Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet gyakornoki állást...

Hogy lehet gyakornoki állást találni IT szektorban, proginfó alatt, 0 tapasztalattal?

Figyelt kérdés

Mindenki azt mondja, hogy ez a legfontosabb, de hogy lehet?

Milyen cégek alkalmaznak akár csak gyakornoki poziban ennyire kezdőket és maximum 6 órában?

Ugyanis Budapesten nincs levelező progünfó, max. esti...

2019. szept. 30. 07:44
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
61%

Faszán lehet építeni amúgy egyetem alatt is az önéletrajzot, tolsz fel saját projekteket GitHubra, mobil appokat írsz, open source projektekben segítesz, Python csomagokat publikálsz stb.

Ahelyett, hogy itt sírsz, már el is kezdhettél volna valamit.

2019. szept. 30. 15:48
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ha megmondjátok, hol lehet esti proginfó mellett szakmai gyakorlatot vállalni, este, órák után felkeresem őket. Az első pár hónapot ingyen is vállalom.

Én úgy tudtam, hogy esti mellett nem lehet gyakornokoskodni, de ha ennyire támadtok, biztos rosszul tudom.

2019. szept. 30. 15:52
 23/41 anonim ***** válasza:
15%

22-es nem támadunk.

Esti mellett pláne lehet melózni én nappali mellett toltam.

Próbálj SSC-t.

Csúsztam igen.

Mennyit?

Rengeteget,de ott volt x év gyakorlat perfekt angollal.

2019. szept. 30. 15:58
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
SSC-ben lehet programozó szakmai tapasztalatot szerezni?
2019. szept. 30. 16:03
 25/41 anonim ***** válasza:
78%
De a kérdező nem levelezős.
2019. szept. 30. 16:22
 26/41 anonim ***** válasza:
85%

"Se éjjelem se nappalom se csajom semmi."

És ez miért jó? Te ezzel már a másik véglet vagy.

IT szakmában dolgozom én is, de van szerető feleségem, két szép gyerekünk.

2019. szept. 30. 18:00
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Az első lepontozott válaszomnál nekem úgy tűnt, hogy estire akar menni.
2019. szept. 30. 18:01
 28/41 A kérdező kommentje:

Igen, én estire szeretnék menni az eltére, ahhoz hogy tudjak tanulni kellene pénzt is keresnem, legalább egy keveset...

Az esti elve havi 46.000 forint.

De nekem itthon legalább a rezsibe és a kajapénzbe is be kéne szállnom...

De estiről valamiért nem várnak gyakornokokat.

Így esti mellett én is supermarketekben tudnék árufeltöltőként dolgozni, részmunkaidőben, vagy reggel 6:00-tól 14:00-ig gyárban melózni.

De szerintem a napi 8 óra munka max. levelező mellett bírható, nappali vagy esti mellett nem.

Mert például akárhogy számolom, de még esti mellett sem fér bele a 7 óra alvás még akkor sem ha megtanulok teleportálni.

És így rohadtul nem lesz szakmai tapasztalatom, amúgy sem...

A másik lehetőség, hogy nappalira megyek, azzal tudok gyakornoki állást vállalni, de NEM LEHET 6 órát dolgozni nappal, nappali szak mellett. Ez nem akarat kérdése, kirúgnának!

Valamennyi órán ott kell lenni.

És nem reális, hogy ennyi dolog mellett még tanulni is tud az ember.

Tovább rontja a helyzetet, hogy már én is felnőtt vagyok...

52%-os amúgy szerintem neked csak anonim nagy a szád és nem hinném, hogy közöd van a programozáshoz!

Ilyeneket írsz, hogy "1.2 év", mit jelent ez? Csak nem 1.5 évet akartál írni?

Egy programozó, főleg olyan menő és tökös mint Te biztosan nem vétene ilyen hibát!

Meg jössz itt az SSC-vel, de láthatóan fogalmad sincs róla, hogy mit csinálnak ott a dolgozók... Meg csúsztál "X évet", "sokat", hát ez is elég hihetetlen mert 1-2 év csúszásnál, passzíváltatásnál, bukásnál nem engednek meg többet. De 2-3 éve ezt is szigorították és ha minden igaz, akkor már csak egyszer lehet bukni, aztán megválnak Tőled ha mégegyszer előfordúl.

Szóval szerintem kamu vagy...

Amit még az #1. írt, az talán a legjobb... Olyanokból elvétve találni éjszaka végezhető munkát, csak hát a nappali egyetemet és mellete mindennap 6 óra éjszakai munkát még most is nehezen tudok elképzelni, meg hát nem igazán szakirányú tapasztalat, de ez a legtöbb amit ettől a kérdéstől kaptam, illetve még a 73%-os normális és reális hozzáállása.

Köszi!

2019. szept. 30. 18:38
 29/41 anonim ***** válasza:
12%

"SSC-ben lehet programozó szakmai tapasztalatot szerezni?"

Vannak fokozatok: a bolti/gyorsétteremi eladónál az is jobb ha tetszőleges irodai munkát csinál. Ennél még jobb ha informatikához is némi köze van, akárcsak desktop support.

Persze a legjobb ha programozó gyakornok lehet. De fokozatosan is el lehet jutni oda.

2019. okt. 1. 07:15
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor esti.

Én végzek egy OKJ-t is, aminek a végefelé vagyok, és otthon is sokat tanultam.

Mégis arra utalnak a jelek, hogy a cégek szóba sem állnak velem. Normális munkavállalóként kell felvegyenek, nem tudnak se diákmunkásként, se gyakornokként. Hiába mondanám, hogy mennék ingyen is, nem opció. Nem kellek.

Nincs szakmai tapasztalatom és ha így állunk, nem is lesz.

Biztos, hogy a legtöbben heti 40 óra munka mellett csinálják, nekem ez sok lenne.

Ha rászűrsz az álláskereső portálokon, hogy részmunkaidő, lényegében csak fizikai munkát ad ki, de oda meg túlképzett az ember, plusz rásütik, hogy nem fogja bírni, plusz félnek, hogy el fog menni. Én anno teljes munkaidős adminra elkeltem ennyi idő alatt, most viszont láthatáron sincs meló.

Referenciamunkák... Ha második félévtől bejön az analízis, diszkrét matek és egyebek, plusz ott az ugyebár nem szakmai munka, emellett képtelenség komoly projektet csinálni egyedül vagy open source-ba beszállni. Akkor is, ha éjjel lennél hajlandó, mert úgyse fog működni az agyad, esetleg össze is esel. (Van ilyen is.)

Az egyetemen 95%-a már dolgozik és cég küldte, kevés az olyan madár, aki ott akar megtanulni programozni. Ráadásul mivel láttak már ilyet, mindenki mindent ért, ha kérdez a tanár, ők értik, ők értik. A többiek fektethetik bele otthon az ezerszeres energiát.

Lebeszéllek.

Bár a bootcamppel is eladósodsz, az is nagyon nehéz, és ott is az a helyzet, hogy közel se biztos az elhelyezkedés.

A CodeCool reklámoz valami hétvégi programozó képzést, azt nézd meg. Bár idő szempontjából ugyanolyan horrornak néz ki, mint az egyetem.

Vagy találjunk ki magunknak egy másik szakmát, amire felnőttként is sikerrel képezhetjük át magunkat.

2019. okt. 1. 08:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!