Önéletrajzba szokás képet rakni?
27-es: "Ennyi erővel a korod és a nemed se írd bele" - ki az aki beleírja a nemét a CV-be?? Egyébként én pl. se fényképet se kort nem írok bele (nemet se) és valahogy mégse vagyok munkanélküli. Normálisabb helyeken nem a külős meg a kor alapján ítélik meg, hogy valaki alkalmas-e egy pozícióra, hanem a tanulmányai, tudása, tapasztalatai és az interjún adott válaszai alapján.
De hogy a kérdezőnek legyen még egy válasza: ha nem kérik, akkor szerintem ne rakd bele (márpedig szinte soha nem kérik).
31essel értek egyet. Ha nem kérik kifejezetten, akkor ne tegyél fotót a CVbe. Ha kérnek, én nem is jelentkeznék. Nem látom ugyanis értelmét.
Az világos, hogy a közös munka során fontos a szimpátia: de ezt is csak beszélgetés után lehet eldönteni, nem fotó alapján. És az elsődleges mégiscsak a szakértelem legyen már.
Amúgy az én CVmben sem szerepel a születési dátumom, bár az érettségi évéből egy kevésbé jó képességű majom is ki tudja számolni. Azt viszont pl tudatosan hagyom ki, hogy gyerekem van. Megintcsak egy olyan dolog, ami ne legyen szempont az elbírálásnál. Ugyanolyan munkaerőnek tartom magam, mint a gyermektelenek (az is vagyok, ezztmár többször megerősítették), akkor kezeljenek is úgy.
"ÉS ÍRD IS LE NEKI, hogy azért nem vetted fel, mert nem küldött."
Jajj. Miért írna bármit is? Akit önéletrajz alapján kiszórnak annak nem írnak semmit. Se azt, hogy fénykép hiány miatt, se azt, hogy végzettség nem megfelelő, de még azt sem, hogy elutasítva. Semmit.
Tehát teljesen felesleges ezen vitatkoznotok, jogászkodni.
Mi tanultunk ilyeneket egyetemen, kifejezetten ellenjavallt a tanár szerint, hacsak nem kérik külön, hogy fényképes önéletrajzot küldj.
Eddig mindenhova kép nélkül küldtem, és mindenhova felvettek ahova jelentkeztem.
"Ennyi erővel a korod és a nemed se írd bele, nehogy diszkrimináljanak!"
Már miért is kellene beleírnom a nemem és a korom? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!