Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a cég emeli a termékei...

Ha a cég emeli a termékei árát egyik napról a másikra minden indoklás nélkül, miért csodálkozik ha a beosztott is ugyanezt tenné a munkabérével?

Figyelt kérdés

A cég szállít ide oda, és egyik napról a másikra árat emel. Nem indokolja semmivel tegnap még 10 ft volt, ma 12 ft ugyanaz. Azért mert CSAK. Amely partnernek ez nem tetszik, az ne rendeljen tőle és téma lezárva.

De ha ez így van akkor tőlem, a munakerőtől miért veszik rossz néven ugyanezt? Én is csak egy árucikk vagyok a munkaerőpiacon, nekem is van egy áram, és miért törvényszerű hogy az én áram az nem nőhet-ahogy nő bármi más ára? Lakhatás benzin közlekedés ruha cipő élelmiszer-srtb.

Az én áram ( vagyis a munkabérem) ugyan miért ne nőhetne időről időre minden különösebb indoklás nélkül? A péknél a kifli kb 2x annyi mint tavaly-pedig se nem szebb se nem jobb uyganolyan-csak épp eltelt 1 év.

Akkor miért veszik tőlem rossz néven ha béremelést kérek? Nem azért mert okosabb szebb jobb stb lettem-nem azért.

Hanem azért mert X idő eltelt. És kész. És ez az indok.

Ahogy minden ára nő evidensen ahogy telik az idő, úgy miért ne nőhetne az én áram, az én bérem ahogy telik az idő? Nem azért mert szebb jobb melós lettem hane azért mert nem 2017-et írunk hanem 19-et. Ez nem elég?

2019. szept. 22. 20:59
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Igen, tudom. Nem véletlen, hogy az emberek menekülnek kifele Németbe, mint a patkányok a süllyedő hajóról. Mert idehaza a főnökök a legnagyobb féregnyúlvány kretének, akiket el lehet képzelni.
2019. szept. 23. 17:15
 22/35 A kérdező kommentje:

"Nem véletlen, hogy az emberek menekülnek kifele Németbe, mint a patkányok a süllyedő hajóról."

Óóóóó marad itt elég csicska azért...

2019. szept. 23. 17:22
 23/35 anonim ***** válasza:
Max. az, akinek MÉG nincs pénze lelépni. Ne aggódj, előbb-utóbb az utolsó keresőképes ember is elhúz Németbe, mint a vadliba, amit jó eséllyel államcsőd és anarchia fog követni. És ezek a főnökök lesznek az elsők, akiket lámpavason himbál majd a jeges januári szél.
2019. szept. 23. 17:33
 24/35 A kérdező kommentje:

Jó persze. Magyar népmesék .... persze...

Amíg SZAR VAN LÉGY IS VAN!

2019. szept. 23. 18:31
 25/35 A kérdező kommentje:

Itt vagyok én! AKkor se mennék külföldre ha ott milliós állás és fűszoknyás cicababa várna. Akkor se.

Inkább éhen döglök itthon . Inkább!

2019. szept. 23. 18:32
 26/35 A kérdező kommentje:

Egész egyszerűen nem létezik az a pénz hogy én felálljak a helyemről és nem külföldre de még akár országon belül is máshova menjek.

nem létezik.. Adsz nekem 2 milliós bért külföldön legálisan? Nem kell....

2019. szept. 23. 18:34
 27/35 A kérdező kommentje:
Inkább itthon minimálbér mint külföldön milliók.
 28/35 anonim ***** válasza:

Persze, kérdező, csak tudod ha a kapott pénzből senki nem tud majd megélni, akkor dolgozni se fog nekik senki. Következésképpen nem lesz jövedeleme, és tönkremegy.

Nem véletlen ajvékolnak is idehaza a görény munkáltatók, hogy nincs ember, jaj-jaj, mindenki megy ki külföldre...hát kisapáim, lehet követni a német cégtulajok példáját: nyugati szintű fizetés, több szabadság, nincs 400 óra kötelező ingyen robot, és a többi és a többi. Persze idáig egyik se jut el, csak idétlen és hatástalan "gyere haza Mikkamakka" kampányokra futja. Mert olyan isten nincs, hogy a büdös rabszolgájának jó legyen idehaza...

Amíg ez nem változik, csak egyre több ember fog kimenni külföldre, ezt garantálom neked. Hogy tönkremegy az ország előbb-utóbb? Meglehet. Ezt nevezik úgy, hogy vezéráldozat.

29/35 A kérdező kommentje:

"Hogy tönkremegy az ország előbb-utóbb? Meglehet. "

Hagyjuk a szar dumát. 50 éve megy tönkre de még nem ment...

ha még 20 évet kihúz az ország engem már kiszolgált utánam meg fel is robbanhat az egész..... de itt lesz ez a szarhalom még 100 év múlva is.

2019. szept. 23. 19:07
 30/35 A kérdező kommentje:

" több szabadság,"

Ja és vezetők vagyunk a szabis napok számában.... az euban. nem kell elhinni. utána kell nézni. szinte sehol nincs ennyi fizetett szabi

2019. szept. 23. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!