Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen munkát ajánlanátok...

Milyen munkát ajánlanátok diszlexiával/diszgráfiaával/diszkalkuliával?

Figyelt kérdés
Szivesen felvesznek mert nem vagyok buta, és talprasesttnek tünök, de amint ezek kiderülnek vagy elküldenek, vagy magamtól megyek el mert kiutálnak.B bármennyire igyekszem, képtelen vagyok lépést tartani a többiekkel, és az angol nyelvet se tudom elsajátítani rendesen. Van ugyan diplomám (természettudományi), de semmire se megyek vele, mert kinek kell olyan munkaerő aki egy pár soros emailt se tud normálisan megírni, vagy hibátlanuk kitölteni egy excelt (vagy ha igen 3x annyi ideig tökölök rajta mint más). A problémából fakadóan kézügyessgégem se tul jó, összekeverem a job-bal kezem nem tudom mebecsülni a távolságokat ezért gyakran mellérakok-öntök dolgokat, ha sietni kell összekeverem a pénzeket (szóval vendéglátás, kassza, stb, se megy).Jelenleg közszférában dolgozom adminisztrációs poziban, beszerzéseket kell intéznem, de szerintem hamarosan innen is el fognak küldeni (épp ma fogyatékosozott le a főnököm, és már itt is utál mindenki emiatt).Már nem tudom mit csináljak, fizikai meló se opció mert 45 kg -os lány vagyok (28 éves).Nagyon el vagyok már keseredve, mi lesz így velem az életben?
2019. dec. 9. 20:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Fodrasz, kozmetikus, mukormos?

Ha vab diplomad tuti megtudod ezeknek is tanulni az elmeleti reszet. Az a jo ezekben, hogy utana gyakorlati munka. Nem kell a helyesirasodat hasznalni hozza es ha ugyes vagy mesterfodraszatba szarra keresed magad. Iszonyat sok penzt koltenek a nok a hajukra manapsag...

2019. dec. 9. 21:19
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Diszlexiás vagyok én is. Sosem mondom el egy állásinterjún ezt a "fogyatékosságomat", mert még portársnak sem kellenék aki csak rendszámokat irogat, pont a betűk, számok keverése miatt. Nehéz ügy, de ha diplomához kötött munkát szeretnél csinálni, ahhoz pedig vannak elvárások, az egy dolog, hogy lediplomáztál, nem biztos, hogy alkalmas is vagy azokra a poziciókra. Ha pénzzel sem akarsz foglalkozni és kézügyességed sincs, akkor nem tudok mit mondani hova lenne érdemes menni dolgozni. A fodrász, műkörmös meg társaihoz kézügyesség kell. Hosetess munka max. Diszlexia legnagyobb hátránya, hogy a nyelvet nem tudjuk elsajátítani, csak nagyon gagyi módon, e miatt hatalmas hátrányba kerülünk a munkaerő piacon, mert max. eladónak, takarítónak,őrnek, betanított munkásnak tudunk menni. Könyvelővé nem fogsz tudni válni, se irodistává, ami nyelvhez kötött kiesik még a recepció is, így ro.hadt nehéz ám.
2019. dec. 10. 09:23
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, egyébként én nőként vagyonőr vagyok egy iroda házban recin.... De elég sza.r meló főleg nőként.
2019. dec. 10. 09:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mind a hárommal megáldott a sors.

Iszonyú munka van benne, de és adó és számvitel területen vagyok, nem is rövid ideje, és elég jó is vagyok.

Kínlódás néha egy egy excel makró, ami egy rutinos egészségesnek pikkpakk, nekem néha 2nap, viszont, amit tudok automatizálok a munkámban, és amit megfogadtam, nem leszek szabadúszó, mert lehet csak egy számot nézek el egész évben, de azt nagyon, így van felettesem, aki ellenőriz, vezető könyvelő főkönyvelő vagyok, elismernek, és nem tudják, hogy pl a számokkal is gondban vagyok.

Az, hogy mellé néha én vagyok a legszerencsétlenebb elesettebb egyed is, már megszokták(balra megyek, pedig jobbra kéne, az 5cm az ****ekkora etcetc.

Anno a főiskolán az egyik gyakorlatvezető vizsga után kérdezte, hogy miért nem sikerült, hisz az órai munka, én segítem látja, tudja, neki mondtam egyedül, hogy mi a szitu, de sose éltem a hátrányommal, hogy kedvezően bíráljanak el bármimet is.

Ez akartam lenni, és teszek érte. Rengeteget olvasok, néha nagyon lassan, gyerek meséket inkább nehéz száraz helyett, bármit, másolok, nyelvet(2. tanulom), és persze lassabban mint más, de akkor is csinálom. Disszel létezni lehet, én azt mondom akarni kell, és nem elfogadni, beletörődni.

2019. dec. 10. 15:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

#1: fodrász? Nem hiszem, hogy egy diszkalkuliásnak az jó ötlet.

Hallottam, kémia kell hozzá és SZÁMOLÁS. Mert ha csibesárga lesz a neonszőkéből, annak a vevő nem fog örülni...

Itt van az, amire gondolok, tehát nem beszélek h*lyeséget:

[link]

Ha ez gondot okoz, akkor a fodrász nem jó neki. :(

2019. dec. 10. 16:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ez egy régi cikk, itt nem írnak le Benneteket, olvassátok el, hátha segítség. Azt írják, hogy nagyon kreatívak a diszesek, esetleg a fodrászaton belül hajfonás? Gyönyörű hajfonásokat látok a youtube-on, belekezdenék, bár nem vagyok diszes, viszont nincs próbababám. aztán már csak azt kell kitalálni, hogyan válthatod beszerzéssé a fonást.

