Úgy érzem nem jól döntöttem, ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Felmondtam a munkahelyemen, mert találtam egy szimpatikus másik állást. Viszont a jelenlegi helyemen nagyon meglepődtek, fűt fát megígértek, meg kicsit befolyásolható is vagyok (meg hűséges), ezért belementem, hogy maradok. Ez 2 hete volt, de azóta tökre megbántam, hogy ezt tettem. Kipróbálnék másik helyet, belevágnék valami újba, új kollegákkal megismerkednék stb.
A másik helyen még talán meg tudom beszélni, hogy mégis mehessek, csak kicsit később (nyílván elsőnek ezt tenném, hogy biztos legyek benne).
Viszont a gond az, hogy itt ennél a helyen tuti nagyon megharagudnának. Felégetnék egy csomó hidat magam mögött, és még 3 hónapig ki kéne bírjam ilyen környezetben (ennyi a felmondási idő).
Ti mit tennétek? Várjak szerintetek még pár hónapot megnézni, hogy hogyan alakul itt a helyzet, aztán keresni valami mást, vagy vállalva a következményeket, cselekednétek, és elhúznátok?
Ez lenne az első munkaváltásom és jó nehéz helyzetbe kevertem magam :( Az is a baj, hogy ahol most dolgozom cég, az egy elég neves és nagy vállalat, és félek hogy ha ezt bejátszom rossz hírem megy, és ha a másik cégnél nem jön össze mégse a dolog, nem tudok visszajönni ide már egy másik osztályra sem. 26 éves vagyok és még nagyon zöldfülű ebben, de már majdnem 3.5 éve itt dolgozom.
Köszönöm a válaszokat!
"Viszont a jelenlegi helyemen nagyon meglepődtek, fűt fát megígértek,"
Ezek után azt írod, hogy semmi nem változott.
Nem tudom, mi a helyzet, mert arról nem írsz semmit (fizetésemelést ígértek pl vagy egy kollégával rossz a viszony?) a lényeg a lényegben: szépen odamész ahhoz, aki fűt-fát ígért és számonkéred rajta a dolgot.
Amúgy nem nagyon értelek, mert okt. 30-án írtad ki a kérdést és azóta összesen 3 munkanap volt - szóval ilyen gyorsan azért nem szoktak a dolgok változni...
Akkor részletesen mi a problémám:
Egy nagy cégnél dolgozom és a nyár elején kaptam egy nagyon nagy feladatot, nagyon sok felelősséggel meg minden. Viszont a probléma az az, hogy a fizetés emelés elmaradt. Ezzel megkerestem a főnökömet, és azt mondta, hogy nagyon jól dolgozom de csak jövő év végén kaphatnék fizetésemelést. A másik probléma a pénzen kívül az, hogy a feladatomhoz nem kapok semmi segítséget, csak elvárások vannak, és nagyon stresszelek, nem tudok miatta aludni.
Időközben egy hasonló, de kisebb cég megkeresett, és ajánlottak 30% több fizetést, illetve egy 9 hónapos betanulási lehetőséget, pont abba a pozícióba amiben most dolgozom (és szenvedek vele, mert itt nem volt betanulás). Ez a cég jelentősen közelebb van a lakhelyemhez (kb napi 1 órát spórolnék).
Ezért felmondtam. De rögtön másnap odajött a főnököm és az ő főnöke és megígérték, hogy két részletben megemelik a fizetésemet, ez volt körülbelül 2.5 hete. Nagyon hatottak rám, és meggyőztek, hogy maradjak.
Viszont időközben kiderült, hogy az anyacégnél, ezen az osztályon nagy leépítések lesznek, ezért még több feladat fog jönni, még kevesebb betanulási lehetőséggel (hiszen leépítik azokat akiktől tudnék kérdezni). Az éves beígért bónusznak is annyi, már idén sem lesz (a másik cégnél benne van az ajánlatba). A technológia amin jelenleg dolgozom, egy kifutó dolog, nem lesz már innováció. A másik cégnél egy olyan terméken dolgoznék (bár ugyan abban az iparban), ami folyamatosan fejlődik és fejlődni is fog.
A fenti dolgok miatt rettenetesen megbántam, hogy maradtam.
"De rögtön másnap odajött a főnököm és az ő főnöke és megígérték, hogy két részletben megemelik a fizetésemet, ez volt körülbelül 2.5 hete. Nagyon hatottak rám, és meggyőztek, hogy maradjak."
No, hát akkor nyugodtan mondd meg nekik, hogy szeretnél papírt látni arról, hogy mikor és mennyivel emelik meg a fizetésed? :-) Magyarul írasd le velük, ne csak ígérgessenek.
Az a helyzet, hogy a napi 1 óra plusz azért elég jelentős idő, szóval nem szaladnék el első szóra ettől a cégtől - főleg, ha papíron is rögzítik a béremelést.
Ha erre nem hajlandóak, akkor meg viszontlátásra.
"Az a helyzet, hogy a napi 1 óra plusz azért elég jelentős idő, szóval nem szaladnék el első szóra ettől a cégtől - főleg, ha papíron is rögzítik a béremelést."
Mármint úgy értem, ha átmennék a másik céghez, az közelebb lenne, és oda visszaúttal együtt 1 órát spórolnék kb.
Leírni biztos nem fognak semmit, ezt kijelentették.
Ja, hogy még időben is jól járnál? :-)
Meg nem fogják leírni az emelést?
Akkor mi a kérdés: mondj fel és kész. Ígéretekkel nem lehet fizetni a közértben.
Hát ha leírni nem hajlandóak, akkor miről beszèlünk? A szó elszáll....
Korábban azon a vèlemènyen voltam, hogy mostmár ne bánd, de így, hogy kirèszletezted a helyzetet azt kell mondanom, hogy butaság volt nem kiállnia a felmondás mellett. Minden èrv az új hely mellett szól. Mind munkakörülmènyek, lehetősègek, fizetès, munkába járás.
Èn azt mondom, ha mèg van rá lehetősèg, akkor lèpj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!