Diszkalkuliával pénztáros munka?
Sziasztok,
Pénztáros munkakörben szeretnék dolgozni, viszont hamarosan diszkalkulia vizsgálatra megyek, mivel fenn áll nálam a valószínűsége.
Van esélyem rá, hogy dolgozhatok így pénztárosként?
Már több helyen is utánajártam, de nem kaptam használható információt.
Illetve 2 évig dolgoztam eladóként és a pénzváltással nem volt bajom.
Elöre is köszönöm :)
Őszinte leszek, ha én lennék a munkaadó és kiderülne a diszkalkuliád, biztosan nem alkalmaználak. Hogy van-e erre valami "szabály", azt nem tudom, de mivel nincs a homlokodra írva, így ha nem mondod meg a munkáltatónak, akkor maximum csak az esetleges hiányoknál derülhet rá fény.
Honnan jött az ötlet, hogy elmenj vizsgálatra, mikkel küzdesz, milyen "tüneteid" vannak?
A munkáltató szempontjából meg is érteném ezt.
A pénzzel sosem volt gondom, eladóként is csak a betanulás időszakában vétettem párszor.
Tüneteim:
-Dátumok, járatszámok felcserélése
-Gyakran nehéz a fejben számolás, néha újjal számolok
-Hosszabb matematikai egyenleteket nem tudok megoldani, esetekben magát a logikai menetet sem értem. (pl. Egy egyszerűbb számolás monjuk a másodfokú egyenlet hibátlan lesz, de logaritmust, vagy 3 ismeretlenes műveleteket nem tudok elvégezni. A menetét tudom, tehát a definíció megvan, de alkalmazni nem tudom.
-Analóg órát nehezemre esik leolvasni, vagy egy időmértéket megbecsülni. (pl. Ha 6.13-kor indulok Es 57 perc alatt érek a-ból b-be, mikorra érek b-be...)
Ellenben:
-a számok értékével tisztában vagyok
-Az egyszerűbb feladatokkal sosem volt gondom.stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!