Hogy lehet gyakornoki állást találni IT szektorban, proginfó alatt, 0 tapasztalattal?
Mindenki azt mondja, hogy ez a legfontosabb, de hogy lehet?
Milyen cégek alkalmaznak akár csak gyakornoki poziban ennyire kezdőket és maximum 6 órában?
Ugyanis Budapesten nincs levelező progünfó, max. esti...
Csak segíteni akartam kérdező.
Nem 1.2 hanem 1 és 2 év akart lenni amit írtam.
De kamu vagyok legyen,nem én rinyálok itt,csak segíteni akartam tapasztalatokat megosztani.
Utolsóval csak sírni tudtok meg kifogásokat keresni, KEVESEBBET kellene aludni urak,fiatalok vagytok keljetek fel hajnali 5-kor és csináljátok a projekteteket meg gyakoroljatok legyen bitbucket githubon projektetek.
Nem kell Google legyen.
Én 4 és 5 óra alvással elvagyok,és köszi nincs se infarktusom se betegségem,ellenben friss vagyok állandóan.
ide pedig tökösség kell,de a sikerhez is.
Különben sehol nem fogtok érvényesülni.
Sokan megoldjuk megoldottuk,mindenki képes rá,ti is.
Csak elhatározás kérdése meg lemondásoké.
Az urat kikérem magamnak, de ha ilyen sztereotípiával indul minden ebben a szakmában, akkor már önmagában ez sok dologra rávilágít.
4-5 óra alvás igenis egészségtelen, káros (még ha Te nem is érzed MÉG vagy esetleg Rád pont nem káros; cigivel is halnak meg emberek 95 éves korukban, családban ismertem is ilyen rokont).
Van az a hajtás, amikor az már nem élet. A gyakorin egyébként tipikusan ez a menő, a való életben hála Istennek nem.
Az 5-kor kelés nem idegen tőlem, 1 héttel ezelőttig akkor keltem minden áldott nap.
Ha maradok az egyetemen és találok akár csak egy részmunkaidős állást, bármit, akkor második félévtől eleve nem lesz lehetőségem 4-5 óránál több alvásra. Káros lesz, főleg rám nézve, én nem bírom (volt már benne részem párszor, hosszabb távon).
Már eleve a tárgyak épphogy teljestése igényelni fog annyi erőbefektetést, hogy az embernek ne maradjon ideje 4-5 óránál több alvásra.
Most biztosan még jobban le leszek nézve, hogy nyárra pihenést tervezek, mindenféle kódsortól távol 2 hónapig. Esetleg másodállást, mert addigra el leszek adósodva.
Nem tartom magam fiatalnak és pláne nem érzem magam annak.
Egy "fiatal" terhelhető.
Igen, csak 1. nem éri meg, 2. meglesz a böjtje.
A legtöbb embernél igenis meglesz, akkor is, ha néhánynál nem. A többségnél igen.
32-es kifogások meg sírás.
Furi ezt csak a palik csinálják ezt a nyávogást ma már a nők kajak sokkal tökösebbek,karriert építenek mennek előre.
Komolyan ezt látom,eddig csak palitársaimat láttam rinyálni.
,,Az urat kikérem magamnak, de ha ilyen sztereotípiával indul minden ebben a szakmában, akkor már önmagában ez sok dologra rávilágít."
Mire gondolsz milyen sztereotípia?
Minden szakmában ha akarsz valamit akkor így kell,főleg ha vállalkozó vagy akkor eleinte napi 26 óra munka kell.
"4-5 óra alvás igenis egészségtelen, káros (még ha Te nem is érzed MÉG vagy esetleg Rád pont nem káros; cigivel is halnak meg emberek 95 éves korukban, családban ismertem is ilyen rokont)."
Akkor Elon Musk már halott,úgyanis heti 80 órát dolgozik.
De idézem Schwarzeneggert: ,,Siess az alvással mert amíg alszol addig más pénzt keres."
Köszöni teljesen jól van.
,,Van az a hajtás, amikor az már nem élet. A gyakorin egyébként tipikusan ez a menő, a való életben hála Istennek nem."
Nézd meg hol tartanak átlagban az emberek a való életben,milyen életet élnek,ha olyat akarsz akkor mondj le a kényelmes jól fizető munkáról.
Amit akarsz annak fizesd meg az árát.
"Az 5-kor kelés nem idegen tőlem, 1 héttel ezelőttig akkor keltem minden áldott nap.
Ha maradok az egyetemen és találok akár csak egy részmunkaidős állást, bármit, akkor második félévtől eleve nem lesz lehetőségem 4-5 óránál több alvásra. Káros lesz, főleg rám nézve, én nem bírom (volt már benne részem párszor, hosszabb távon)."
