Bérlapon nem kell rajta lennie minden levonásnak jogcímmel együtt? Bármi is az a levonás?
Az a kérdésem hogy egy havi bérlapon nem kell rajta lennie bárminemű a bruttó bért érintő levonásnak jogcímmel együtt?
Vagyis olyan nem lehet hogy ott a bruttó bér ott vannak a levonások TB SZJA stb majd ott egy nettó-de nem annyit fizetnek ki hanem kevesebbet? Ezek szerint van még valami levonás de ennek nyoma sincs a bérlapon. A bérlap szerint bruttó 260.000 Ft ebből levonás ez az, és kijön Nettó havi munkabér: 172.900 Ft. Stimmel, ennyi a bérkalkulátor szerint is.
De kifizetésre ráadásul bank utalással csak 145.000 kerül hónapok óta.
Nem kéne a bérlapnak tartalmaznia hiova tűnik a különbözet?
"Vagy volt valami tartozasod, amit tiltanak a fizetésből? Illeték, hitel, gyerektartás mittomén?"
Az a helyzet hogy csak tudnék róla ha gyerektartásom lenne.... hitel dettó... de mindegy is mert mint írtam a munkáltató 1 ft-ot se vehet el úgy hogy nem tünteti fel öszsegszerűen jogcímmel
pl hatósági végrehajtás 10.000
szóval akármi is lenne (de nincs!) annak ott kell lennie
"ami miatt mindig csak 145 ezret érsz el?"
Megjön az utalás hó 10-én. 145.000 közlemény munkabér. Gondolom, ezen nincs mit ragozni ha van mögötte egy 260 bruttós szerződés.
Azt írod: "kifizetésre csak 145.000 kerül hónapok óta"
Jó türelmes ember vagy, én már az első ilyen utalásnál bementem volna a HR-re/bérszámfejtésre megkérdezni, hogy ugyan mi van.
Azt írom neked, a kérdésedre a válasz: De tartalmaznia kell. De ezzel nem vagy kisegítve.
Már megint a munkaügyis troll...
Kedvesem, Neked már évek óta kevesebbet fizetnek, már tavaly nyáron is attól volt hangos a gyakori, hogy "csökkentette" a munkáltatód a fizetésedet, meg másfél hónappal később kapod - akkor most mit vagy meglepődve?
Legalább időben megkaptad.
No mesélj, mi lett a nyár elején kikapcsolt gázzal (vagy kazánfűtéssel? - bocs, de erre már nem pontosan emlékszem) ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!