Hogyan tudnék így pénzt keresni egyetemistaként?
Ez a jérdés is tele van kifogásokkal. Kisváros, folyamatosan óráim vannak blablabla.
Jelentkezz be egy diákmunka központba. A Tescoban lehet 4órás randomműszakokat is vállalni. Ha beszélsz nyelveket, meg lehet próbálni egy SSCt is, ott is rugalmasak, de neked is annak kellene lenni. Felnőtt ember pl nem hetente rohangál vissza anya szoknyájához.
De minek akarsz dolgozni?
Dolgozz nyáron keményen, akkor ráérsz.
Én szeretek hazamenni hétvégente, mint ahogyan amúgy rengetegen hazajárnak, szóval nem tudom, hogy miért olyan meglepő ez. Hét közben egy két lépésnyi szobán osztozom egy idegennel, otthon pedig végre van saját szobám, ahol nyugodtan és mindenféle hangzavar nélkül tudom végezni a dolgaimat. Ez mondjuk lehet, hogy valakinek hülyeségnek tűnik, de én annak is nagyon örülök, hogy otthon normális víz folyik a csapból és nincsen "sza**á" klórozva meg mit tudjam én még mi van benne, amitől kiszárad, hámlik és kisebesedik a bőröm (voltam már bőrgyógyásznál, de egyelőre még semmi). A családommal is jó a kapcsolatom, szóval én velük is elvagyok. Illetve olyankor csak hétvégente tudok találkozni a barátaimmal, mert ők egy másik városban tanulnak. Viszont, ha lenne egy tényleg jó, hosszútávon is vállalható hétvégi munka, akkor azért be tudnám cserélni.
A nyaramat pedig másokra szoktam tartogatni, általában olyankor is tanulok, pl. idén nyertem egy ösztöndíjat, aminek köszönhetően egy nyári egyetemen voltam, de voltam már önkénteskedni vagy ilyen-olyan tanfolyamokon. Viszont nyaranta is max. a Balatonra tudnék elmenni dolgozni ahol adnak szállást is, mert olyankor nincsen kollégiumom, otthon pedig nincsen nyárimunka vagy diákmunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!