Miért mondják hogy munkaerőhiány van?
Most is szinte csak protekcióval tudsz munkát találni, meg pofára válogatnak úgy mint régen. Egy állásra még mindig százan jelenkeznek.
Az a furcsa, azt mondják hiány van, de ezt senki sem tapasztalja.
Lehet azt mondjátok, hogy kormány propaganda, de az ellenzéki Index, 444, stb. is munkaerőhiányról beszél.
Akkor hogy is van ez?
Egyebkent azert hogy híreket mondjanak , semmi masert, es h megnyugtassak az embereket h talalnak munkat es hogy milyen jol all a gazdasag, mert nem munkanelkuliseg hanem munkaero hiany van.
Logikus, csak az itteni valaszol IQ-a nem ut sokat
Van, ahol valóban az van és ott hatalmas.
Máshol egyáltalán nincs hiány.
Én például azzal szembesülök, hogy bárhol, bármit tanulok, bármilyen lelkesen, angoltudással, bárhogy, bolti eladónak kellek. Már ahova, mert sokszor oda meg túlképzett vagyok.
Mert az van.
Próbálj például kétkezi munkást találni - házat újítunk fel, végül a villanyszerelésen kívül mindent mi csináltunk, mert NEM LÉTEZIK olyan szaki, aki 1-2 éven belül, és millió ft alatt vállalná. A villanyszerelő is csak azért tudott jönni, mert a nyugdíjas nagypapám volt az. :DD
Párom autószerelő, kb 4 éve keresnek új kollégát a műhelybe, azóta se találnak.
Apukám egy nagy multinál dolgozik, mondja hogy akiket találnának, azokat inkább nem engednék be az épületbe.
Én is eddig akárhányszor kezdtem munkát keresni, mindig olyan 1 héten belül interjún ültem, utána pedig papíroztunk és kezdhettem. Mostani helyemen pl a takarítók gázosak, mert nem lehet normálisat találni, csak ilyen orkokat, akiknek az a takarítás, hogy 2-3 naponta kiürítik a szemeteseket az irodában, és kész.
Kvázi minden ismerősöm simán talál munkát, ha keres. Pedig aztán sokféle végzettségű embert ismerek.
Ha valakit nagyon nem vesznek fel sehova, akkor nem a rendszerrel van gond, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!