Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ki engedhet ma meg magának...

Ki engedhet ma meg magának egy saját házat?

Figyelt kérdés

Gépészmérnökként dolgozom egy nagy autóipari multinál és 360.000 a nettóm bp-n 3 év után.

Ez így jól hangzik elsőre és valóban kényelmesen eléldegélek belőle, de nagyobb célokra iszonyatosan kevésnek tűnik. Minden kifizetése után havi 200-at félre tudok tenni, igyekszem minél jobban beosztani a pénzem.

Na most én tényleg nem szeretnék fényűző életet élni, de nagy célom egy saját ház, akár egyszintes és minimális kis kerttel, autó beállóval. Hát Budapest külvárosaiban egy ilyet kivitelezni egy kisebb vagyon. Komolyan, pedig nap mint nap kertes házas övezeten át járok dolgozni és felfogni nem tudom mit dolgozhatnak az ott lakók, hogy megengedhessék maguknak a 60-70-80 milliós házakat.

Persze lehet mondani, hogy hitel, de akkor is kell önerő, amit az én gépészmérnöki fizetésemmel 10+ év lenne összespórolni. A ház teljes árát valószínűleg nyugdíjas koromra hoznám össze.

27 éves vagyok és eléggé aggaszt ez a helyzet.. Akik családi házban élnek, 30 év körüliek, Budapesten, ti hogy hoztátok össze a ház árát, mit dolgoztok? Vagy mindenki örökös csak én szívtam meg?

2019. szept. 13. 21:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%

Nem fogsz örökre ilyen keveset keresni:)

A mérnöki és a gazdasági karrier is olyan, hogy akkor van ugrás a bérben, ha folyamatosan váltogatod a munkahelyeidet.

A lojalitást nem jutalmazzák a cégek, nem fog az öledbe pottyanni a magasabb fizetés.Ha többet akarsz keresni, nem érdemes egy helyen maradni.

Én ugyan nem mérnökként,hanem közgazdászként diplomáztam, viszont, sohasem ültem a fenekemen.Gyakran vitatkoztam a bérigényekről.

1 évvel vagyok idősebb, mint te és nettó 415 ezret kapok kézhez.Plusz cafi.

2019. szept. 13. 22:05
 2/18 anonim ***** válasza:
90%

27-30 évesen munkavállalóként sehol nem tudnak szülői segítség/lottónyeremény nélkül házat venni. Komolyan 27 évesen az aggaszt, hogy nincs saját házad?

Hogy számoltad ki azt, hogy 10+ év összespórolni egy ház árát? Honnan tudod mennyit fogsz keresni 5 év múlva? Csak nem úgy számoltál, hogy 10 éven át 360nettót fogsz kereseni? A 360nettó nem egy különösen jó fizetés, max. kezdőként. Tapasztalattal és ha így folyatatódik az elvándorlás az országból, 4-5 év múlva simán megkeresheted a dupláját. Ha találsz egy feleséget és neki is jó fizetése lesz, akkor 5-6 év múlva gond nélkül fel tudtok venni hitelt egy házra.

Vagy menj el külföldre dolgozni és még könnyebben összejön egy budapest környéki ház.

2019. szept. 13. 22:07
 3/18 anonim ***** válasza:
82%
Szakmunkasok
2019. szept. 13. 22:14
 4/18 anonim ***** válasza:
61%

Családi házat családos vesz.

Úgy meg manapság 10 millió CSOK, 10 millió babavaro, 15 millió kedvezményes hitel, (esetleg némi piaci alapú hitel), szülői támogatás, a többit meg már rakjátok össze a pároddal.

Nekünk családi ház van és Budapesten. Lakható, de erősen felújítandó, mert évtizedek óta semmi nem lett rajta felújítva.

Mire mindent rendbe szedünk mi is el fogunk költeni annyit amennyiért azokat az új házakat látod.

2019. szept. 13. 23:03
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

A többség elkötelezi magát 20-25 évre a banknak, vagy vállal egy rakás gyereket.

A másik fele külföldön szedte össze magát, aztán hazajön itt családot alapítani, házat építeni. A mi falunk például ilyen. Tele van a külföldről hazajött haverok új házával.

Most az ingatlan árak az egekben vannak.

2019. szept. 14. 06:04
 6/18 anonim ***** válasza:
6%

Villamosmernoknek tanultam építőiparban dolgozom.

25;évesen lett meg az új kertes ház budai oldalt ahol 80m-ert nem is köszönnek neked nemhogy házat adjanak. A ház megvetele után volt 5 év hitelem amit visszafizettem

2019. szept. 14. 06:26
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Ja, pár dolog a saját házról

Mindenki a város mellett akar venni.

Érdemes lehet googlet használni és próba munkába járást tenni

Tömegközlekedéssel Pilisvörösvár után ahol az a vonat megy igen szép helyek vannak 30p alatt melohelyen lehet lenni. Autóval pl Sóskút is jó , kis szlovák falu de kifoghato olcsó felújítandó ház.

Tehát alacsony fizetéssel ezek jöhetnek számításba , de nem lehetetlen.

Lehet hogy te fogsz parkettazni és hasonlók mert a fizetésed kevesebb mint bármely epitoiparosnak de ez ilyen

2019. szept. 14. 06:34
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

ahogy más is írta, családi házat családok vesznek vagy akik efelé haladnak.

a te fizetésed lehet nem elég, de ha van egy párod, aki közel ugyanennyit keres, máris sokkal gyorsabban gyűlik a pénz. ez az egyik titok szerintem.

2019. szept. 14. 07:18
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Párommal mindketren szakmunkakent kukfoldin havi szinten enbek dupláját tettuk félre. Egy ev alatt jött össze a hazra valo. A másik haz meg mindig hiteles amit itthon egy fizetesbol sem tudtunk anno fizetni 2004-től többször átdolgozva, 2037-ben jár majd le.Pàr éve egy lakást vettünk még mellé az itthoni vállalkozásunkból származó jövedelemből meg a külfödi pár hónapos megtakarításomból.
2019. szept. 14. 07:26
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Családi házat családosok mellé, hogy akkor az árát is ketten kell összeraknotok. Két fizetésből. Az azért könnyebb sokkal, mint mindent egyedül.

Amúgy örülj, h mindeközben nem kell albit fizetned (160bólnem jön ki).

2019. szept. 14. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!