Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Úgy érzem nem jól döntöttem,...

Úgy érzem nem jól döntöttem, ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Felmondtam a munkahelyemen, mert találtam egy szimpatikus másik állást. Viszont a jelenlegi helyemen nagyon meglepődtek, fűt fát megígértek, meg kicsit befolyásolható is vagyok (meg hűséges), ezért belementem, hogy maradok. Ez 2 hete volt, de azóta tökre megbántam, hogy ezt tettem. Kipróbálnék másik helyet, belevágnék valami újba, új kollegákkal megismerkednék stb.

A másik helyen még talán meg tudom beszélni, hogy mégis mehessek, csak kicsit később (nyílván elsőnek ezt tenném, hogy biztos legyek benne).

Viszont a gond az, hogy itt ennél a helyen tuti nagyon megharagudnának. Felégetnék egy csomó hidat magam mögött, és még 3 hónapig ki kéne bírjam ilyen környezetben (ennyi a felmondási idő).

Ti mit tennétek? Várjak szerintetek még pár hónapot megnézni, hogy hogyan alakul itt a helyzet, aztán keresni valami mást, vagy vállalva a következményeket, cselekednétek, és elhúznátok?

Ez lenne az első munkaváltásom és jó nehéz helyzetbe kevertem magam :( Az is a baj, hogy ahol most dolgozom cég, az egy elég neves és nagy vállalat, és félek hogy ha ezt bejátszom rossz hírem megy, és ha a másik cégnél nem jön össze mégse a dolog, nem tudok visszajönni ide már egy másik osztályra sem. 26 éves vagyok és még nagyon zöldfülű ebben, de már majdnem 3.5 éve itt dolgozom.

Köszönöm a válaszokat!

2019. okt. 30. 15:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Ez már elúszott. Legközelebb 3 hónap múlva próbáld újra.
2019. okt. 30. 16:00
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát ezt jól elrontottam akkor :/ Már pár napja nem is alszom emiatt. Úgy érzem nem fog mégegyszer ilyen jó lehetőség kopogtatni az ajtón.
2019. okt. 30. 16:07
 3/19 anonim ***** válasza:
16%

Nyugodj meg, lesz még ilyen lehetőség.

Most az a fontos hogy ne parázz, és játszd a jófiút a cégnél, miközben fű alatt keresed a másik állást.

2019. okt. 30. 16:22
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, kérdező, láttam én itt már a gyakorin nem is egy olyan embert, aki felmondott, elment másik helyre, aztán kiderült, hogy ami kívülről szépnek látszik az belüöről már korántsem olyan szép és jó és visszasírja az előző munkahelyét. Sőt, kollégám is volt ilyen, aki elment, asztalt borogatva majd később visszakönyörögte magát .

Nos, ha itt fűt-fát ígértek, akkor ez azt jelenti, hogy szeretnének megtartani. nem tudom, mi az, ami miatt ki akarnál lépni és amit ígértek, az ezen változtatna-e, de én a helyedben most nem nagyon mocorognék.

Szóval igen, szerintem várj.

ha meg akarnak tartani, akkor nyilván piacképes tudásod van és akkor nem lesz nehéz elhelyezkedned később sem.

2019. okt. 30. 17:16
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennek már annyi, most már maradj a mostani helyeden.
2019. okt. 30. 17:45
 6/19 anonim ***** válasza:

Egyet èrtek #4-el. Vagyis van benne igazság. Nem ismered mèg annyira az új helyet, lehet, hogy most nagyon jónak tűnik, aztán kiderülne, hogy mègsem annyira jó, pláne hogy most a jelenlegi helyesen sikerült kiharcolnod jobb körülmènyeket.

Èn jártam úgy, hogy először baromira tetszett a hely, mindenki nagyon kedves, szimpi swgítőkèsz, ès az első hetekben nagyon örültem, hogy sikerült bekerüljön. Aztán kb. rèmálom lett, a főnökről kiderült hogy egy kontrollmániás pszichopata, minden nap szinte harapni lehetett a feszültsèget a levegőben....

