Van értelme havi 30. 000FT megspórolásának?
Naná, hogy megéri!
Én 4 éve havi 20.000-et kezdtem el félretenni, akkor az nagyon nagy összegnek tűnt az akkori fizetésemhez képest, de a legjobb döntésem volt. Így hozzászoktam ahhoz, hogy eltegyek már hó elején pénzt és a többit költsem. Azóta megvan a diplomám, túl vagyok 2 másik álláson és havi 100.000-nél többet rakok le hó elején. Ez nem menne, ha nem tanultam volna meg a kicsit először beosztani. Sok ismerősöm ha emelést kap, akkor csak annyival többet költ havonta, de aki a kicsiből nem fog elrakni, az a nagyból sem fog.
25/N
Szerintem nincs értelme, ha nem egyetemre, minőségi oktatásra akarod költeni... Más értelmes dolgot úgysem tudsz belőle venni, például lakást.
Ha gyűjtessz 3 évig, majd veszel egy tévét, telefont, valamit, annak sem lesz több értelme mintha inkább minőségi étkezésre és kisebb-nagyobb szórakoztató élményre költötted volna rögtön.
Csak negatív irányba fejlődik a gyűjtögetés alatt a személyiséged, hogyha nem csinálsz semmit csak dolgozol és nagyon nagyon rossz érzés lesz, amikor egy nem is annyira értékes valamit veszel az évekig spórolt pénzeddből és tudod, hogy még ennyit kell spórolnod egy következő dologig...
Az egészségedre tegyél félre, egy keveset, de amúgy arra ott a TB, ha meg valamit az nem támogat, nos arra valószínűleg amúgy is 10 évig tehetnéd félre a pénzedet.
Könnyű mondani, de arra törekedj, hogy minnél többet keress és sose görcsölj rá a spórolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!