Valaki tud tanácsot adni veszélyességi pótlékkal kapcsolatban?
Az a gond, hogy a A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény veszélyességi pótlékot nem ismer.
Ha a cég nem rendelkezik belső szabályzatban ilyen jellegű pótlék biztosításáról, akkor nem is követelheted.
Honvédség stb. esetén van csak külön szabályozás, ami a veszélyességi pótlékot megszabja.
Interjún egyszerűen kérdezz rá, és ha részükről ilyet nem biztosítanak, akkor inkább ne vállald el. Nagyon valószínű, hogy nem véletlen az átlagnál magasabb bér.
Így van: megszűnt a veszélyességi pótlék: ma már sugárszennyezett helyen sem kapnak a dolgozók veszélyességi pótlékot.
És igen, a magasabb fizetés ezt hivatott kompenzálni.
A munkahelyemen fokozott biológiai veszélynek vagyok kitéve. Veszélyességi pótlék nincs, azok annak idején beépültek a bérekbe, ezért keresnek jobban az ágazatban valamivel az emberek.
Viszont én nem hallottam arról, hogy az ukránoknál jelenleg háború lenne.
A Kelet-Ukrajnai háború a mai napig tart.
Mondom azoknak, akik lusták utánanézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!