vagyok, de nem értem mi a rossebről beszélsz 😃
Azt nem értem hogyan lehet összemosni a világ összes multicégének összes mérnöki állását?
Ezt fejtsd már ki nekem légyszíves...
Nyilván néhány multinál már rájöttek, hogy ez a módszer nem hatékony.
Ezeknél viszont olyan szinten kihajtják az embert, hogy azt nehéz bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!