Mi számít jó fizetésnek Magyarországon?
Azért egy fiók vezető tuti kap 400-at.
Ez a 320 meg ennyi munkaidőre vetítve nagyjából 200 körülinek felel meg vagy még annyi sem. Szerintem mindig érdemes heti 40 órára számolni arányosan a fizut.
Van aki a netto 200-ert siman dolgozna havi 250 orat, mert olyanok az igenyei es a korulmenyei, van aki netto 600-ert nem vallal el 40 oras munkat, mert neki meg mas igenyei, lehetosegei vannak. Ez a jo vagy rossz fizetes annyira szubjektiv, hogy nincs ertelme a kerdesnek.
En biztos hogy nem szerelnek villanyt 320 eft-ert, nagyon alja munka. Netto 450 alap (napi 8h) bernel mar elgondolkoznek rajta, de kkor is csak ideiglenesen csinalnam.
"Az emberek többsége aki egyszerű munkából él alkalmazottként 130-160 ezerig fizetik"
Ja, ez volt mondjuk 10-15 éve. Azóta eléggé kilőttek a bérek, most az országos nettó átlag 240 ezer. Ne viccelj már, amit írsz az a garantált bérminimum szintje. Tán csak nem a minimumra képes a többség??
"ha a felett akkor nagyrészt a munkáltatók csalnak az adózással."
Hát ez szerintem inkább az alacsonyabb béreknél jellemzőbb. Minimálbér + 50/100 zsebbe szerintem jóval gyakoribb, mint a 800 ezres fekete pénz.
Én egy tök átlag senki vagyok, budapesti irodában nettó 450-600 között(túlóra függő) kapok és teljesen legálisan.
26, akkor baromi szerencséd van. Nem ez az átlag, pesten sem. Irodai melókért, kötelezően elvárt nyelvtudással, nettó 180 az átlag (jó, nem 160, ebben túlzott az előttem szóló, de az sem ritka sajna). Jobb helyen 200 körül, de akkor már tűt találtál a szénakazalban.
188at keresek, állást keresek, az volt a kikötésem, hogy legalább ennyi vagy picit több legyen az új helyen (ahol fizuigényt kérdeznek, ott 210 körül mondok). Egy évbe telt, mire találtam ilyen munkát, most ujjongok a szerencsémért, hogy milyen király helyre sikerült váltanom, mert több, mint amire számítottam... de még mindig nem kezdődik hàrmassal.
Úgyhogy nem, nagyon nem reálisak a 400-600 ki tudja mekkora fizetések, egy-kèt kirívó eset nem az átlag, és felesleges ezzel alázni a válaszolókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!