Hogyan tegyem túl magamat, hogy 7 év alatt végzek ha végzek mérnökként egyetemen, és jó ha 200 nettó lesz a pályakezdő fizetésem?
Nem az számít, hogy mennyi idő alatt végzed el. Én sem a jobbak közé tartoztam, viszont érdekelt. Egy ismerősöm azt tanácsolta (szakmabeliként), hogy az ember legnagyobb előnye nem abból származik, ha van diplomája, hanem ha a papírja mellé tud referenciákat és/vagy szakmai tapasztalatot villantani.
Menj el dolgozni. Ha nappali mellett nem megy, menj el esti képzésre és dolgozz mellette. Ne a szüleiddel fizettesd a tandíjat, hanem fizesd magad, amíg szakmai tapasztalatot szerzel. Hidd el, az iparban több ragad rád, mint az egyetemen és nem lesz annyira kétségbeejtő az sem, hogy elhúzódtak a tanulmányaid.
Úgy gondolom, aki nem képes egyenesben elvégezni valamit, az mindenképp dolgozzon mellette. 7 év egyetem után, 3-4 év tapasztalattal már jóformán olyan összeget kérsz, amilyet akarsz 300 és 700 között.
Igen, anno a szakmunkások 70-80 ezrekért remegtek mérnök ugyanúgy 2-300nettóval kezdett, én akkoriban elmentem volna szakmunkásnak, mellette vállamat volna mellékállásokat és máris meg tudnék élni.
Bár közlekedésmérnökként fogok végezni erre nincs nagy kereslet. Azokban az években döntöttem mérnök leszek, amikor csak ők tudtak megélni az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!