Ti belekezdenetek uj diplomaba ha mar nincs allami feleved es van 4 tanari diplomad?
Én hasonló cipőben jártam, mint te. Aztán elvégeztem a Külkert, nem volt könnyű, bár elmondom, hogy amennyire lenézik a tanár szakmát, az nappalin keményebb volt.
Kezdőként elég könnyen felvettek valami legalja irodai munkára, viszont onnan nem tudtam továbbjutni, mert nem volt tapasztalatom. Mások hogy csinálják? Protekció. Vagy már gyakorlat alatt is olyan helyekre mennek, ahol később marasztalják őket. Levelezőn nincs gyakorlat, tehát elég nagy hátránnyal indulsz a nappalisokhoz képest. Ráadásul mivel már idősebb is vagy, gyakornoki helyekre, kevés fizetésért eleve fel sem vesznek, gondolom el sem vállalnád.
Most van állásom, többet is kapok, mintha tanítanék, bár nem sokkal. És tudod miért vettek fel? Nem a külker diploma miatt, hanem azért, mert beszélek két nyelven. Mellettem ugyanannyiért érettségivel ül a kétnyelű olasz leányka 20 évesen. Ennyit a diplomáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!