Ha a mekiben dolgozom és táppénzre jöttem 4nap után kirúghatnak?
Melóból jöttem el vírusos torokgyulladás. Sajnos nem direkt lettem beteg elkaptam a gyerektől.
:/
3 hónap próbaidő van.
Próbaidő alatt - ha beteg vagy, ha nem, BÁRMIKOR, egyik napról a másikra FELMONDHATNAK, AZONNALI HATÁLLYAL.
Tehát ha nem mész betegállományba, akkor is.
Ha elmentél betegállományba és utána felmondanak, akkor sem 100 %, hogy a betegállomány miatt.
Tekintettel a munkaerőhiányra, meg hogy bementél dolgozni és onnan jöttél haza - valószínűleg nem mondanak fel - de ezt nem lehet 100 %-ra mondani.
Halkabban ordibálj, ketteske, pláne, ha nem vagy képben.
Kérdező, ha kirúgnak, sétálj be az ebh-hoz meg a bíróságra...
pl...
#2-es mivel ilyen hülyeséget terjesztesz, miattad vannak olyan ostoba menedzserek meg cégvezetők akik megteheszik ezt néha-néha (jogtalanul persze).
de akkor majd te menj a Mekibe mikor a torokgyulladásos ember beleköhögte a hamburgeredbe a redvát..-
hogy gondolhat valaki ilyen ostobaságot? h fertőző betegséggel vendéglátóiparban dolgozni? ezért az ÁNTSZ be is zárathatja egy hónapra a helyet!
Kérdező: jól tetted. Ha betegen meglátnak bent, szinte biztos h kirúgnak.
Nem tudom, mi a problémátok a 2-es válasszal - valószínűleg nem megy az értő olvasás - én csak a Munka törvénykönyve szerinti szabályokat idéztem.
Próbaidő alatt betegállomány előtt 1 nappal is elbocsáthatták volna, törvényesen.
PRÓBAIDŐ - de igenis kiabálok :D - azt jelenti, hogy bármikor, azonnali hatállyal felmondhat mindkét fél. A kérdező is.
És bizony hiába fog a ebh (Egyenlő Bánásmód Hatósághoz) menni, ha mondjuk a munkáltató 10 nappal később bocsájtja el, mint ahogy visszamegy - a kutya nem fogja tudni bebizonyítani, hogy a betegállomány miatt van.
Nem engem kell lehúzni, hanem a törvényalkotókat :-)
És akkor leírom még egyszer, hogy jól megértsétek :- azt is leírtam, hogy munkaerő hiány van és ezért nem valószínű, hogy elbocsájtják.
Mi ebben olyan borzasztó, amit írtam? :D
Egy szóval sem írtam, hogy a munkáltató pártján vagyok és rúgják csak ki, mert micsoda dolog, hogy megbetegszik próbaidő alatt, stb.
Nem ártana ismerni a törvényeket és értelmezni, amit írtam. ja és akkor tiltakozni, amikor ilyen törvényeket hoznak, hogy 3 hónapig "rettegnie" kell az embernek, mert bizony még az is előfordul -sajnos - nem is egy helyen, hogy a próbaidő utolsó napján mondanak fel.
na, lehet lehúzni :D
"hogy gondolhat valaki ilyen ostobaságot? h fertőző betegséggel vendéglátóiparban dolgozni? ezért az ÁNTSZ be is zárathatja egy hónapra a helyet!"
Hol olvastál olyant, hogy azt írtam, betegen kellene dolgoznia? Főleg ott, ahol rengeteg embert kiszolgál?
A kérdező azt kérdezte, elbocsáthatják-e, én meg válaszoltam rá, hogy igen, próbaidő alatt bármikor, függetlenül a betegállománytól.
Tényleg ilyen nehéz ezt értelmezni??? :-)
Nem tudom mi baj van a 2#-el, egy szóval nem mondta hogy a kérdező betegen dolgozzon.
Teljesen korrekten leírta a lényeget jogilag, valamint azt is, hogy nem a táppénz miatt szoktak felmondani a dolgozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!