Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nettó 130 ezer forintos...

Nettó 130 ezer forintos ezekkel a képesítésekkel?

Figyelt kérdés

Nos, voltam nemrég egy állásinterjún, igazából már megvolt az állásom, de erre is elmentem, hátha itt kedvezőbb feltételeket mondanak.

Pályakezdő vagyok, a második diplomámat csinálom, 2 nyelven aktív felsőfokú, 2 másik nyelven ( orosz, horvát ) aktív középfokú tudásom van.

Normális ez a bér 2019-ben a fővárosban? A másik helyen hiába vagyok pályakezdő, lazán megadják a nettó 200+ ezer forintos fizetést. 130 ezer nettóból az albérletet se tudnám kifizetni. Ki megy el ennyiért dolgozni egyáltalán fiatal felnőttként a fővárosban?

2019. okt. 25. 10:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
*forint, kijavította az autocorrect
2019. okt. 25. 10:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehagytad a munkakört és egyéb dolgokat, kérdés, hogy milyen diplomád van, stb.
2019. okt. 25. 10:23
 3/13 A kérdező kommentje:
Elég speciális a munkakör és a diplomáim is, a nyelvek meg főleg, ezért csak annyit írok, hogy bölcsész diplomám van ( azok közül sem a társadalmilag legértékesebbnek tartottak közül való, a legtöbben büfészaknak hívják ) és asszisztensi állásokat pályáztam meg.
2019. okt. 25. 10:25
 4/13 A kérdező kommentje:
*diplomám, nem tudok írni ma :D
2019. okt. 25. 10:26
 5/13 anonim ***** válasza:
71%
Asszisztensi munkára bőven megfelelő a nettó 130 ezres fizu szerintem. A nettó 200+ ezret igencsak sokallnám.
2019. okt. 25. 10:27
 6/13 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk az is kérdés, hogy mennyire relevánsak ezek a nyelvek a munkához. De konkrétumot nehéz mondani a végzettség és munkakör pontos ismerete nélkül.

Az a munkáltatót meg végképp nem érdekli, hogy 130-ból nem tudsz albérletet fizetni. Oldd meg, bérelj csak szobát mondjuk. Ha kevesled azt a bért, akkor nem mész oda és kész.

2019. okt. 25. 10:31
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem mentem oda nyilván, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire gyakori, hogy el is fogadják ezeket a vicc kategóriába sorolható fizetéseket. Inkább elmentem volna az Aldiba pakolni, ha nem lett volna más lehetőségem, csak kíváncsi vagyok, más hogy van ezzel. Egyébként a másik munkáltatót érdekelte, hogy az albérletem kijöjjön a fizuból.
2019. okt. 25. 11:12
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerencséd volt akkor, nem az az átlag. Általában minimalizálni próbálják a fizukat, amíg van aki elvállalja annyiért. És van. A vezetőség úgy gondolja, hogy annyit fizet a munkáért, amennyit szerinte ér. És onnantól őt már nem érdekli, hogy hogy jössz ki egy hónapban, azt oldd meg te. Amúgy sokaknak derogál elmenni kasszázni vagy árut feltölteni, mert hát nekik diplomájuk van. Mondjuk azok meg is érdemlik.

Én vidéki városban élek és dolgozok, nem mérnökként vagy infósként, de én 200-as fizetésért nem mennék el máshová dolgozni, ahhoz jóval többet kéne ajánlaniuk.

2019. okt. 25. 11:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Miért verik sokan itt a mellüket, hogy diplomájuk van? A legtöbbjüknek teljesen használhatatlan, de elvárnák, hogy csak ezért 300 nettót kapjanak kezdőként. (már a sokadik ilyen kérdésbe futok bele)

A munkáltatót nem érdekli a bölcsészdiplomád és a nyelvvizsgáid, ha nem olyan a cég profilja és nincs belőle haszna. Keress olyan helyet, ahol a nyelvtudásodra van igény, ott valószínűleg többet is fizetnek érte.

2019. okt. 25. 19:36
 10/13 anonim ***** válasza:

Tudsz 4 nyelvet, van már 1 diplomad és asszisztens akarsz lenni, ráadásul a fővárosban?? Ne viccelj már.

Siman mehetnel valamilyik ssc-be. Ott már a kezdőfizu is üti ezeket.

2019. okt. 26. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!