Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért éri meg a cégnek hónapok...

Miért éri meg a cégnek hónapokig keresni tapasztalt targoncást, mint egy kezdőt pár hét alatt betanítani?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok, és targoncás szeretnék lenni , nagyon tetszik a szakma érettségi után ezért is csináltam meg. Egy helyet találtam tavasszal, 2 napot felügyelet mellett targoncáztam ( ami azt jelentette, hogy aki betanított az a gépen csimpaszkodva mondta merre menjek ez veszélyes, tehát lassan mentem ) erre a főnök mondta, hogy nem tanuló járat, menjek segédmunkásnak onnan kidobtak mert nem tudtam nehéz vasakat emelni) ,most elég régóta keresek ilyen melót, mind azt kérdi van e tapasztalatom.. nincs és közlik, nekik s.o.s-be kell tapasztalt targoncás.. de az a helyzet, akinek van 3 hónap tapasztalata az elmegy 40 km-re arrébb hightech targoncára dolgozni egy menő céghez.

Ugyan ez van a másik rögeszmémmel is, C jogsival nem találok állást mert kell a tapasztalat, mégis sofőr hiány van. Ezért most az E jogsit kell csinálni, mert portálokat nézve ott kezdőket is felvesznek...

2019. okt. 12. 16:01
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Mert azt reméli hogy a tapasztalt nem fog lezúzni a targoncával több százezer forint értékű árut.
2019. okt. 12. 16:09
 2/8 anonim ***** válasza:
15%
Teljesen feleslegesen csinálod meg az E-t, ha egy C nem elég nekik akkor azzal se fognak alkalmazni. Inkább találj ki valami hihető sztorit amit nehezen tudnak ellenőrizni és úgy jelentkezz az állásra. Például, hogy a nagybátyádnál az Ottava melletti birtokon Kanadában néhány hónapot már vezettél felügyelet mellett egy régi típusú teherautót.
2019. okt. 12. 16:59
 3/8 Adri+ válasza:
30%

Ez éppen olyan, mint ahogy a GyermekFelügyelő Ev mellett Én Konyhai Kisegítő részszakKépesítést is szereztem. A tanodám neves, a kihelyezett gyakorlati képzést nyújtó gyorsétterem szintén jó hírnévnek örvend : ahogy Én is.

Mivel nincs 1/2 ~ 2 Év gyakorlatom, elhúzhatok a megbízható, pontos,

precíz és kifinomult fenébe : azt is beleértve, hogy kimaxolva

tartom meg a 6 ~ 9.5 órás és havonta 24 ~ 26 napos munkahetet és

mindemellett kimaxolva tartom be a HACCP irányelveket is.

biztosítom a teljes védőfelszerelésem, eü.leg fullra alkalmas vagyok.

Nem kérek sem alul és sem felül a szokásos nettó bérnek.

Ha más alapvető szabályt szeg : HACCP, Mbiztonsági, .. . vagy

meghibásodott a munkaeszköz : termékhűtőKamra, sütő : azonnal jelzem.

A várható készlethiányról időben és kifinomult kultúráltsággal adok

tájékoztatást a kijelölt munkatársamnak. Nagyon asszimilativan tudok

viselkedni, ha kérik. Káros szenvedélyektől mentes és sajnos független

vagyok.

Mi a bajuk velem mégis?

Ezt nem értem.

Én pont ezért értem meg a helyzetedet.

Dél dunántúlon legalábbis az igényes munkaerőt részesítik a

legtöbb HRes és főnök súlyos hátrányban.

Ha mondjuk egy gyöngytyúk belenyalakodik a felszolgálandó ételbe, amit

a pinceÉtteremben egy az infant gyermekük szülinapját is ott ünneplő

család jelenlétében szolgálnak fel : és Meg merem említeni kifinomult

kultúráltságommal halkan a felszolgálónak, hogy hadd cseréljem ki a

gyöngytyúk által belenyalakodott szószt egy újra : megtiltja a főnök is, és

megkérdezi, hogy vagy kussolok, vagy felmondok, vagy könyvjutalom más

, hogyismondjam fajta ' következményekkel. Inkább az azonnali felmondást

választottam : és kiköveteltem az addigi bérem is. Ott félbérért

dolgoztam : általában 1.3 ~ 1.65 Eft / óra körül szoktam vállalni nettósan.

Sajnos a 700 ~ 850 nFt / óra az már ritka. Viszont a minőséget és a

megbízhatóságot és a precízitást meg kötelező fizetni.

Nálam nincs , Az is pénzezés! ' : Ez az Az is pénz. Ez az indulóKeresetem.

Ha mindeki úgy fog hozzáállni, mint Mi : akkor betörjük azt a még

megmaradt pár Főnököt, akik a humán erőforrást semmibe véve átgázolnak

mindenkin és mindenen : és szégyenítik a többségben lévő tisztességes és

becsületes főnök Urat és asszonyt.

Szép napot kívánok Neked :

Adri+

2019. okt. 12. 17:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
mert amíg betanítod veszteséget termel
2019. okt. 12. 18:54
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#1: Jól írta, mert gyorsan, jól és pontosan kell dolgozni. A targoncázás tipikusan olyan munka amihez kell a gyakorlat és a rutin, ami csak úgy megy, ha csinálod. Eszméletlen sebességkülönbség van egy kezdő és egy rutinos targoncás között.

#2: Ez viszont hülyeség. A nagy cégek, ahol van lehetőség mentorálni a kezdőket, ott pont kell az E (Wabi és társai)

2019. okt. 12. 19:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
És a rutinos targoncás is volt kezdő nem? Én nem értem ezeket meg mi az hogy veszteséget termel? Valahol az embernek kezdeni kell mert ha mindenhol tapasztalt embert keresnek akkor nem lesz tapasztalt ember mert kezdőket nem alkalmaznak akikből 5 év után már profik lennének mondjuk így nem lesz tapasztalt ember hiába fognak keresni aztán vagy felvesznek kezdőt vagy alkalmazott nélkül nem lesz ki elvégezze a munkát így a cég meg bezár és az meg mégnagyobb veszteség mintha kezdőt alkalmaznának.
2019. okt. 13. 03:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
#6: Van olyan helyzet amikor van idő és energia bohóckodni egy kezdővel, van olyan, amikor nincs. Ezt el kell fogadni. Egy cégnek joga van tapasztalattal rendelkező munkavállalót felvenni.
2019. okt. 13. 08:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Joga van, csak a szemléletet nem értem, most is keres egy cég vagy 4 hónapja sofőrt furgonra, senki nem megy oda mert ahhoz képest keveset fizet mint szokás, mégis kell neki a 2 év igazolt tapasztalat meg a B jogsi 3.5 tonnás járműre, az a baj, olyan nincs, nekem csak B van meg C . B 3.5 tonnás különbözeti nincs, pedig kérdeztem a E jogsis oktatóm. Furcsa cégek, aztán "nincs ember" persze, az lenne ha vagy fizetnének egy harminccel többet vagy lejebbadják az igényeket. Próbaidő meg azért kéne, hogy legyen..
2019. okt. 14. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!