Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme havi 30. 000FT...

Van értelme havi 30. 000FT megspórolásának?

Figyelt kérdés
Ha mindenről lemondok a rezsin, kaján kívül, akkor félre tudok tenni havi max 30ezret. Az 1 év alatt 360.000 Ft. Van ennek értelme? Mert ebből nagy megtakarítás sosem lesz, cserébe nem élek, nem veszek ruhát, nem szórakozom, nem nyaralok...

2019. aug. 18. 10:33
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%
Minden félretett pénznek van értelme, viszont azt írtad, hogyha mindenről lemondanál, akkor lenne 30e. Nem egészséges a teljes lemondás, akár szó szerint véve is, mert bármikor lehetsz beteg is, ki kell váltani a gyógyszert. Kell egy kicsit szórakozni is, beülni egy kávézóba, moziba, színházba a barátaiddal. Azt javaslom, hogy kezdetben 20-25e Ft-ot tegyél félre, majd ha a fizud emelkedik, akkor lehet szó többről is.
2019. aug. 18. 12:33
 12/27 anonim ***** válasza:
81%
Előző vagyok és mindenképp javaslom a kamatoztatást, erre a legbiztonságosabb az állampapír.
2019. aug. 18. 12:35
 13/27 anonim ***** válasza:
64%
Mindenki ezt mondja, hogy van értelme, de... nem igazán van. Többet érsz vele, ha élsz egy kicsit és mondjuk összeismerkedsz valakivel, akivel mondjuk össze tudtok költözni és akkor már kapásból közösen többet tudtok megspórolni.
2019. aug. 18. 12:41
 14/27 anonim ***** válasza:
87%

Már jó pár éve volt, mikor külön kellett kérni, hogy adózásnál érvényesíted-e az adókedvezményt és akkor aszerint adóztál havonta, de ha ezt nem tetted meg, akkor adóbevallásnál még mindig visszaigényelhetted és durván 40 napon belül vissza is kaptad.

Soha nem kértem több okból kifolyóan:

1. így annyit már mindenképpen megspórolsz 13 610Ft/hó

2. mivel fixen kaptuk zsebbe a pénzt, ha kértem volna, akkor is ugyan annyit fizetett volna a munkáltató, (fizetési papír/szabadnap/stb. nuku)

Évi 163 320Ft spórolás 10perc extra odafigyeléssel, így cseréltem le a TV-ét, mosógépet, PC-t, mikrót mások meg áruhitellel, vagy személyi kölcsönnel.

Ennek ellenére engem néztek emiatt idiótának a kollégák, mivel békés természetem van, nem pazaroltam rá időt, hogy meggyőzzem őket az igazamról.

2019. aug. 18. 12:46
 15/27 Pupusz ***** válasza:
88%
Van értelme. Az mindenképpen, hogy megszokod, nem költöd el az összes pénzedet. A félrerakott összeget érdemes csoportosítani. Amihez nem nyúlsz semmiképpen, amihez vészhelyzetben és amit váratlan kiadásokra fordítasz. Mindent megvonni magadtól szerintem sem érdemes. Túl spórolóssá válni sem. Rá kell érezni, hogy mi számodra az optimális takarékosság. Tartaléknak mindenképpen lennie kell, mert bármikor bármi történhet. Viszont a legtöbb embernél nem működik az, hogy mindent megvon magától. Hosszútávon legalábbis semmiképp. Arany középút.
2019. aug. 18. 13:02
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Én 34 évesen betegesen spórolok lakásra. Van 4 millióm, 5 t akarok. De már annyira betegesen spórolok, hogy legalább 5 évvel többnek nézek ki a koromnál. Kérdés megéri e.
2019. aug. 18. 14:22
 17/27 anonim ***** válasza:
94%
ugye megvonok mindent magamtól, kaját, piát, szórakozást, vitamint-gyümölcsöt, stb.
2019. aug. 18. 14:23
 18/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem, nyilván nem, ebben az esetben nem félrerakni kell hanem arra törekedni, hogy többet keress.
2019. aug. 18. 15:48
 19/27 anonim ***** válasza:
90%
Arra is jó, hogy ad egy védőhálót, és bátrabban váltasz munkahelyet.
2019. aug. 18. 15:49
 20/27 anonim ***** válasza:
23%

Persze, hogy van értelme, de miért nem raksz el inkább többet?

Biztos lehetne még faragni a költségvetésen.

Nem kell cigire, mozira,színházra, kávézóra, hamburgerre, autora vagy egyéb felesleges luxusra költeni! Majd költesz ha többet keresel.

2019. aug. 18. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!