Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megbízási szerződés, hogy is...

Megbízási szerződés, hogy is van ez pontosan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelentkeztem egy céghez, ahol megbízási szerződést írtunk alá. Nem kapok konkrét "fizetést". Viszont az értékesítésem után kapok részesedést. 3 hónap után egyéni vállalkozás kell csinálnom.

Az a kérdésem, hogy valójában így kaphatok fizetést="osztalékot" egy szimpla megbízási szerződéssel, és ennek a járulékaival/adózásával kell foglalkoznom?

Tehát ha nincs vállalkozásom, csak megbízási szerződésben vagyok a céggel, akkor a pénz amit kapok osztalékként, azután el kell számolnom a nav felé, vagy ezt már megfogja oldani a cég?

2019. szept. 25. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:

A megbízási szerződés nem számít klasszikus munkaviszonynak, elvileg a cégnek kellene adót, járulékokat vonnia ez alatt a 3 hónap alatt, nincs semmiféle osztalék.

Viszont, ha utána ki kell váltanod a vállalkoztóit, akkor nagyon vigyázz, mert ha nincs heti 36 órát meghaladó munkaviszonyod (főfoglalkozásod), akkor MIN. havi 50 ezer ft adót kell fizetned - ha van bevéételed, ha nincs (KATA-s vállalkozás). Ha a másik fajta adózást választod -tételes költségelszámolás - akkor meg még többet, akár 75 ezret is.

Azt viszont nem tudom, és ennek járj utána, hogy ha nincs főfpglalkozásod, akkor ez alatt a 3 hónap alatt mi van a TB biztosításoddal - mert lehet, hogy ilyenkor az sincs.

De lehet, majd jön valaki, aki tudja ezt is...

2019. szept. 25. 19:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Ingatlan értékesítő állásról van szó.

Tudom, hogy sokan ellene vannak, viszont érettségivel vidéken nem sok jobb lehetőséget találtam.

Érdekelne az ingatlanértékesítés,.. vagy csak pozitívat olvasok róla, vagy iszonyú negatívat.

3 hónap megbízási szerződés 0Ft-os fizetéssel, csak a ingatlan eladásokból származó %-os bevétel, utána pedig katás vállalkozás. Ha van valakinek ebben tapasztalata/tanácsa, szívesen meghallgatom.

TB-met egyenlőre fizetem, a vizsga/oktatási díjakat is nekem kell és az üzemanyagköltséget is, telefonálási díjat stb.. az elején ez viszonylag sok 1-200e Ft kiadás is lehet, de őszintén bízom benne hogy megtérül a belefektetett energia+pénz+ambíció is.

Amíg nincs vállalkozásom, és azalatt kapnék %-os jutalékot egy ingatlan eladás után, az érdekelne, hogy a számlámra érkező összeggel van-e bármi teendőm járulékok kapcsán. (adózás, nyugdíjjárulék, stb.)

2019. szept. 25. 20:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Értékesítésre megbízási szerződés?

A megbízás lényege, hogy pontosan le kell írni, milyen feladat ellátására, milyen cél elérésére kötöd, ezért mennyi pénz jár, milyen időszakra.

2019. szept. 25. 21:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Adószámot kell kiváltanod hozzá és magad után fizeted a kapott jövedelem után a járulékot. Egy ingatlan iroda nem fog helyetted semmit fizetni. Igazából balekokat keres, akik legalább egy katas vállalkozást létrehoznak, kihasználva azt, hogy az első időben elég az adószám is ha megvan, mert az első hónapokban 0 eladásod lesz jó eséllyel, így valóban butaság is lenne havi 50 ezret fizetgetni a semmire. Az eladás alapján a jutalékról neked kell ö feléjük kiállítani számlát. De azt adószám nélkül nem fogsz tudni.

Adószámos magánszemély adózása itt van leírva kb:

[link]

2019. szept. 26. 05:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!