2019. dec. 10. 21:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
#4-es mazlid van, hogy ilyen jofejek a munkatarsaid és a főnököd.A legtöbb munkahelyen viszont nagyon hamar lapátra kerülsz ha neked 2 nap ami másnak pikpakk. Ez a legnagyobb baj a diszmindennel, nem az, hogy nem tudjak megcsinálni hanem, nagyságrendekkel tovább tart. A másik a nyelvtudás mi minden munkahelyen alap, már szinte egy plázás eladónak is.Iszonyat nehéz úgy tanulni idegen nyelvet, hogy semmi érzéked nincs, nehezen megy a kiejtés, simán kevered a betűket, és cseréled a betűk sorrendjét és még a magyar nyelvvel, a ragokkal egyebekkel is gondban vagy! 33 éves vagyok, a diszlexia ellen semmit nem tudok tenni, annak idején is rengeteget nyelvtanoztam, külön önfejlesztő tankönyvem is volt, sokat fejlődtem, de iszonyat lassan. Az angol egy rémálom számomra, mert a nyelvtani szerkezet számomra agyilag felfoghatatlan. Azt is úgy tudom naggyából, hogy pl. mondatokat magoltam be, de még így sem megy sokszor, a fordítás főleg nehéz a fordított szerkezet miatt. De nem azt mondom, hogy nem lehet így is megtanulni egy nyelvet, csak hihetelen kínlódás az egész és nem tudom, hogy ezzel el érek e valamit. Mert hiába értem meg az írott szöveget, ha hallás után nem megy (angol filmeket is csak akkor értem ha van alatta angol felirat is, de hamar elfaradok és kb fel óra után elvesztem a fonalat) , fogalmazni az adott nyelven meg csak alig tudok.
2019. dec. 11. 08:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#7 félre értesz. Nem a napi munkám tart 2napig, hanem egy komolyabb összetettebb makró programozása. A napi munkám már rutin, 10+éve vagyok a szakmában.(plusz valamiért a számvitel a rengeteg kódjával és rendszerével nem kezdi ki a fejem, azt az elején is átláttam, csak néha, amikor rögzítek zavarnak a számok a bizonylatokon), több könyvvizsgálóval, adótanácsadóval dolgoztam együtt, sehol nem vették észre, hogy amúgy hátrányból indulok a többiekkel szemben. Rendezettebb, átláthatóbb a munkám, aprólékos.

Angolul néha sírva, de tanultam, ma már a szakmai nyelv is köszöni nagyon jól megy. Valahogy amúgy nekem az idegen nyelv jobban megy, amint elkezdem használni(le tudok írni egy jelen idejű mondatot jelenti a kezdem használni), mint a sajátom. Az angol ilyen, jóval kevesebbet hibázok, mint magyarul. Angolban pl előbb veszem észre a hibát, magyar hibás szövegben pedig fel sem tűnik, tesztelt anyám gyakran vele, hogy ugyan azt a szöveget hibásan és jól is odaadta, és még csak össze se tudtam hasonlítani, mert ugyan annak láttam.:D

És mivel tudom mi nem az erősségem, ezért azokra figyelek, és küzdök, és csinálom. Fejlesztés kell, fejlesztem. Stress esetén, pl hibát hibára halmozok, HF streszoldás, hogy kiiktassam.

Vagy egy csilliárdszor fel akartam adni, amíg az iskolapadot nyúztam, analízis vizsga maga volt egy rémálom, de végül meglett, igaz kereken 60%, és sokadik tárgy és vizsgafelvétellel, de meglett. Ültem és addig csináltam, amíg nem sikerült(volt, ahol csak a sima összeadást nem sikerült helyesen a számológépről felírni a lapra). Van volt egy célom, most elértem, és most sem pihenek, hogy akkor jóóóóvan.

Nem az a jó, aki vért psál, és beleszakad, de az sem jó, ha beletörődsz, hogy max ennyit tudsz.

2019. dec. 11. 15:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok. Bizonyára te is tudod, hogy azért a disz.. elég tág fogalom. Lehet a tiéd nem olyan (súlyos) és megy mondjuk az angol, meg akárhyandjára az analízis másnak meg nem. Akkor sem, ha már kigúvad a szeme a sok gyakorlástól. Szóval én semmi esetre se adnék ilyen embereknek oyan tanácsokat ,hogy gyakorold és majd menni fog, meg ne nyugodj bele, mert ez ahoz hasnolit mintha egy vaknak papolnál, hogy gyakorolja a rajzot és majd menni fog (ezzel azt sugalva,hogy az ő hibája, ha mégsem és akkor majd a maradék önbizalma is elmegy).Megjegyzem én például állatovosasszitensekét talátam meg a számításimat sok hányattatás után. Jó mert csak egyszem főnököm van és tud a problémámról ezért nem bombáz (számomra) tejesíthetetlen feladatokkal. Az állatokkal és a gazdikkal jól kijövök ,nyugisabb állatokon a kompetenciámba tartozó keteléseket is meg tudom csinálni,angolul nem kell beszélni, és adminisztrálni is csak nagyon alap szinten. Nem keresem halálra magam, de mégis jobbb mint egy gyár mondjuk és szeretem is csináni, szóval van remény kérdező :-)
2019. dec. 11. 20:47
 10/12 anonim válasza:
100%
Dadus munka jó lenne szerintem.
2020. júl. 9. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!