Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A Kincstár a volt munkáltatóm....

A Kincstár a volt munkáltatóm. Mennyire tekinthetnek rám burzsujként, ha náluk van a megtakarításom legnagyobb része? Polgárpukkasztó egy kicsit?

Figyelt kérdés
Nem akarom egyébként őket hergelni.

2019. aug. 19. 20:10
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Egy szóval nem írtam, hogy a férjem teremtett meg mindent, meg mindent ő tett a valagam alá. Mit tudsz Te rólam? Szerinted én sosem vállaltam több állást egyszerre? A két diploma meg az összes okj is csak úgy az ölembe hullott? De ha úgy is van, megint ott tartunk, hogy savanyú a szőlő. ..
2019. aug. 20. 22:23
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

", persze ebben benne van a babakötvény is, amire a későbbi kötött felhasználás miatt"

A babakötvény szabadon felhasználható, ha lejár. Milyen kötöttségre gondolsz?

Az 5 millió nem valami rettenetesen sok amire irigykedni lehet. Kb bárki össze tudja spórolni pár év alatt, akár a volt kollégáid közül is, ha akarja.

2019. aug. 21. 06:56
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a kollégáidnak is simán lehet ennél még több is, csak nem kötötték az orrodra.

Azt hiszed, rosszul élnek, mert állandóan panaszkodnak?

Én valószínüleg jóval fiatalabb vagyok nálad, de azt látom, hogy nagyon sokaknak mindenük megvan, és állandóan sír a szájuk, hogy nincs pénzük.

Sőt, az sír a leginkább, akinek sok van.

"Barát"-család, nemrég építkeztek hitel nélkül, volt némi megtakarításuk, meg CSOK. De nincs pénz... mindenből a drágábbat vették a házra, mert hát ez befektetés, mondják. OK, jogos, de csak ki tudják fizetni...

Most vesznek egy zsír új kocsit, mert hát nagycsaládosok lettek, alsó hangon 6 millió, aminek nagy részét ki kell fizetni, még ha beszáll is az állam.

Közben úgy érezték, hogy meglepik magukat egy új tévével, mert ezt igazán megérdemlik már ennyi nyomorgás után.

Járnak néha kirándulni, meg strandra. 3 gyerekkel. Gondolom tudod, hogy elmenni 5 embernek ilyen helyre belépőkkel, kajával, jégkrémekkel, stb, nem 2-3 ezer forintos játék.

Én tudom, milyen, mikor nincs pénz, mert mikor nem volt pénz, akkor nem mentünk strandra, és éveken át nem voltunk nyaralni.

És anyuka minden nap sír az oviban a többi anyukának, hogy sosem voltak még ennyire a padlón anyagilag, nagyon oda kell figyelni, stb.

Természetesen mondanom sem kell, hogy nem százasbolti kozmetikumokat használnak, hanem több ezer forintos rendelős cuccokat.

Ez csak egy példa volt, próbáltam részletesen szemléltetni, de nem ők az egyetlenek, hanem ez nagyon is általános.

Panaszkodni mindenki nagyon tud, de nézz szét az utakon, tele van zsír új kocsikkal, és mindenki lakást vesz, holott sosem volt még ennyire drága az ingatlan.

Van pénzük az embereknek, nem is kevés.

De jobban esik sajnáltatni magukat.

A volt kollégáid között is bizonyára nem egy ilyen akad.

Volt híres színésznőnk is, már meghalt, állandóan telesírta az újságokat, hogy milyen csóró, aztán halála után kiderült a több tízmilliós budai kastély...

Jelenleg is élő celeb, mindenhol a devizahitel-tartozásával szerepel, csak elfelejti mindig hozzátenni, hogy ez egyébként a 3. háza, és 70 millió volt.

Szóval nem is értem, mire írod, hogy savanyú a szőlő.

Miért is?

Szerintem te vagy már besavanyodva, de ez a korral jár.

Ezt most ne értsd félre, én is észreveszem magamon.

Ahogy öregszünk, elmúlik a naivságunk, már sokszor csak a rosszat vesszük észre.

Amúgy meg az emberek szeretnek más pénztárcájában meg más életében turkálni.

De ebben te sem vagy kivétel! Téged is az foglalkoztat, hogy őket mi foglalkoztatja.

Az a helyzet, hogy nem ilyen válaszokra számítottál, és ez most nem esett jól, amit kaptál.

Szerintem zárd le ezt a dolgot, és lépj tovább.

2019. aug. 21. 17:11
 34/34 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm, hogy megtiszteltél a bőséges válaszadással. Ellentétben a fent említett személyekkel, én sosem panaszkodom, de nem is dicsekszem; de sajna még az is szemet szúr az embereknek (nem mindenkinek, szerencsére 1-2 főnek csak), ha nem kell örökké a fizetést várni... Nem vagyok öreg :) meg alapjáraton ilyen megkeseredett sem, csak még valamit nem zártam le az életemben, de idővel minden seb begyógyul.

2019. aug. 21. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!