Milyen a Festo gyár mint munkahely?
Én dolgoztam ott, még haveri körömmel, és konkrétan a mai napig emlegetjük mint vicc tárgya, nem is azért mert annyira jó volt:D
1. Ha jól tudom, a bruttó fizetés kb 230e Ft-nál mozog, ami semmi.
2. Akik valamire való emberek, folyamat jöttek el a cégtől, és mindenféle fajta embert kénytelen voltak felvenni helyettük, mert a normális nem maradt ott meg.
3. Egyedül a munkakörülményekre nem lehet panasz, mert kb német minőségű az egész gyár, szóval ezt betartják. Tiszta öltözők, tiszta gyáregységek.
4. A fizetésekről még annyit, hogy amikor állítólag nem az arab pasas volt a vezérigazgató, hanem magyar, folyamat emelkedtek a bérek ott is, aztán leváltották.
5. A légkörről mint emberekről annyi a véleményem, hogy igazi nyomorult társaság, akik szeretik más munkáját figyelni, és más életét kibeszélni, mert az övék annyira sz@r. Tisztelet a kivételnek.
6. Ülő vagy álló munka, az attól függ melyik gyáregységben leszel. Nálunk lehetett ülni, de emlékszem amikor átjöttek a másik gyáregységből, mert megbeszélés volt, akkor lehetett hallani ahogy fújnak ránk, hogy "nézd már meg, bezzeg ezek ülhetnek is". :D Szánalmas.
Utáltam, nem csak a kevés fizu miatt, hanem a két műszak, az emberek, és a hülye szabályaik miatt. Amikor késel 5 percet, és helyette szeretnék ha fél órát ledolgoznál. :D Viszont akik meg busszal jártak be elindulhattak negyed órával korábban. Vicc.
#2 Nem jártam végig az összes gyárat, szóval lehet igazad van.
Nem igazán jönnek rá pótlékok, ezt a fizut olyan ismerősöm kapta, aki kb 6 éve dolgozik ott, és így vitt haza olyan nettó 150-160-at pótlékokkal együtt.
Ez a reális.
A Festo pedig nagyon előrejár a magyar viszonyok között a lean-ben.
Én most jelentkeztem oda.
Engem is érdekelne milyen 2023 ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!