Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mik a gyengeségei? Erre az...

Mik a gyengeségei? Erre az interjúkérdésre mik a legjobb technikák, válaszok?

Figyelt kérdés
Nem hazudni szeretnék, hanem arra vagyok kivancsi ilyenkor mit celszeru mondani. Allasinterjun.
2019. dec. 4. 16:36
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Olyat, ami igazából erény is lehet, vagy olyat, ami régebben volt jellemző rád, de mára sikerült szinte teljesen kijavítani. (Félelmetes, hogy ilyen bullshitek alapján veszik fel az embereket.)
2019. dec. 4. 16:40
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Olyat, ami tényleg gyengeség (a "mondok valamit, ami igazából erősség" az nagyon átlátszóan manipulatív), majd hozzáteszed, milyen mérhető lépéseket teszel ennek javításáért és mi a kívánatos végeredmény (pl. nem beszélsz jól angolul - ezért naponta tanulsz másfél órát - év végéig leteszel egy középfokút).
2019. dec. 4. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
27%
En mijdig megmondom hogy napi 8 tiplit iszom
2019. dec. 4. 17:05
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

2-es, az is jó, amit írtál, de ezzel nem feltétlenül értek egyet:

"a "mondok valamit, ami igazából erősség" az nagyon átlátszóan manipulatív"

Pl. ha valaki egy minőségellenőri állásra jelentkezik, akkor nyugodtan mondhatja azt, hogy LASSÚ, nem kapkodós - viszont ezzel együtt ALAPOS, minden részletet megfigyelő. Ami egy másik munkakörben hátrány, az itt előny lehet :-)

2019. dec. 4. 17:20
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

nem tudok jól válaszolni, idióta, felesleges kérdésekre :D

Megnézném az arcukat.

2019. dec. 4. 19:20
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

Manapság már nem divat ilyeneket kérdezni, 20 éve volt az. Eléggé le van maradva az a HR-es, aki ezt felteszi.

A neten vannak fent erre ötletek, nagyon tetszenek a HR-esek kommentjei.

Miszerint ne olyat mondj, ami igazából erősség, mert a HR-es a valódi gyengeségeidre kiváncsi. Hát, tudod, akkor vegyen fel, és próbaidő alatt kiderül, vagy érdeklődjön korábbi munkaadóknál. Erre senki nem fog őszinte választ adni.

Én szívem szerint ezt mondanám:

-Az a gyengeségem, hogy utálom a buta kérdéseket.

Nyilván nem vennének fel. Ez ugyanolyan marhaság, mint a miért akar itt dolgozni kérdés, ahol elvárják, hogy te fényezd az ő cégüket, amiről valljuk be túl sokat nem tudsz, mivel nem dolgozol még ott. Erre is az lenne a tisztességes válasz, hogy azért, mert munkahelyet keresek, Önök meg feladtak egy álláshirdetést. Ennyi, a többi maszlag, hülyeség.

Én amúgy azt mondanám erre, hogy türelmetlen vagyok az értetlen emberekkel. Ha tetszik, ha nem. Tényleg az vagyok. Utálom pl.amikor új kollégát kell betanítanom, és elmondtam mindent már 10-szer és még mindig nem érti. De szerintem ez sem valami jó pont.

Ezen kívül pl. mondhatnám, hogy lusta vagyok, sértődékeny, mindenhonnan elkések. Nyilván megnyerném ezekkel az állást. Amúgy lehet, hogy visszakérdeznék, hogy mégis mit akarnak elérni ezzel a kérdéssel?

2019. dec. 4. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:
88%

Pl. Mondd azt, hogy néha hajlamos vagy kapkodni és olyankor hibázni, de ma már tudatosan figyelsz erre, és egyre kevésbé jellemző.

Ha a munkához nem kell nyelv vagy csak középszinten, akkor mondhatod, hogy régebben felsőfokú szinten voltál, de sajnos hagytad megkopni a nyelvtudásod.

Ha nincs szükség excelre az adott poziban, akkor mondd, hogy nem vagy profi excelben csak átlag felhasználó szinten vagy.

Személyes tulajdonságnak mondhatod, hogy makacs vagy, sokszor kiül az arcodra az amit gondolsz, néha túl kíváncsi vagy stb.

Vagy mondj valami totál hülyeséget, pl nem voltál jó műelemzésből a középiskolában és vélhetően azóta sem fejlődtél.

2019. dec. 4. 22:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehet hogy menő csak 20 éve volt, tőlem mégis megkérdezték az elmúlt 7 során 20 alkalomból 15-ször, méghozzá az itteni fórumozók nagy része által nívósnak tartott (szerintem nem az) ssc-kben. Tipikusan olyan kérdés, amire nincs jó válasz, én ha most kérdeznék egy határozott (!) "nem tudok ilyenről"-t válaszolnék.

De erre pl rá lehet fogni az önismeret hiányát.

Ha nem odaillőt mondasz (plolyan melóhoz az excelt ahová nem kell excel - köszi, ezen nevettem), rád fogja, hogy biztosan nem is erre a melóra akarsz igazán jelentkezni.

Ha olyat, ami valóban gyöngeség: ez a legveszélyesebb, vannak olyan helyek ahová kifejezetten ilyeneket keresnek hogy kihasználják. Pl azt mondani hogy néha nem tudsz nemet mondani kész öngyilkosság.

Olyat mondani ami valójában erősség: átlátszó, nem hagyják annyiban.

Piszlicsáré, oda nem illő dolgok - kb mint ha nem odaillőt mondanál.

2019. dec. 5. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!