Van értelme havi 30. 000FT megspórolásának?
Már jó pár éve volt, mikor külön kellett kérni, hogy adózásnál érvényesíted-e az adókedvezményt és akkor aszerint adóztál havonta, de ha ezt nem tetted meg, akkor adóbevallásnál még mindig visszaigényelhetted és durván 40 napon belül vissza is kaptad.
Soha nem kértem több okból kifolyóan:
1. így annyit már mindenképpen megspórolsz 13 610Ft/hó
2. mivel fixen kaptuk zsebbe a pénzt, ha kértem volna, akkor is ugyan annyit fizetett volna a munkáltató, (fizetési papír/szabadnap/stb. nuku)
Évi 163 320Ft spórolás 10perc extra odafigyeléssel, így cseréltem le a TV-ét, mosógépet, PC-t, mikrót mások meg áruhitellel, vagy személyi kölcsönnel.
Ennek ellenére engem néztek emiatt idiótának a kollégák, mivel békés természetem van, nem pazaroltam rá időt, hogy meggyőzzem őket az igazamról.
Persze, hogy van értelme, de miért nem raksz el inkább többet?
Biztos lehetne még faragni a költségvetésen.
Nem kell cigire, mozira,színházra, kávézóra, hamburgerre, autora vagy egyéb felesleges luxusra költeni! Majd költesz ha többet keresel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!