Tényleg sok mérnök megy külföldre dolgozni, vagy ez csak mendemonda?
Tökmindegy.
Akármik is a számok, kezdenek a mérnöki pályák itthon telítődni, csak gyártásban marad munka ami meg nagyon stresszes.
Erre itt milyen statisztikát vársz, komolyan? :)
Én nem látok tömeges elvándorlást, mert akárhogy is... egy mérnök jelenleg itthon is megél, főleg nyelvtudással, egyéb kompetenciákkal.
#2: nem telítődnek, mert jó mérnököt most is nehéz találni.
Lehet, azért mert a jók többsége külföldön van? :)
En voltam kint, magyar cegen belul de csak rajzolgato voltam.(angolul beszeltem)
Teny es valo, hogy semmi felelossegu munka, kicsit kevesebb berert, mint amit a nemet fizet de belegondolva ha az embernek csak a penz szamit akkor ez egy jo valasztas, mert az alberletet fizetik amivel sokat meg lehet sporolni! 🙂
En nem hiszem, hogy sokan kimennenek, azert eleg nagy aldozatot kell meghozni, hogy kint eljel. Itthon meg sajnos videken nagyon nehez jo fizetesu mernoki poziciot betolteni, Budapesten meg a versenyges megy teljes egeszeben.
Hát nem tudom,nálunk IT-ban nem igen éri meg.
Itthon jobban sőt sokkal jobban lehet keresni mint fejlesztő.
Volt olyan hely ahol 2600 EUR-t akartak SENIORként adni,nem is válaszoltam neki komolytalanok kint kajakra,itthon lazán megkapod a jobb fizut.
Nem is értem.
8#
Én szerencsére elég jól keresek ezzel a nem sztár szakkal itthon. :D
Most sem fizetnek agyon minden területen, pedig most dübörög az építőipar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!