Mi számít jó fizetésnek Magyarországon?
#31; 34 Igazad van. A nyelvismerettel kapcsolatban, nagyon sokan kijelentik, hogy ők tudnak angolul. Valójában meg nagyon nagy az a mellény. Tényleg nem tudnak egymás után elmondani 2-3 mondatot úgy, hogy ne nyomnának be közben mondatonként legalább 1 "őőőő"-t. Rendkívül idegesítő. Mondom ezt úgy, hogy én sem tudok összerakni 2 mondatot, de nem "őőőő"-zök, meg nem állítom azt magamról, hogy tudok angolul. A páromnak olyan munkája volt, hogy 2,5 évig napi szinten 8-10 órát telefonált angolul, az összes európai ország képviselőjével, minden fajta akcentussal találkozott. Nem dadog, nem "őőőő"-zik, folyamatosan beszél, én a nyelvtani hibáit nem nagyon veszem észre, de teljesen folyékonyan megszólal és megért bárkit. De, nem állítja azt, hogy ő tud angolul. Volt főnököm 6 évig élt és dolgozott az egyesült államokban. Ő zseniálisan jól beszél, iszonyat jól használja a szlenget is (értelem szerűen az amerikait). Na ő joggal állítja azt magáról, hogy tud angolul. Az túlzás hogy olyan sok magát angol tanárnak tartó embert hallottam basic szinten beszélni a nyelvet, hogy ő maga is még bőven diák, amiből egyértelműen lehet általánosítani. De volt pár a környezetemben. Nem is értem hogyan várhatjuk el ilyen emberektől azt, hogy megtanítson egy nyelvet bárkinek is. Munkafüzet töltögetéssel meg egy laikus füllel is erős magyar akcentussal begyakorolt 20-30 szóbeli tétel anyagának magolásával senki se tanulja meg a nyelvet.
A másik nagy hiba, mindig mindenki magához viszonyít. Abszolút nem racionális, főleg ha azon tulajdonságaidhoz, tehetségedhez hasonlítasz másokat, amiben te kiemelkedő vagy. Nem vagyunk egyformák, mások a lehetőségeink, igényeink, értékrendünk, éppen ezért is értelmetlen a jó fizetés kérdése. Van akinek a 200 is jó, van akinek az 500 sem.
"mégis egy tech cégnél vagyok vezető, mert tényleg bármit meg lehet tanulni, "
"ennek ellenére anyanyelviek szövegeit is rendszeresen lektorálom"
Pontosan errol beszelt a #34-es. Latom nem ment at. 🙂
Egyebkent az adott csoport tevekenysegenek jellege nem feltetlenul van osszefuggesben a vezeto szakmai multjaval es hozzaertesevel. A vezetes total mast jelent, mint amit te most elonyodkent ("bármit meg lehet tanulni") probaltal felhozni.
Egyebkent itt az eg vilagon senkit nem erdekel, hogy hol, milyen pozicioban vagy, milyen beallitottsaggal. De nem hogy a kerdeshez, a kibontakozo gondolatvaltashoz sincs az eg vilagon semmi koze. Visszaterve ahhoz amirol a #34-es beszelt, csak dicsekves. Itt gyik-en van szukseged elismeresre? Tenyleg nem ertem (nem a mondanivalod, hanem a koritest), nem rosszindulatbol irtam.
"Takarítói állás irodaházban nettó 160 ezer 8 órában, azt mondják ez jó bérnek számít irodákban,"
Na ugye!
Hát ha már egy sima takarító is nettó 160-at keres, akkor a netto 240-es átlagbér miért lenne hihetetlen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!