Kezdő diplomás bér 195. 000Ft?
Azért mert van egy diplomád aktatologatáshoz attól még nem ér 300 ezer forintot az a munka.
Nem értem ezeket a kérdéseket, a versenyszférában "kiszámíthatatlan" a fizetés, de a közalkalmazotti bértábla publikus így mindenki tudja, hogy melyik büfészakkal mennyi pénzt fog keresni majd.
"Mióta kapja ugyanazt a kezdő fizetést meg egy szakmunkás, egy egyetemi végzettével?"
Amióta már bárkihez hozzávágnak egy valamilyen diplomát, és a szakmunkás munkája sokkal többet ér.
A baj hogy az emberekben berögzült hogy "diploma=siker". Hát nagyon nem így van.
Inkább "a gazdaságban hasznos tudás=siker", jó fizetés" az esetek 99%-ban.
És jelenleg a szakmunkás tudása dupla annyit ér mint egy sima aktatologatóé.
De mondok jobbat: ismerek olyan szakmunkást, aki dupla annyit keres mint én mérnökként (ő havi több mint 900 ezret keres). Miért? Mert ennyire hiány van jó szakmunkásból.
MI az hogy „kezdő“ diplomás bér 195? ÉN tizensok éve vagyok a pályán vagy 10 éve nem kezdő vagyok és 195-öt kapok.
vagyis kaptam tavaly dec 31-ig idén ugye a gar bérmin emelése miatt többet valamivel majd kiderül februárban. De ha többet is mennyivel többet? Bruttó 10.000-el? Lóf****sz.
Na. Bruttó 210. És diplomával dolgozom 13 éve szakpályán.
Bruttó 210. Egy spáros békás mókamuki nem kap ennyit.
ÉS erre nem válasz az hogy "akkoooo mennyéééé oda ecsém.."
ez nem válasz erre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!