Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bármilyen szakorvos tud...

Bármilyen szakorvos tud dolgozni a magánszfrérában? Egy patológus, infektológus vagy oxyológus hogyan?

Figyelt kérdés

2019. dec. 22. 20:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Az első nehezen a másik kettő laborban.
2019. dec. 22. 21:18
 2/13 A kérdező kommentje:

A patológus miért nehezen?

Az oxyológus mit csinálna laborban?

2019. dec. 22. 21:35
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
Igen
2019. dec. 22. 22:14
 4/13 A kérdező kommentje:
Kicsit bővebben?
2019. dec. 22. 22:18
 5/13 Mojjo ***** válasza:
79%
Magán oxyológus... najólvanmár :D Ezt te sem kérdezted komolyan :)
2019. dec. 22. 22:27
 6/13 A kérdező kommentje:

Én laikus vagyok.

De nem azt kérdeztem egyébként, hogy dolgozhat egy oxyológus magánban oxyológusként, hanem hogy dolgozhat e magánszférában (orvosként)...

Vagy mondjuk aki ilyen szakot választott a 6 év egyetem után és ezt tanulta még +5 évet, az teljesen hoppon marad, ha több pénzt szeretne keresni a bértáblán megfogalmazottnál, s külföldre sem szeretne menni?

Nem látok bele ezekbe a dolgokba, azért kérdezem...

2019. dec. 22. 22:37
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Patológusról tudok nyilatkozni.

Kórházban, igazságügyön dolgozhat vállalkozóként, órabérben.

Olyan is van, hogy magánrendelésen vesznek le anyajegyet, sejt- vagy szövetmintát, elküldik egy magánlaborba, és ott elemzi azokat.

2019. dec. 22. 22:40
 8/13 A kérdező kommentje:

#7. Köszi!

Hasznos volt a válaszod...

Ha igazságügyi munkát végez, vállalkozóként, akkor azért ki fizet neki?

Mármint értem, hogy az ügyfél, de milyen szituációt kell elképzelni?

Mert én eddig ezt csak úgy tudtam elképzelni, hogy államimegbízottként végezhet ilyen munkát egy patológus, de az valószínűleg azért van, mert nem ismerek minden tevékenységet amit egy patológus csinálhat...

De például egy olyan szituációt el tudok képzelni, hogy egy (igazságügyi) pszichiáter szakvéleménye kell egy általam vádolt emberről, ahhoz hogy számomra kedvező ítélet születhessen, stb. és akkor azt nekem kell fizetni...

De érdekelne egy konkrét példa patológussal, ha lehet.

Illetve, ehhez az egészhez el kell végeznie a patológusnak egy ráépülő képzést is, ami ha jól tudom újabb 24 hónap vagy ilyesmi.

És akkor igazságügyi patológus lesz (ha jól tudom).

Egy korház mekkora eséllyel alkalmaz egy patológust vállalkozóként, órabérért?

Ehhez már kellenek komoly eredmények, vagy egy friss szakorvost is nagy eséllyel alkalmaznak?

2019. dec. 22. 23:09
 9/13 A kérdező kommentje:
Ha valaki az infektológusról is tud nyilatkozni, ne tartsa magába!
2019. dec. 22. 23:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Szakvizsga után lehet katás vállalkozó és számlázhat.

Igazságügyön úgy tudom, hogy nincs magán megbízó. Független szakember véleménye kell, az orvos az intézetnek számláz. Hogy a költségeket ráterhelik-e valakire, az más kérdés.

2019. dec. 23. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!