Istenem ezt a rinyapina mai férfiakat komolyan.
Mintha csajok lennétek esküszöm.
Lenne célod hidd el pattannál ki az ágyból.
"Már eleve a tárgyak épphogy teljestése igényelni fog annyi erőbefektetést, hogy az embernek ne maradjon ideje 4-5 óránál több alvásra."
Ez így van,sikerért dolgozni kell ellenben 350e nettóval indítasz aztán szépen haladhatsz felfele.
Jogász sokkal többet tanul aztán 120e nettóval indít.
Döntsd el megéri-e programozó karrieredért eleinte kitaposni magadat.
"Most biztosan még jobban le leszek nézve, hogy nyárra pihenést tervezek, mindenféle kódsortól távol 2 hónapig. Esetleg másodállást, mert addigra el leszek adósodva."
Nem leszel,ha neked ez jó,nekünk mindegy.
"Egy "fiatal" terhelhető.
Igen, csak 1. nem éri meg, 2. meglesz a böjtje.
A legtöbb embernél igenis meglesz, akkor is, ha néhánynál nem. A többségnél igen.""
Miért nem éri meg?
A sikerért TENNI kell és nagyon sokat kell tenni.
Donald Trump napi 4-5 órákat olvas,a mentorom napi 3 órákat képzi magát,kel reggel 5-kor ő is vagy 4-kor.
Elon Musk,Schwarzenegger,Donald Trump,Bill Gates,Warren Buffer köszönik jól vannak,mégis korán kelnek.
"Furi ezt csak a palik csinálják ezt a nyávogást ma már a nők kajak sokkal tökösebbek,karriert építenek mennek előre."
A karrier, a rohanós életmód a család, gyerekek, szeretet, igazi értékek helyett.
Ezért is tart itt a mai társadalom.
Az elmúlt egy hétben kétszer nem engedtek leülni a BKV-n, pedig ott volt a szabad ülőhely és kétszemélyes járdákon ketten szembejövők egyszer sem engedtek el, maradt az úttest, a fű, a falhoz simulás lapjával.
Az anyák nem törődenek a gyermekeikkel, csak a karrier, a hajtás, a pénz.
"főleg ha vállalkozó vagy akkor eleinte napi 26 óra munka kell."
Na, tökéletesen megfogalmaztad, miért NEM LESZEK vállalkozó.
Lapozhatunk.
"Akkor Elon Musk már halott,úgyanis heti 80 órát dolgozik.
De idézem Schwarzeneggert: ,,Siess az alvással mert amíg alszol addig más pénzt keres."
Köszöni teljesen jól van."
Szövegértés 1-es.
Azt írtam, hogy VAN AKI bírja. A legtöbben azonban nem.
"Nézd meg hol tartanak átlagban az emberek a való életben,milyen életet élnek,ha olyat akarsz akkor mondj le a kényelmes jól fizető munkáról."
Tűrhetően fizető munkát szeretnék. Nem akarok se kacsalábon forgó várat, se évi több utazást (luxust pláne nem).
Egy férjet, lehetőleg kertesházat (tény, ez pénzbe kerül), kutyákat, és minél elvonultabb életet.
"Istenem ezt a rinyapina mai férfiakat komolyan."
Nevetséges, ha annyit se hiszel el, hogy nő vagyok.
"Lenne célod hidd el pattannál ki az ágyból."
Az ÉLET a célom maga.
"Ez így van,sikerért dolgozni kell ellenben 350e nettóval indítasz aztán szépen haladhatsz felfele."
Hidd el, hogy számomra fontosabb a normális élet, a sport, a 7 óra alvást, a barátok és az énidő, mint a nettó 350.
Mit tegyek a nettó 350-nel tönkrementen? Főleg, hogy ilyen téren relatív szegény életet élek, tehát ebből eleve 150-et félre is tennék, ha nem többet.
"Döntsd el megéri-e programozó karrieredért eleinte kitaposni magadat."
Kitaposni magunkat SEMMIÉRT SEM éri meg. Pláne 30 éves nőként, már most tele krónikus betegségekkel...
"Nem leszel,ha neked ez jó,nekünk mindegy."
De, ha maradok az egyetemen, el leszek. Ma egy hipermarket utasított vissza, mert oda se kellek.
"Miért nem éri meg?
A sikerért TENNI kell és nagyon sokat kell tenni."
Elmagyaráznád, hogy miért kell Neked ennyire az a siker? Egyrészt.
Másrészt miből gondolod, hogy mindenkinek az kell?
Más a kicsi budapesti, külterületi 40 nm panellakással megelégszik, csak legyen férje, szabadidejük.
