Önéletrajzba szokás képet rakni?
"de remélem akkor van benned annyi gerinc is, hogy ezt oda is írod az elutasító levélbe, hogy EZÉRT,"
- Miért is??? Egy cég had döntse már el hogy kit és miért alkalmaz?? Te, vagy az "Egyenlő Bánásmód Hatóság" fogja fizetni a bevételkiesést ha felvesz egy debilt vagy telepircingelt tetovált valakit recepciósnak, "cég arcának" vagy olyan helyre ahol sok ügyél fordul meg????
Ha igen akkor bocs, ha nem akkor meg meg a cég(vezető) eldönti hogy kit miért és miért nem alkalmaz.
"Ha meg nem, akkor kár arra verned, amit írtál a saját maga névvel és képpel való vállalásáról, mivel te sem teszed."
- Már mint itt??? ne vicceskedj már! Te sem vállalod a neved és kéed ahogy senki... GDPR
Fotó, "nem meri vállalni az arcát"-hoz:
Életben egy vidám, barátságos, fehérbőrű személy vagyok (tehát nem, nem "titkolni akarom, hogy milyen származású vagyok"), ezzel szemben annyira utálom, amikor fotóznak és ennek megfelelően olyan rossz fényképarcom van, hogy életemben egyetlen kép sikerült jól - az is azért, mert retusálva volt :D
Szóval ha engem valaki fotó alapján akarna felvenni, akkor az életben soha, de soha nem dolgoztam volna, mert min. 10 év börtönt osztanának ki az arcom után :D
Interjúztatóként: sose néztem meg még a neveket se, HResünk meg az igényeim alapján előszelektált / szarzl kinéző önéletrajz nagyobb probléma volt, tekintve, hogy dokumentumok szerkesztése volt a pozíció feladatai közt
Pályázóként: színes haj, piercing, melegítőfelsős szelfi - linkedinen is kint van - senior mérnöki és vezetői pozíciók jöhetnek szóba, megkeresnek, behívnak és már ajánlatokat is kaptam így
"- Miért is??? Egy cég had döntse már el hogy kit és miért alkalmaz?? Te, vagy az "Egyenlő Bánásmód Hatóság" fogja fizetni a bevételkiesést ha felvesz egy debilt vagy telepircingelt tetovált valakit recepciósnak, "cég arcának" vagy olyan helyre ahol sok ügyél fordul meg????"
Ku.rva egyszerű a válasz: azért, mert ez a törvény.
NEM KÉRHETSZ képet önéletrajzba mint munkáltató, és slussz.
HA EZT LE IS ÍROD egy elutasítólevélbe, hogy azért nem alkalmazod, mert nem küldött, akkor meg teljesen jogosan büntet meg az EBH, vagy a NAIH. Mert ugyanis ezt törvény tiltja. Itt nincs mit magyarázni, olyan ez, mintha a beismerő vallomást tévő tolvaj méltatlankodna, hogy akkor őt miért rakják börtönbe, miután mindent elismert.
Az, hogy én se, más se vállalom a nevem, arcom, az egy dolog. A drága jó munkáltató se szokta vállalni és LEÍRNI, hogy azért nem vesz fel, mert nem küldök önéletrajzba képet, vagy mert cigány vagyok, vagy mert csak nem tetszik a pofám.
De erre mondtam, hogy HA TE arra hivatkozol, hogy nem veszel fel olyat, aki (a te értékrended szerint) nem tesz képet az önéletrajzba, akkor az a nyílt sisakos eljárás, hogy ezt írd is le neki, hogy fel is jelenthessen emiatt. És ha megbüntetnek emiatt, fizesd is ki.
Ugyanis itt te szeged meg a szabályokat, nem ő.
Még az előzőhöz azért annyit, hogy egy kifejezetten külsővel, megjelenéssel kapcsolatos munkához (pl. fotómodell, sajtószóvivő, híradós bemondó stb.) azért kérhetsz képet cv-be is. Ott az a munkakövetelmény része.
De egy rendszergazdának, erősáramú mérnöknek, vagy burkolómunkásnak elvileg teljesen mindegy kell lenni, hogyan néz ki, ha egyébként a feltételeknek megfelel.
Már bocsánat, de melyik törvény melyik szakaszának melyik bekezdése tiltja a fénykép kérését az önéletrajzba? Csak azért, mert akkor szólhatnál a kormánynak is okostojás, mivel a közig.pozícióknál kormányrendeletben elő van írva, hogy a pályázónak fényképes önéletrajzzal kell pályáznia. 😀
Tehát most vagy a rendelet ütközik törvénybe vagy te vagy vmi olyan okostóni, aki látott az életében két jogszabályt és egyből jogásznak gondolja magát... :/
Sztem te vagy itt az, aki ilyen 8 általánosos vállalkozóként azt gondolja, hogy azért, mert ő így vagy úgy tart jogosnak valamit, az már úgy is van.
Ha törvényt akarsz, itt van máris az általad is hivatkozott GDPR (amiről hallottál valamit) 5. cikke, annak is a b) pontja, amely szerint [a személyes adatok] "gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”)"
- ehhez kapcsolódóan légy szíves, fejtsd ki, hogy te milyen jogszerű célból kezeled valakinek a képmását, mikor az elvileg NEM FELTÉTELE az állás betöltésének???! Ha???
A másik kapásból, az Alaptörvény XV. cikke, amely szerint
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.
(4) * Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti.
- ez alapján meg az Egyenlő Bánásmód hatóság büntethet meg, ha leírod nekik, hogy a fénykép hiánya miatt nem veszel fel valakit. Magyarázd el nekem légy szíves, hogy egy hidegburkolónál mit számít szerinted (és oly módon, hogy a versenyből kizárja a többi ugyanolyan végzettségűhöz képest) azt, akinek a pofija neked pont nem szimpatikus...?
De ez megint csak egy trollal vitatkozás. Én mondom: ha te meg vagy győződve az igazadról, akkor ne engem okostojásozzál itt, hanem kérjél csak nyugodtan képet az önéletrajzba, ÉS ÍRD IS LE NEKI, hogy azért nem vetted fel, mert nem küldött.
Ha már nálad ez morális kérdés, mondván hogy nem vállalja magát képpel...
Aztán a további levelezést légy szíves a hatóságokkal folytasd ha valaki esetleg oda fordul emiatt, ne velem.
Ők majd ennél részletesebben levezetik neked, miért nem lehet.
Ja igen, a közigazgatásos felvetésedre nem válaszoltam -
nos ott azért írhatják elő, mert arra külön törvény van.
Sok más hülyeség is van abban a törvényben, pl. "titkos társaságban való tagságot" is meg kell adni ott elvileg... de arra legalább törvény van, tehát ott a felhatalmazás, ami alapján kezelhetik. Úgy is kell annak, aki a közigazgatásba megy dolgozni...
De ez más piaci szereplőkre, munkáltatókra nem vonatkozik.
Rám figyeljetek már, na, ne veszekedjetek:(
Sima “irodista” állásról van szó egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!