Hogyan tudnék így pénzt keresni egyetemistaként?
Figyelt kérdés
Szeretnék dolgozni, hogy egy kis tapasztalatot szerezzek, legyen valami hasznos elfoglaltságom és egy kis pénzt is keressek. Ugyanakkor eddig nem találtam semmilyen lehetőséget, amellyel ezt meg tudtam volna oldani, viszont erre mindig az a válasz, hogy "mert nem is akarsz dolgozni", "kifogások vannak", "aki dolgozni akar az talál is munkát" stb., amivel nekem a tököm tele van, mert szerintem ez nem igaz. A lakóhelyemen (vidéki kistelepülés) nincsen semmi, tehát mindenképpen az egyetem városában (Pécs) szeretnék diákmunkát vállalni az egyetem mellett. Na én már most látom a meghirdetett óráim alapján, hogy a korábbi féléveimhez képest idén is hétfőtől péntekig óráim lesznek. Össze-vissza szétszórva, tehát valamikor például 8-kor kezdek, míg máskor csak 10-kor és egyik nap fél 6-ig bent vagyok, máskor 7-ig. A nagy részük pedig katalógusos is. Emiatt teljességgel lehetetlen, hogy én hétköznap legalább 3 napot dolgozzak 4-6 órában (mert általában ez szokott lenni a minimum elvárás a munkáltatók részéről). Marad a hétvége, amikor haza szoktam utazni a családomhoz és ilyenkor szoktam tanulni is, emiatt ezt nem szívesen áldoznám be (max ha tényleg találnék egy jó ajánlatot, de eddig hétvégi állásokból nem láttam sokat). Így mivel tudnék pénzt keresni? Gondoltam pl. korrepetálásra (nyelvekből), de ahogyan körülnéztem azt láttam, hogy rengetegen hirdetik magukat és akár végzett, tapasztalattal rendelkező tanárok is vannak. Így nem tudom, hogy lenne-e esélyem vagy lenne-e értelme egyáltalán próbálkozni, vagy mégis mennyiért? Pláne úgy, hogy kolis vagyok (tehát hozzám nem jöhet senki) és én is csak városon belül tudnék mozogni. Ezen kívül más nem is nagyon jutott eszembe... Még a gyerekfelügyelet, bébiszitterkedés, viszont az igazat megvallva halvány fogalmam nincsen az egészről és még soha egy percet sem voltam együtt gyerekkel, szóval erre nem biztos, hogy alkalmas lennék. Van-e valakinek ötlete, tapasztalata?2019. aug. 4. 23:35
11/13 A kérdező kommentje:
Azért, hogy legyen mit csinálnom, ki szeretném próbálni, legyen némi plusz pénzem, emberek között legyek.
2019. aug. 5. 15:57
12/13 anonim válasza:
Kilőtted az összes lehetőséget így és kb. várod a csodát. Nyugtasd meg magad, hogy te megpróbáltad, aztán lapozz végre. Dolgozol majd pont eleget egyetemen után, esetleg következő nyáron ha úgy van. Embert meg bőven látsz elehet egyetemen is.
13/13 anonim válasza:
Az egyetem is munka, csak nem kapsz érte pénzt... Mondaná a nagymamám, aki gyerek+levelező mellett valóban dolgozott.
Ha nem szorulsz rá, a szüleid támogatnak, akkor nem feltétlen kell erőltetni a munka dolgot. Későbbi félévekben, diploma után még rengeteget dolgozhatsz.
Ezt én is beláttam, egy ideje már nem is dolgozom, "csak" arra törekszem, hogy semmiből se bukjak, minden tárgy időben sikerüljön, hogy minél kevesebbet kelljen eltartottnak lennem... Hiszen amúgyis egyre többet vitázunk édesanyámmal.
19F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!