Szóval sose lehet tudni, nem biztos, hogy olyan jó vásár lett volna.

Mostmár, hogy beleegyeztèl, hogy maradsz, akkor maradj pár hónapot, aztán majd meglátod.

2019. okt. 30. 19:17
 7/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Végülis nagy baj nem lehet. Attól félek egy kicsit, hogy most megváltozik a légkör körülöttem mert "hisztiztem,zsaroltam". De ha így lesz akkor is biztos az állásom legalább 3 hónapig, annyi idő alatt meg csak találok valami jobbat, ha nagyon muszáj :)

Kicsit megnyugodtam! Köszönöm.

2019. okt. 30. 19:29
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen alaptalan dumáktól meg vèdd meg magad, állj ki magadèrt.

Nem hisztiztèl, felmondtál. Illetve szándèkodban állt. Nem számították rá, ès nem rajtad múlt, hogy a cèg, illetve a főnökeid èrtèkesnek tartanak, ès visszatartottak. Bárki más előtt is ott a lehetősèg.

Igazából jól jártál, sikerült kialkudnod jobb kehetősègeket. Egy cseppet se bánd, ès S..get meg ne akarj csinálni a szádból. Lesznek mèg jó lehetősègeid.

2019. okt. 30. 19:48
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Eltelt pár nap, de egyre rosszabbul érzem magam :/ Nem tudok aludni, úgy érzem nem szabadott volna ittmaradnom. Igazából amiért felmondtam, az nem változott meg sőt, sokkal rosszabb a helyzet. Nem tudom mi tévő legyek. Úgy érzem kicsit "két szék közül" a földre érkeztem. A másik ajánlat végülis még megvan, csak 2 héttel el kellene csúsztassam a kezdés időpontját, illetve itt akkor már tényleg fel kéne mondjak. Nem tudom mi tévő legyek, de már egy hete csak 2-3 órát alszom emiatt.
2019. nov. 5. 20:56
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen helyzetekben nekem mindig a kisfiúi énem, meg apám főnökének a fia ugrik be kapásból.

Mikor ott voltam a cégnél, és felajánlották, hogy elvisz a főnök fia, én meg hirtelen nem tudtam dönteni (mert gyalog se volt túl messze a tömegközlekedés).

Ezt a hezitálásomat a főnök fia zárta rövidre a kocsijából, mondván "döntsd már el hogy mi a fszt akarsz".

Amilyen kellemetlen volt anno, nekem mindig ez a kép ugrik be azóta hasonló helyzetekben, és bizony végiggondolva sok igazság van benne az élet más területein is,így én általában ezt a multibölcsességet követem.

"Döntsd már el, hogy mi a fszt akarsz" - mert ha nem döntesz, lehet, hogy elúszik a lehetőség, vagy mások döntik el helyetted

"Döntsd már el, hogy mi a fszt akarsz" - mert ha sokat hezitálsz, akkor egy megbízhatatlan senkinek tűnsz fel amúgy is, ami meg rosszabb mintha bármelyiket választottad volna és kiálltál volna a döntésed mellett

"Döntsd már el, hogy mi a fszt akarsz" - mert az élet túl rövid :)

Stb.

Ez a multibölcsesség az én életfilozófiám, nem tudok eléggé egyetérteni vele, még ha eredetileg csak egy nekem, a kisgyereknek odavetett fikázó komment volt is, amit végig se gondolt, aki mondta.

Hát döntsd el.

Én amúgy mentem volna, bármi is van - HA már előtte világosan eldöntöttem volna, hogy menni akarok.

Amúgy viszont nem téblábolnék ide-oda, "mint gólyafos a levegőben" :)

Remélem, segítségedre voltam az életvezetési multibölcsességeimmel :)

2019. nov. 5. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!