Egy állásnál ha tapasztalatot várnak, annak mennyire kell relevánsnak lennie?
Nagyon jól kell megírni az önéletrajzot, mert a Workday / Taleo / BrassRing / egyéb ATS ki fogja szórni, mielőtt még researcherhöz / recruiterhez kerülne.
Illetve ha behívnak, mocskosul durván fel kell készülni az interjúra, mert nehéz lesz meggyőzni őket, hogy márpedig te vagy a megoldás az üzleti igényükre.
De nem lehetetlen. Miért akarsz egyébként data analyst lenni?
Mert az érdekel, korábban statisztikával foglalkoztam sokat, az egyetemen is tanultam a témába illő technológiákat, magántanárként korrepetálok másokat statisztikából és segítek nekik az adatfeldolgozásban szakdogánál vagy kisebb kutatómunkáknál.
Szeretek adatokkal foglalkozni és dolgozni, viszont semmilyen tapasztalatom nincs hivatalosan. Programozni pedig csak 2 éve éve tanulok, viszont az sql nagyjából már megy. Szerettem volna egy ilyen pozícióban gyakornok lenni, viszont nem sokat találok tapasztalat nélkül... Az AI-hoz pedig kispista vagyok még, bár az is szimpatikus. Ajánlottak egy tesztelői pozíciót egy banki szoftverekkel foglalkozó, jó nevű, modern cégnél egy kezdőhöz képest nagyon jó fizetéssel és most itt vagyok... Nem érdekel a tesztelés hosszú távon, akkor már inkább lennék fejlesztő, de legjobb a data science lenne. Gondoltam, ez sem rossz kiindulópont, mert legalább nem titkárnőnek vesznek fel végre, de nem tudom, hogyan tovább...
Ha eladod magad megfelelően nem lesz para.
Énmárkád épitsd fel,mond el,hogy foglalkoztál vele mint tesztelő,azonban ezzel akarss foglalkozni hosszú távon ebbe képzeled el a karriered.
Hajrá.
Én tesztelőből előbb teszt automatizációs lettem utána Java fejlesztő.
32F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!