Milyen munkát ajánlanátok diszlexiával/diszgráfiaával/diszkalkuliával?
Fodrasz, kozmetikus, mukormos?
Ha vab diplomad tuti megtudod ezeknek is tanulni az elmeleti reszet. Az a jo ezekben, hogy utana gyakorlati munka. Nem kell a helyesirasodat hasznalni hozza es ha ugyes vagy mesterfodraszatba szarra keresed magad. Iszonyat sok penzt koltenek a nok a hajukra manapsag...
Mind a hárommal megáldott a sors.
Iszonyú munka van benne, de és adó és számvitel területen vagyok, nem is rövid ideje, és elég jó is vagyok.
Kínlódás néha egy egy excel makró, ami egy rutinos egészségesnek pikkpakk, nekem néha 2nap, viszont, amit tudok automatizálok a munkámban, és amit megfogadtam, nem leszek szabadúszó, mert lehet csak egy számot nézek el egész évben, de azt nagyon, így van felettesem, aki ellenőriz, vezető könyvelő főkönyvelő vagyok, elismernek, és nem tudják, hogy pl a számokkal is gondban vagyok.
Az, hogy mellé néha én vagyok a legszerencsétlenebb elesettebb egyed is, már megszokták(balra megyek, pedig jobbra kéne, az 5cm az ****ekkora etcetc.
Anno a főiskolán az egyik gyakorlatvezető vizsga után kérdezte, hogy miért nem sikerült, hisz az órai munka, én segítem látja, tudja, neki mondtam egyedül, hogy mi a szitu, de sose éltem a hátrányommal, hogy kedvezően bíráljanak el bármimet is.
Ez akartam lenni, és teszek érte. Rengeteget olvasok, néha nagyon lassan, gyerek meséket inkább nehéz száraz helyett, bármit, másolok, nyelvet(2. tanulom), és persze lassabban mint más, de akkor is csinálom. Disszel létezni lehet, én azt mondom akarni kell, és nem elfogadni, beletörődni.
#1: fodrász? Nem hiszem, hogy egy diszkalkuliásnak az jó ötlet.
Hallottam, kémia kell hozzá és SZÁMOLÁS. Mert ha csibesárga lesz a neonszőkéből, annak a vevő nem fog örülni...
Itt van az, amire gondolok, tehát nem beszélek h*lyeséget:
Ha ez gondot okoz, akkor a fodrász nem jó neki. :(
Ez egy régi cikk, itt nem írnak le Benneteket, olvassátok el, hátha segítség. Azt írják, hogy nagyon kreatívak a diszesek, esetleg a fodrászaton belül hajfonás? Gyönyörű hajfonásokat látok a youtube-on, belekezdenék, bár nem vagyok diszes, viszont nincs próbababám. aztán már csak azt kell kitalálni, hogyan válthatod beszerzéssé a fonást.
#7 félre értesz. Nem a napi munkám tart 2napig, hanem egy komolyabb összetettebb makró programozása. A napi munkám már rutin, 10+éve vagyok a szakmában.(plusz valamiért a számvitel a rengeteg kódjával és rendszerével nem kezdi ki a fejem, azt az elején is átláttam, csak néha, amikor rögzítek zavarnak a számok a bizonylatokon), több könyvvizsgálóval, adótanácsadóval dolgoztam együtt, sehol nem vették észre, hogy amúgy hátrányból indulok a többiekkel szemben. Rendezettebb, átláthatóbb a munkám, aprólékos.
Angolul néha sírva, de tanultam, ma már a szakmai nyelv is köszöni nagyon jól megy. Valahogy amúgy nekem az idegen nyelv jobban megy, amint elkezdem használni(le tudok írni egy jelen idejű mondatot jelenti a kezdem használni), mint a sajátom. Az angol ilyen, jóval kevesebbet hibázok, mint magyarul. Angolban pl előbb veszem észre a hibát, magyar hibás szövegben pedig fel sem tűnik, tesztelt anyám gyakran vele, hogy ugyan azt a szöveget hibásan és jól is odaadta, és még csak össze se tudtam hasonlítani, mert ugyan annak láttam.:D
És mivel tudom mi nem az erősségem, ezért azokra figyelek, és küzdök, és csinálom. Fejlesztés kell, fejlesztem. Stress esetén, pl hibát hibára halmozok, HF streszoldás, hogy kiiktassam.
Vagy egy csilliárdszor fel akartam adni, amíg az iskolapadot nyúztam, analízis vizsga maga volt egy rémálom, de végül meglett, igaz kereken 60%, és sokadik tárgy és vizsgafelvétellel, de meglett. Ültem és addig csináltam, amíg nem sikerült(volt, ahol csak a sima összeadást nem sikerült helyesen a számológépről felírni a lapra). Van volt egy célom, most elértem, és most sem pihenek, hogy akkor jóóóóvan.
Nem az a jó, aki vért psál, és beleszakad, de az sem jó, ha beletörődsz, hogy max ennyit tudsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!