Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Informatikusként hogyan lehet...

Informatikusként hogyan lehet nagyon jó pénzt keresni? (Akár itthon, akár külföldön)

Figyelt kérdés

A kérdés főleg arra vonatkozik,hogy milyen irányba érdemes elmenni és mire érdemes figyelni már az egyetem alatt?

Érdemes-e külföldben gondolkozni, megéri-e kimenni vagy aránylag itthon is meglehet azt a pénzt keresni? Továbbá melyik biztosabb karrier: ráfeküdni egy konkrét területre (pl. IOS-re fejlesztés) vagy ha érdekel akkor elmenni kicsit gazdasági irányba és megpróbálkozni feljebb jutni pozícióban, tehát már az elején abban gondolkodni, hogy valami vezetőként dolgozzon az ember?

Természetesen nem csak a pénz érdekel, de most arra lennék kíváncsi, hogy a lehető “legkönnyebben” hogyan lehet az IT területen belül nagyon jól keresni? És hol? Szóval általános tapasztalatokat/véleményeket kérnék ezzel kapcsolatban azoktól, akik esetleg ebben dolgoznak, vagy ismerősüktől hallottak valamit stb., és mégegyszer: nem csak a pénz számít természetesen, de nagyon sok minden érdekelne és nyilván azt választja az ember akkor már, amit jobban megfizetnek és már próbál az elején abba az irányba elmenni :)

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2019. aug. 30. 11:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%
5-os, hadd talaljam ki: a ceg neve E-vel kezdodik, es PAM-al vegzodik. :D Ugyanaz a helyzet, mint tarsaiknal (TCS, ACCENTURE, COGNIZANT), ha fontos, hogy jol megfizessenek, MENEKULJ ONNAN! :D
2019. aug. 31. 17:37
 12/13 anonim ***** válasza:
29%

Amiket 5 irkált az igazából csak Magyarországon igaz, külföldön tök más. PL ahol én élek, ott messze nincs akkora SAP buzulás mint otthon, meg pl a business analyst irány is sokkal jobban fut (én is az vagyok) egész egyszerűen azért mert sokkal komplexebb projektek vannak és ahhoz kell.

Szerintem találd ki, hogy mivel akarsz foglalkozni, és járj utánna, hogy azt hol, milyen cégnél tudnád a legmagasabb szinten űzni, és próbálj meg oda bekerülni. Az SAP-t meg hanyagold, egy rakás szar.

2019. szept. 2. 19:24
 13/13 A kérdező kommentje:
De a business analyst inkább gazdaságinformatikai irány? Vagy elemző-matematikus? Vagy el lehet érni simán mérnökinformatikusiról is?
2019. szept. 2. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!