Mi számít jó fizetésnek Magyarországon?
Nem lehet mindenki ssc alkalmazott, meg it szakember. Kérdezz meg egy mentős, egy rendőrt, egy tűzoltót, egy nővért, egy tanárt, hogy mennyit keres! Örül, ha bruttó a kap 240et,és az csak 160 ezer a valóságban és mennyit kell gürizni érte. Ezeket a szakmákat többé nézem, mint 2nyelvvel meg it tudással ücsörögni egy multinál, még sincsenek megfizetve.
Aki gyárban szalag mellett 3 műszakban keres 150-170 ezret, vagy sokan minimál béren 100 ezret neki a munkájuk nem ér kevesebbért, mint egy irodistáé, nekik ez a 320 nettó kiemelkedő fizetés és ők vannak többen.
#41: inkább te kérdezd meg szerintem :)
Lehet meglepődsz.
Oké, tény, hogy keveset keresnek, mert a 200-250 is eléggé kevés diplomával de azért nem 160. Írta is valaki, hogy 160-at manapság egy tanulatlan takarító keres. (pl családban is aki általános iskolai tanár nettó 250-et kap)
"Na ugye!
Hát ha már egy sima takarító is nettó 160-at keres, akkor a nettó 240-es átlagbér miért lenne hihetetlen?"
Miért lenne lehetetlen? Mert nem fizetnek annyit a 160 ezer is ritka. Hozzáteszem a többiek hozzászólásához, ezek nem kifogások, hanem tények. Nyelvet nem tud mindenki megtanulni, ennyi. Azért mert te neked könnyen megy nem jelenti azt hogy mindenkinek könnyen megy. Mi a mi bonyolúlt ebben. Én könnyen festek, míg más egy normális karikát nem képes rajzolni, mert nincs kézügyessége, bot kezű. Én könnyen összeillesztek dolgokat míg más meg szenved vele 30 percet. De miért? Nekem megy neki miért nem? Komolyan ilyen ovis szinten vagytok, hogy ilyen kérdéseken fenn akadtok?
"Nyelvet nem tud mindenki megtanulni, ennyi."
Magyarul azért csak sikerült?
A nyelvtudás és festészet kicsit más téma. Nyelvtanulas bárkinek megy, hiszen magyarul is tudsz, angol meg jóval egyszerűbb.
De oké, ha te festésben vagy csuda jó akkor abból is lehetsz milliomos...
"vagy sokan minimál béren 100 ezret neki a munkájuk nem ér kevesebbért, mint egy irodistáé"
De, kevesebbet ér hiszen a piac beárazza.
A versenyszférában mindenre annyit fizetnek amennyit ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!