Hogy rúgathatnám ki magam anélkül, hogy munkaügyi bíróság elé kellene állnom?
A felmondási idő 2 hónap, abban az időben be kellene mennem. Akit meg kirúgnak, annak két hónapot kifizetnek és nem kell csinálnia semmit.
Hihetetlenül nagy a terhelés a munkahelyemen, mert az adott technológiához csak én értek, de ezért nem fizetnek eleget. Ha felmondanék, ugyanezt kellene csinálnom még két hónapon keresztül és azt nem bírnám. Mit tegyek, hogy mihamarabb megszabaduljak ettől a szar helytől?
Beszélgettünk már elégszer, hol a munkakörömmel, hol a fizetéssel kapcsolatban, sikertelenül. Mindig csak ment a marasztalás meg az üres ígéretek, egyszer emeltek 13000 ft-ot, majd 2x annyi terhelést kaptam a nyakamba, amit utána ezzel indokoltak. Folyamatosan variálják a csapatokat a cégnél, már 2x voltunk összevonva meg különszedve a másik csapattal, össze-vissza szerveződnek a projektek is és teljesen betelt a pohár. Nem akarok már ennyit dolgozni, de ha nem csinálom meg a feladatom, akkor meg bíróság elé állítanak... Akkor mégis hogy rúgassam ki magam?
Ne járj be dolgozni. Először igazolatlanokat kapsz majd kirugnak.
Aki utána kap x y havi bért az nem végkielégítés?
Nálunk is volt, aki 2-3 nap igazolatlan hiányzás miatt kapott egy fegyelmit.
De mi van, ha annyira nagy szükségük van rád, hogy nem adnak fegyelmit?
Egész biztos, hogy bíróságra mennének, vagy csak a papírformában gondolkodsz? 99%-ban csak fenyegetőznek, és nem szokták meglépni.
Elsőre azt mondanám, ne csinálj meg mindent, egyszerűen mondd azt, hogy nem fér bele a munkaidődbe. Így a terhelést mindenképp le tudod csökkenteni. Csináld kényelmesen, ami belefér, utána állj fel, és menj haza.
Én is gondolkoztam hasonlóban egyébként.
Milyen a háziorvosod?
A következőt tudom javasolni: év elején írj ki 2 hét szabit egy nem túl távoli időpontra. Esetleg előtte szóban is jelezd, hogy vagy elutazol, vagy lesz egy kisebb privát műtéted, vagy mondjuk felújítás, festés, akármi.
A lényeg, hogy ezt hagyják jóvá.
Utána beadod a felmondásod.
2 hétig lehetsz úgy táppénzen, hogy nem kell felülvizsgálatra menni. Ha az orvosod kiír (sokan kiírnak, ha megmondod, hogy pihenésre van szükséged - van egy "idegkimerülés" kód a rendszerben).
2 hét TP, utána jön a már jóváhagyott szabi, majd vagy visszamész 1-2 napot, vagy újabb 2 hét TP.
Tényleg csak az orvosodtól függ.
Így a 8 hétből 6-ot már letudtál. A maradék 2 hétben meg próbáljanak erőszakkal rávenni, hogy keményen dolgozz. Kb csak kávézni járj be.
A szabival annyi lehet, hogy jelzik, időarányosan nem jár annyi.
De nem tragédia, ha kiveszed, csak akkor az lesz, hogy a béredből le fogják vonni, amit jogosulatlanul vettél ki.
Egy új munkahelyen ettől nem lesz kevesebb szabid.
Amúgy az lenne az ideális, ha ez idő alatt telefonon sem érnének el. Egyszer ugye "beteg" vagy, utána meg külföldön vagy.
"Lassan" dolgozol, késel, sokat kávézol, rontod a közhangulatot, hogy ez mennyire rossz hely, elrontod a feladatot amit rád bíztak, a meetingeket elfelejted/késel, stb.
Arra vigyázz, hogy ne azonnali/rendkívüli kirúgás legyen, mert akkor nem kapsz semmit.
Ha ekkora király vagy, akkor simán add be a felmondást, meg fogják kérdezni mennyivel többért maradsz, ha nem adják meg, ledolgozod a két hónapot aztán kész, felnőtt ember nehogy ne bírja már ki, ha eddig is ezt csinálta.
Vagy felmondasz, aztán elmész betegállományba
Én is állandóan hasonló miatt stresszeltem.
Határidő határidő hátán. Aztán betelt a pohár, felkészültem, hogy elbocsátanak, de mégis letettem a nehéz batyut.
Érdekes, azóta is ott dolgozom, és ha kijelentem, hogy nem tudom arra a határidő megcsinálni, ha gyerekek potyognak az égből, akkor sem, nem szólnak egy szót sem. Mégis működik minden... :)
Ne hagyd, hogy kinyírjanak! Rajtam is látták, hogy szorgoskodom, kötelességtudatos vagyok, és ezt akarták kihasználni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!