Az miért van, hogy sokszor a magyar ember "még a halála után" is dolgozik, az amerikai nyugdíjas meg beutazza a világot? Ez igazságtalan, nem? Vagy nem csak magyaroknál van ez a trend?
Ok és okozat.
Általában azoknak van nagyon silány nyugdíja, akik keveset kerestek/nem dolgoztak/feketén dolgoztak.
Vannak fejlett országok, ahol nincs hagyománya a nyugdíjas létnek. Lehet tévedek, de a japánok szó szerint halálukig dolgoznak. Ha ma már nem így van, bocs, de így volt még a múlt század első felében.
A nyugdíj egyébként fiatal dolog. Nem nézek most utána, de nem lehet több 150-200 évnél.
Volt egy kolléganőm, az a fordítottját mondta, mint te.
Akkor kezdjen el dolgozni az ember, amikor már ráunt a szórakozásra. Persze hülyeség, de van benne logika.
Nem jártam be a világot, csak Ausztriát, és kicsit Németország déli részét.
Osztrákoknál beszélgettem olyan fogadóssal, aki nem szűkölködött semmiben, de ehhez közel a nyolcvanhoz is minden nap kora reggeltől késő estig talpon volt.
Azt mondja, a fiával ketten viszik a boltot. Alkalmazottat nem tud felvenni, a fia egyedül nem győzné. Így is megeszi a konkurencia.
2
Nem, nem ez lenne a normális. Nyugdíj csak a fejlett világ egy elképesztő kis részén létezik, itt is nem régóta és ezt sem tűnik úgy, hogy sokáig fent lehet tartani.
A magyar nyugdíjassal is cserélne úgy a Föld lakosságának 85%-a, akik még tőlünk is szegényebbek.
Szerintem azért kicsit az is ott van, hogy a magyar valóságot sokkal jobban átlátod: ott él a közeledben a kis nyugdíjas akinek épp elég a pénze gyógyszerre vagy fűtésre, lehet sakkozni.
Az amerikai nyugdíjasokból meg csak a gazdagokat látod akikkel pl Budapesten és egyéb nagy városok turisták által frekventált helyein látsz.
És ebböl auf hiszed ilyen mind.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!