Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljon az ember a mai...

Mit csináljon az ember a mai világban?

Figyelt kérdés
Az egyeten pénzbe kerül és teli van mér diplomásokkal a piac és nincs garancia hogy ellehet helyezkedni bármilyen diplomával és ügye az egyetem még szakmai gyakorlatot sem ad nagyon. Az okj képzések ilyen szobafestő tehát az olyan szakmák amiből hiány van meg nincsen jól megszervezve. Nincsenek szinte gyakorlati órák vagy csak kevés óraszámban a tanárok már lusták tanítani a kevés fizetések miatt. Mit csináljon az ember a mai világban? én fiú vagyok tehát főként férfiak véleményére vagyok kiváncsi hogy ki mit csinál hogyan boldogul.
2019. dec. 26. 17:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
22%

Nektek a diplomás, főmérnöki 240 nettó jól fizető állás? Én segédmunkásként 270 et kerestem a metróépítkezésen, míg a mérnök? Mutatta az sms-ét. Kérdezi tőlünk tippeljetek nekem mennyi a fizum. Jönnek a tippek 400? 450? 500. Szerintem 600 megvan!

Aztmondja húdejó lenne... 240. Mivaaaan? Nem hiszitek el ugye? Mitatja az smst. Tényleg. Jó zsíros kettőnegyvenes. Az szép! Na ez az elszomorító.

2019. dec. 27. 07:04
 12/15 anonim ***** válasza:
6%
#11-es: ritka kivétel a 240-es mérnök fizu. De! Még ha annyi is, ő még 50-60 évesen is jó egészségnek örvendhet, míg aki nehéz fizikai munkát végez, az 45 éves korára már tönkre tette a testét és egy roncs lesz. Kb ez a különbség a fizikai és a szellemi munka közt. Még annyit, hogy kivitelezésre csak a selejt mérnökök mennek, akik kicsit is értelmesek azok tervezőként dolgoznak.
2019. dec. 27. 07:22
 13/15 anonim ***** válasza:
78%

Ha egy mérnök 240et keres, az a saját hibája.

Nem a papír ad jó fizut, hanem a tudás és az, hogy mész utána, és teszel érte. Ismerek programozót 250 ezer és 1.2M -s fizetéssel is. Iskolájuk, koruk ugyanaz. Az egyik éjjel-nappal tanul, nyelveket is, önfejlesztés, kommunikáció, tárgyalástechnika stb. Ha kell utazik. A másik megszerezte a papírját, azóta egy sort se olvasott, bértárgyaláson meg elfogadja amit kap, érvei nincsenek, és a világ háta mögött él, nulla kapcsolati hálóval. Teszel érte és jó lesz, vagy ülsz és kifogásokat keresel?

2019. dec. 27. 08:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
#11 csak te gondolom 12 órázol, meg nincs szombat. Ő meg 8 óra után hazamegy, a 8ból 6 órát meg egy klímás irodában tölt. Vagy éppenséggel az év végi bónusza akkora (sikeres projekt lezárása után), mint a te éves fizetésed.
2019. dec. 27. 11:31
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

#11, ez tényleg így van. Budapesten meg kb. ennyit adnak a kezdőnek mérnöknek bejelentve kb. Vidék még ennél is sokkal-sokkal rosszabb, ugyan ilyen megdöbbentő fizetés van versenyképes mérnöki diplomával, mint amit írtál.

#12, egészségben sem biztos, mert a kiégéssel is rettentően megváltozik az ember. Kivitelezésre meg nem hinném, hogy csak a selejtek mennének, biztos többet lehet ott tanulni, mint az íróasztal mögött, főleg akkor amikor a kedves tervező nem figyel dolgokra és akkor Ő felteszi a kezét, hogy a kivitelező oldja meg helyette.

2019. dec. 27. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!