73%-os, Te amúgy hanyad éves vagy?
Ez nem teljesen esett le...
2.?
Mert nyílván én laikusabb vagyok mint Te, de szerintem ha már elkezdted, akkor próbáld meg elvégezni, ne add fel...
Ha most nem is kapsz gyakornoki munkát, majd utolsó félévben.
Azért az mindenképpen egy nagy + lehet ha van egy ilyen diplomád, ha már csak kevesebb mint 2 év van hátra és már eddig is fizettél érte, akkor szerintem már végezd el...
Amúgy nekem is egy problémám, hogy csak a nagyon alaptudásom van meg, az egyetemet meg nem biztos, hogy az ilyeneknek tervezték, bármilyen abszurd is ez...
Amiben még gondolkodom, hogy pénzügy és számvitel szakra megyek, vagy gazdinfóra levelezőn a BGE-re...
Csak ugye ezek félévvel hosszabb egyetemek, másrészt meg nehezebb velük az elhelyezkedés, kevesebb a fizetés, stb.
És hétköznapokon valószínüleg ugyanúgy nem tudnék szakirányú munkát találni...
Én amúgy 26 leszek és sajnos még egyáltalán nincs diplomám, munkatapasztalatom is csak raktározásból és targoncázásból van, sajnos van egy pszichés problémám, 18-22 éves korom között elég nehéz éveim voltak emiatt, többekközött ezért sem akkor mentem egyetemre, s a munkáltatóknál ez sem lesz egy jó pont... Pedig szeretnék előrébb lépni, fejlődni.
De amúgy én sem akarok egy Elon Musk lenni, meg szerintem Ő nem a legjobb példa, mert eleve abból (is) él hogy nagyokat mond.
51 %-os, keress rá a közösségi oldalon a Sláger FM oldalára! Hasznos dolgot fogsz találni ott!!!
Kérdező, ne menj az ELTE-IK estire, őrültség!
Tavasszal már én se leszek ott.
Hali csak szolók hasonló cipőben jártam járok...a külömbség az h én nekem annyit kellet dolgozni h az esti is kilőve maradt a levelező...és ott is csusztam...gyak melót pesten ..hahaha :D elvitték az iskola szövetkezetek.De amit az első irt nekem eddig úgy tünik beválik.Elmész egy céghez helpdesknek és majd átvesznek fejlesztőnek..Nekem így lett melóm és az interjún is elmondták..megírtam a programozós tetszett közölték h teljes állásba ide kevés leszek ennek de majd segítenek...és sőt heti 2x meló után is jönnek korepetálni az emberek :D :D
Megjegyzem én nem azért tanulok programozónak mert jól lehet vele keresni ...hanem mert érdekel és tetszik...szal ha te is csak a média újabb felkarolt csillaga vagy aki elolvasta h legyél programozó és lazán hülyére keresed magad akkor szolok h bszptad.Ha be is jutsz piszok nagy hajtás van...szóval 2x gondold meg mit akarsz.
Nekem a szakmai gyakornokság nem azért kellett volna, hogy meglegyen a kötelező 8 hét, hanem egyrészt hogy ne unalmas kulimunkát kelljen végezni, de leginkább, hogy valaha legyen esélyem szoftverfejlesztőnek lenni.
Egy nappalis dolgozik ebben a második évtől, én mégis mit csináljak?
Lesz egy OKJ vécépapírom hamarosan, de azzal mit csináljak?
Egy kicsit túl van lihegve a dolog.
A kérdező menjen nappalira, tegye magát oda a tanulásban, vegyen fel jó szabválokat és másod vagy harmadévesen menjen nyári gyakornoki programra (ami heti 40 óra). Budapesten egy csomó ilyen van és egyébként is kell a diplomához. Estleg passzívra mész egy félévet és elmész ERASMUS-ra vagy egy AIESEC-es gyakorlatra. utolsó félév előtt.
Ha kevés az ösztöndíj, akkor lehet próbálkozni heti 20 órás szakmai munkával, ha az sincs, akkor diákhitel. Semmi értelme boltban vagy SSC-ben pazarolni az életed robotmunkára. Inkább tanulj.
Juniorokat havi 400-500 bruttóval vesznek fel egyetemről, abból lehet hitelt törleszteni.
Aki meg halálra akarja dolgozni magát, menjen Consulting cégekhez vagy startuphoz, ott legalább pénzt vagy lehetőséget is kap érte. Mezei pesti multinál csak magadat nyírod ki vele és két év után beleállsz a földbe. Senki nem akarja, hogy egy sztahanovista szétverjen egy csapatot, amikor a legnagyobb baj így is, hogy emberek átlagosan 2-3 évet maradnak egy helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!