Szerintetek még nagyobb lesz idővel a különbség pl. Ausztria, anglia, usa, svájc, holland stb fizetések és magyar fizetések között? Bár inkább a pénz értékét kellene inkább kérdeznem. Pl. Angliában egyetem városokban vannak 2 szobás kertes házak a panorámás kilátással már 50-55 ezer fontért is mondjuk. Itthon meg BP belváros 30m egy garzon:) Megye székhelyeinek a városaiban is legalább 40 ezer font egy panel.lakás. ami földszinti jó eséllyel. Ha egyedül élnék egy faluban a havi kiadásaim után örülnék ha havi 50 ezret félre tudnék tenni
Úgy hogy egy falusi egyszobás ikerházban élnék. Ehhez képest azt látom anglia 8gbp nettó az órabér. Ausztria nettó órabérje szintén vagy 10 euro. Itthon hónapokig lehetne spórolni jobb esetben egy egy műszaki cikkre is. Autó? Na arról már ne is beszéljünk. Én ahogy látom rengeteg magyar ember úgy éli le az életét hogy végig dolgozza a semmi pénzért. És annyija is van. Illetve rengeteg család nem.hogy félre rakni.nem.tud de van hogy kifizetni sem mindent. Ha valali meg össze tud spórolni egy nyaralásra az már örül. De jogosan
Ti hogy látjátok a mostani és a jövőbeni helyzetet? Allampapir meg egy vicc szerintem. 1 millióból 5 év alatt 1,27m. 1,27m 5 év múlva annyit sem fog érni mint most 1!! Ezek az én véleményem. A tietek mi?
Ha megnezed a GDP-t, a magyar gazdasag kozelit a nyugat-europai orszagok gazdasagahoz, de azert nem pannon puma sebessegevel. Szoval lehet, hogy 20-30-50 ev mulva felzarkozunk. Mas kerdes, hogy kinek mennyit jut a gazdasagi novekedesbol, no-e az egyenlotlenseg?
2019. dec. 20. 04:19
2/8 anonim válasza:
Még többen fognak emigrálni. A tényleges munkaerőhiány miatt fognak csak változni pozitív irányban a bérek, nem 1-2 év alatt, mert most az a taktika, hogy a meglévő munkavállalók között osszák szét a be nem töltött pozíciók munkáját. Jelenleg még könnyebb sírni, hogy nincs ember. (ember van bőven, csak fizetni nem akarnak normális béreket)
2019. dec. 20. 05:58
3/8 A kérdező kommentje:
Ezzel egyet értek! Minden egyes cég, vállalat spórol amin tud. Termékek, dolgozók, több órát dolgozzanak kevesebb órabérben. Engem hihetetlenül bosszant hogy külföldi fizukhoz képest vicces az a pénz amennyit keresek és amennyi órában. Havi 500 eurot ha keresek. 330-os arfolyamon. 250+ oraban. Mas meg 160 oraban keres 1500-2000 eurot meg 1200-1600gbp. És a pénz értéke amit rajta tudsz venni ott többet is ér. Több mindened lesz belőle sok esetben. Műszaki cikkek kaja autó pláne. Csak rossz belegondolni hogyha dolgozni szeretnék egész eletemben MASNAK akkor arra jutnek mint masok. 40-60 evesem annyiért meloznak mint most en sokuk. Vagy orulnek ha 200-250 megvan. Ez vicc.
2019. dec. 20. 07:42
4/8 anonim válasza:
Budapesten keresek nagyjából nettó 2000 eurót, hasonló poziban Bécsben kapnék 2800-3000 körül, sokkal drágább lakhatással (nem külvárosi szobát szeretnék bérelni az itteni belvárosi saját lakásom helyett), megélhetéssel. Azt felejti el mindenki, hogy a magasabb nyugati bérekkel nem azt kell összevetni, hogy mennyi egy kiló tarja meg egy liter benzin, hanem hogy mennyibe kerülnek a szolgáltatások, mert ezek azok, amelyeket automatikusan többet vesznek igénybe az emberek egy bizonyos jövedelem felett. Fodrász, étterem, söröző, múzeum, mozi, kiállítás ésatöbbi. Elég sok olyan terület van, ahol nincs érdemi különbség a magyar és a nyugati életszínvonal között, maximum utazás esetén.
2019. dec. 20. 08:42
5/8 anonim válasza:
Az almát hasonlítgatod a körtével.
2019. dec. 20. 13:58
6/8 A kérdező kommentje:
Értem én. De kint én ahogy számoltam érettségi+1 szakmával akár betanitott munkaskent is havi akár 300-400k félre tudnék tenni. Itthon szakmamban 12 oraban FALUN ELVE sporolva max 60k. Jelenleg kb a fizum 100%-at felreteszem de ez igy is edes keves. Amúgy szép hogy bp belvaros meg havi 2k eu. De megneznem en meg hányan vannak igy vele.:) szerintem a tobbseg orulne mar havi 1k netto euronak is bpn... Van akinek meg 500-al kell beernie tobb szaz oraban! Mondjuk a te 2k eurod szerintem az atlagnam a 3-4-szerese :D ami itthoni aranybam k* jo. Kint meg atlag kb
2019. dec. 20. 20:03
7/8 anonim válasza:
@6 Egy 100 fős cég 10 leggyengébben kereső alkalmazottja között vagyok, sokan keresnem milla nettó felett. Sok függ az iparágtól. 4000 euró nettó szakmunkával mondjuk Luxemburgban sima, máshol messze nem, ahol egy melós megkeres 4000-et, ott egy tisztességes lakás 1800-2000 havonta, egy korsó sör 10, egy női fodrász meg 100-150.
2019. dec. 20. 20:23
8/8 anonim válasza:
Betanított munkásként nem teszel félre 300ezret, mert annyit keresel összesen. Abból még meg kell élni (lakás, kaja legalább).
A többség azért tud vmennyit spórolni, mert kinn nincsenek szociális kapcsolataik, így semmit nem költenek szórakozásra. Se mozi, se étterem, semmi.
De ha ki akarsz menni, menj. Én nem tartalak vissza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!