Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek jól mondtam nekik?

Szerintetek jól mondtam nekik?

Figyelt kérdés
Voltam állás interjún gy gyarhoz és kérdezték a bért es én 160 at mondtam nettóba.És ők havi bere értetek vagy órára?

2019. szept. 6. 10:26
 1/2 TappancsMancs ***** válasza:
100%

A havira értették, mivel havi bérekben van elszámolás normál esetben, és mert 160 Ft-os órabér az éhhalál környéke lenne. Szóval nem hülyék, értik azért így is.

Legközelebb legyél egyértelműbb és mondd, hogy 160 000 Ft nettó. Vannak cégek akik bruttót kérdeznek, de azt közlik is, hogy mennyi bruttó az igényed, vagy mennyi bruttót adnának. Főként a nagyobb vállalatok bruttóznak, míg a kisebbek nettóznak, bár az összeg ettől még ugyanaz. A legjobb ha tudod a bérigényedet bruttóban és nettóban is.

Meg szerintem nem hangzik valami jól, ha csak lazán annyit mondasz, hogy 160. Egy állásinterjú lehet lazább hangvételű is, de azért mégis valamiféle hivatalos tárgyalás, találkozó és van amit ne mondj lazáskodva. Legközelebb, már lesz rá szükség, mondd ki teljesen és érthetően.

2019. szept. 6. 11:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Én úgy mondtam hogy nettó 160
2019. szept. 6. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!