Orvosi alatt szerintetek mennyire jó/rossz ötlet felvenni a havi 70000 forintos diákhitelt?
Hát, a havi 70 ezer ft azért elég soknak tűnik nekem.: nem elkölteni, hanem visszafizetni.
Miért kellene ennyit felvenni?
70 ezer forint 1 hónapra mégis hol sok? Ha pl. a szülők nem tudnak támogatni, vagy ha mondjuk csak csekély összeggel.
Szerintem amilyen kamatja van a dikáhitelnek (2%), nem valószínű, hogy ettől fogsz eladósodni.
"Bírom" az ilyent, ahol feltesz a kérdező egy kérdést, aztán le se bagózza a válaszolókat, ide se néz :-(
3-as, kérlek olvass figyelmesebben: azt írtam, nem elkölteni sok, hanem visszafizetni: az orvosi minimum 5 év, egy tanévben van 9-10 hónap, azaz 1 év alatt min. 630 ezer ft, 5 év alatt 3 millió ft, kamatok nélkül.
nyilván az orvosi ilyen szempontból ideális szakma, de azért 3 millió ft hitellel indulni az életben nem egy leányálom...
Nem véletlenül kérdeztem, hogy mire kellene?
Céltól függ, hogy javasolt-e felvenni vagy sem?
#4 Igaz, nyílván feleslegesen ne vegyen fel annyit a kérdező. Lényegében a körülményektől függ, de ha már gondolat szintjén felmerült ennyi összeg, akkor már valószínű utána lett számolva.
Kérdező, ha pont olyan helyen vagy, hogy a közelben nincs orvosi egyetem, az nagyon megnehezíti mindenképp, hisz kell lakhatás, kaja, s ezekre otthon lakva nem kell költeni, szóval tuti necces támogatás nélkül.
Egyébként sokat olvastam a témában (én is orvosira készülök), s elvileg 3.-4. évtől megoldható/jobban kivitelezhető valamilyen munka, pl. segédápolóként is. Nem tudom mennyire igaz ez, de több forrásból hallottam. + Bár tudom, hogy ez elég lutri, főleg a nehéz szakokon, de az ösztöndíjakat is érdemes szem előtt tartani.
"Ha orvosira mennék, akkor azért szorulnék a hitelre, hogy megéljek."
Hát így nehéz lesz tanácsot adni, ha ennyire szúken méred az információkat:
- a mire kell alatt azt értettem, hogy
- lakhatásra? (pl. lehet, szóba jöhetne a kollégium vagy olcsóübb lenne az otthonról bejárás, mint a hitelfelvétel
- élelmiszerre?
- jegyzetekre?
vagy netán mindez egyszerre?
ha leírnád a helyzetedet, akkor jobban lehetne tanácsot adni, mert általában mindenki csak a pénzt, a hitelt látja megoldásnak elsősorban - de számtalan más lehetőség is van - esetleg... (pl. igen, az ösztöndíj, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!