Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Multicégnél műszaki területen...

Multicégnél műszaki területen mérnökként dolgozni. Előnyök, hátrányok?

Figyelt kérdés
Kinek ajánlható? Milyen beállítottságúaknak? Egy szűk területen kellene dolgozni, ami szakmailag nem túl nagy kihívás, de annál jobban szabálykövető, pontos munkavégzést igényel... Saját tapasztalatokat, véleményeket meghallgatnék legszívesebben. Köszönöm szépen előre is!
2019. dec. 29. 22:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Talán itt vannak azok az egyének, akik műszaki területen dolgoznak/ dolgoztak már a kérdésben feltett helyen. Ezért írtam ki ide. Köszönöm a megértést.
2019. dec. 29. 22:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezermillió cég, terület és pozíció van. Nem lehet általánosítani...
2019. dec. 29. 22:33
 3/11 anonim ***** válasza:
36%

Igen, nagyjából jól látod.

Multicégnél kreativitás=0, szabálykövetés=100%

Akkor is, ha az a megoldás káros, rossz hatású.

Ha kibírod, hogy te egy célszerszám vagy, amit ha kell, használnak, aztán visszaakasztanak a falra - akkor menj multihoz.

Ja, és nem szeretik az olyan célszerszámokat, amelyek a munkán kívül bármi mást is csinálnak. Tehát ötlet=0, visszabeszélés=0, felfelé óhaj, sóhaj, vélemény=0.

2019. dec. 29. 22:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem így látom pedig régóta dolgozom multiknál.

Amikor mást sem hallani mint a lean meg a kaizen nem tudom melyik multi engedheti meg magának ne vegye figyelembe ezeket az elveket a termelésben. Ahol eddig dolgoztam a mérnökök és a technikusok sőt sokszor a jó képességű gépkezelők is folyamatosan dolgoztak különböző fejlesztési projekteken hiszen az látja a problémát aki minden nap szembesül vele a gyártásban.

Nagyon ostobák azok a vezetők akik nem hallgatják meg a munkatársak ötleteit és nem támogatják a feljlesztési javaslatokat.

2019. dec. 29. 22:51
 5/11 A kérdező kommentje:
Én inkább kreatív vagyok (lennék), mint szabálykövető robot. Sőt, nem bírom az elköteleződést sem (hogy semmi mást ne csináljak, csak rabszolgaként dolgozzak nekik, holott lenne lehetőségem a saját kutatásommal jobban haladni), tehát én inkább a tudományos dolgokkal szeretnék foglalkozni, ami változatos és kreativitást igényel. Joggal érzem azt, hogy ez a multi rendszer totál ellentétes az én életfelfogásommal? Engem borzasztóan nyomaszt ez... Más is így van vele?
2019. dec. 29. 22:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vannak ismerőseim a Bosch-nál, Siemens-nél... Abszolút nem igaz ez a kötöttség.

Attól függ melyik osztályon dolgozol. Hatékonysági szigor meg bárhol lehet és kell is.

Kis cégek is kezdik bevezetni a profi munka és termelés menedzsmentet. Szerintem 50 fő felett máshogy már nem megy.

2019. dec. 29. 22:56
 7/11 A kérdező kommentje:
De ha az ember csak egy célszerszám ott, és nincsen egy idő után szakmai kihívás, csak idegi és "fizikai" munka, akkor mi a jó az egészben? Mi fogja motiválni? Elismerést sose kap az ember, csak lecseszést... Megcsinál valamit, amivel ő maga nincsen előrébb... Én ennek semmilyen előnyét nem látom...
2019. dec. 29. 23:07
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Az a baj én lehet imbecilis vagyok, de nem értem mi a rossebről beszélsz 😃

Azt nem értem hogyan lehet összemosni a világ összes multicégének összes mérnöki állását?

Ezt fejtsd már ki nekem légyszíves...

2019. dec. 29. 23:58
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván néhány multinál már rájöttek, hogy ez a módszer nem hatékony.

Ezeknél viszont olyan szinten kihajtják az embert, hogy azt nehéz bírni.

2019. dec. 30. 08:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mérnök vagyok, csak multiknál dolgoztam eddig. Kollegáim többségének is inkább negatív tapasztalatai vannak. Ők is mennének máshová ha lenne hova. A kényszer (munkahelyválaszték szűkössége) az ami a multinál tart minket. A 4-es elég jól megfogta a lényeget.
2019. dec. 30. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!