Németországban az €1300 eurós fizetés plusz €400 extra juttatás a lakhatasra az jónak számít?
#1 vagyok. Úgy érted 2 emberre jut összesen €1700? Az úgy elég vékony, jól semmiképpen sem lehet belőle élni.
Azt sem írtad, hogy bruttó vagy nettó.
Nem igazán számít jónak. Még egy kisvárosban talán elmegy,ha ketten kerestek ennyit, de ha jól látom Berlinről van szó.
Úgy képzeld el, mint hogy itthon egy 5 ezres alföldi faluban 300 ezerből kiskirályként élsz, de a fővárosban már az alap dolgaidat is alig futná ki.
Berlinben egy szoba bérleti díja 500-800 Euro közt van plusz rezsi.
Ezt egy embernek adják csak ki, kettönek már csak akkor, ha két szoba van.
Attól is függ az hogy pontossan hol németországban mert én például Berlinben élek és 1700€ az nem mondhatnám hogy elég
Egy személyre még elég lenne de nem kettőre
Már magában a lakbér is 600€-1000€ És nem olyan nagy lakásra
Vegetalni és a túlélésért küzdeni, mindenről lemondani elég, de azt itthon is meg tudod tenni a 99 ezres minimálbér és az átlag 120 ezres albérlet árak mellett.
Ha már külföldön dolgozik az ember, távol a családtól és a hazatol, akkor érje meg legalább és élj olyan színvonalon, ami otthon nem menne. Szerintem elinduláshoz be kell vállalni a napi 10 óra munkát is, 6-7 óra munka bevándorlóként kevés lesz szerintem.
Majd idővel úgyis feljebb tudsz lépni és kevesebb munkával is többet fogsz keresni. De az elindulás nehéz lehet.
Ráadásul 2 embert egy fizuból eltartani alapból nehezebb, bárhol a világon. A legjobb, ha mindketten dolgoztok ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!