Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi számít jó fizetésnek...

Mi számít jó fizetésnek Magyarországon?

Figyelt kérdés
Kaptam egy allaslehetoseget, villanyszerelokent dolgozni 320 ezer forintert, viszont napi minimum 10 ora munka de lehet tobb is, meg neha szombaton is be kell ugyanugy 10 ora vagy tobb, a szombat nagyon ritka. Szoval nem tudom elhatarozni hogy ennyi fizetes egy ilyen munkaert keves vagy sok. Mert azert szerintem a 10 ora vagy tobb kicsit sok 5 napig egyfolytaba. Utazgatsz varosrol varosra, lenne ott tobb is mint 10 ora siman. Szoval mennyire eri meg egy ilyet bevallalni? Vagy inkabb keressek olyat ahol 8 ora a munkaido, csak nem tom mennyivel kevesebb a fizu
2019. dec. 4. 04:53
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Nem lehet mindenki ssc alkalmazott, meg it szakember. Kérdezz meg egy mentős, egy rendőrt, egy tűzoltót, egy nővért, egy tanárt, hogy mennyit keres! Örül, ha bruttó a kap 240et,és az csak 160 ezer a valóságban és mennyit kell gürizni érte. Ezeket a szakmákat többé nézem, mint 2nyelvvel meg it tudással ücsörögni egy multinál, még sincsenek megfizetve.

Aki gyárban szalag mellett 3 műszakban keres 150-170 ezret, vagy sokan minimál béren 100 ezret neki a munkájuk nem ér kevesebbért, mint egy irodistáé, nekik ez a 320 nettó kiemelkedő fizetés és ők vannak többen.

2019. dec. 8. 06:01
 42/49 anonim ***** válasza:

#41: inkább te kérdezd meg szerintem :)

Lehet meglepődsz.

Oké, tény, hogy keveset keresnek, mert a 200-250 is eléggé kevés diplomával de azért nem 160. Írta is valaki, hogy 160-at manapság egy tanulatlan takarító keres. (pl családban is aki általános iskolai tanár nettó 250-et kap)

2019. dec. 8. 09:43
 43/49 anonim ***** válasza:
Örülj ha br 200-at megkapsz, ez (m)agyarország
2019. dec. 8. 18:27
 44/49 anonim ***** válasza:
Egyetemi tanárnő ismerős 38 évesen phdvel, 2 felsőfokú nyelvvizsgával, kimagasló lexikális és szaktudással keres 260 nettót.
2019. dec. 8. 18:45
 45/49 anonim ***** válasza:
Vidéken adminisztratív munkakörben br 245öt kapok, sajnos ez 160 ezer a kezemben. De néztem sok hirdetést, kérdeztem ismerősőket a legtöbb helyen br max 200at óhajtanak adni. Rokonom mérnök, úgy kap 250et kézbe, hogy ebből 120at zsebbe kap, mert nem hajlandóak normális bérrel bejelenteni. Cserébe baromi sokat melózik elég nagy felelősséggel. BP környékén hasonló pozícióban 350 nettó megadnák mindenféle boríték nélkül. Csak hogy nem mindenki lakhat, meg akar Pesten élni, a kenyér viszont itt is ugyanannyiba kerül.
2019. dec. 8. 18:52
 46/49 anonim ***** válasza:
26%

"Na ugye!

Hát ha már egy sima takarító is nettó 160-at keres, akkor a nettó 240-es átlagbér miért lenne hihetetlen?"

Miért lenne lehetetlen? Mert nem fizetnek annyit a 160 ezer is ritka. Hozzáteszem a többiek hozzászólásához, ezek nem kifogások, hanem tények. Nyelvet nem tud mindenki megtanulni, ennyi. Azért mert te neked könnyen megy nem jelenti azt hogy mindenkinek könnyen megy. Mi a mi bonyolúlt ebben. Én könnyen festek, míg más egy normális karikát nem képes rajzolni, mert nincs kézügyessége, bot kezű. Én könnyen összeillesztek dolgokat míg más meg szenved vele 30 percet. De miért? Nekem megy neki miért nem? Komolyan ilyen ovis szinten vagytok, hogy ilyen kérdéseken fenn akadtok?

2019. dec. 9. 20:17
 47/49 anonim ***** válasza:

"Nyelvet nem tud mindenki megtanulni, ennyi."

Magyarul azért csak sikerült?

2019. dec. 9. 20:21
 48/49 anonim ***** válasza:

A nyelvtudás és festészet kicsit más téma. Nyelvtanulas bárkinek megy, hiszen magyarul is tudsz, angol meg jóval egyszerűbb.

De oké, ha te festésben vagy csuda jó akkor abból is lehetsz milliomos...

2019. dec. 9. 21:09
 49/49 anonim ***** válasza:

"vagy sokan minimál béren 100 ezret neki a munkájuk nem ér kevesebbért, mint egy irodistáé"

De, kevesebbet ér hiszen a piac beárazza.

A versenyszférában mindenre annyit fizetnek amennyit ér.

2019. dec. 9. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!