Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti belekezdenetek uj diplomaba...

Ti belekezdenetek uj diplomaba ha mar nincs allami feleved es van 4 tanari diplomad?

Figyelt kérdés
Nekem 4 van. 1 fosulis. 2 msc plusz szakvizsga. De nem erte meg
2019. szept. 6. 11:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Még minimum 30 meló van előtted. Ha vmi versenykèpes gazdasági vagy műszaki szakot választasz, akkor miért ne érné meg?
2019. szept. 7. 11:59
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonló cipőben jártam, mint te. Aztán elvégeztem a Külkert, nem volt könnyű, bár elmondom, hogy amennyire lenézik a tanár szakmát, az nappalin keményebb volt.

Kezdőként elég könnyen felvettek valami legalja irodai munkára, viszont onnan nem tudtam továbbjutni, mert nem volt tapasztalatom. Mások hogy csinálják? Protekció. Vagy már gyakorlat alatt is olyan helyekre mennek, ahol később marasztalják őket. Levelezőn nincs gyakorlat, tehát elég nagy hátránnyal indulsz a nappalisokhoz képest. Ráadásul mivel már idősebb is vagy, gyakornoki helyekre, kevés fizetésért eleve fel sem vesznek, gondolom el sem vállalnád.

Most van állásom, többet is kapok, mintha tanítanék, bár nem sokkal. És tudod miért vettek fel? Nem a külker diploma miatt, hanem azért, mert beszélek két nyelven. Mellettem ugyanannyiért érettségivel ül a kétnyelű olasz leányka 20 évesen. Ennyit a diplomáról.

2019. szept. 7. 13:39
 23/26 A kérdező kommentje:
Nincs csalad. Mèg mobilis vagyok. Videken (de varosban) akarok venni majd hasznalt lakast,erre van 4.5 millio megsporolt penzem. De addig nem veszek hitelre meg nincs fix rendes allasom. Vagyis olyan ami ettol jobban fizet. Mar netto 230 al is elegedett lennèk. Az videken egy normal tisztesseges bèr
2019. szept. 7. 15:34
 24/26 A kérdező kommentje:
Lenezik. De nagyon kemeny egy biosz kemia szak. 60%kihullik. Csak egyelore piackeptelen. De par ev es rajon a kormany h nagy a baj,akkor gondolom jocskan megemelik a berunket. Persze akkor sem lesz az versenykepes. De addig is muszaj mast csinalnom. Mert nem akarok ehenhalni. Az a baj h olyan helyen elek kelet magyarorszagon h nincs masodallaai lehetoseg (pl elmenni recepciosnak hotelba).
2019. szept. 7. 15:38
 25/26 A kérdező kommentje:
Igy tavasszal koltoznom kell mashova,ahol tobb a lehetoseg.
2019. szept. 7. 15:39
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
én is kelet Mo-ról költöztem Szombathelyre. Ezt a környéket ajánlani tudom, sokan kijárnak Ausztriába dolgozni jó pénzért. Sopron is jó még.
2019. szept. 7. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!