Hogy lehet munkát keresni leendő levelezős egyetemistaként ha egyből két napot nem jönnék/hó? Hova kellek így?
Azt mondja meg nekem valaki van-e remény akármilyen munkahelyet találni, ha Msc-s (tehát nem épp pelyhes álló fiatalként) levelezős egyetemistaként havi kapásból 2, de lehet 3 hétköznap egyetemi képzésben kell részt vennem így nem tudok menni dolgozni? És akkor még a vizsgaidőszakról nem is beszéltem....
Hogy tálaljam ezt egy leendő munkáltatónak? Ha már az állásinterjún el kell mondani hogy levelezős képzés és akkor két hetente kapásból hiányoznék és ez így lesz még 2 évig.... és akkor még a vizsgák...
akármekkora munkaerőhiány van erre a felállásra szerintem 10ből 10 cég azt mondja hogy akkor köszöntük az érdeklődést....
Nincs igazam?
Van bármi remény is így ilyen paraméterekkel állást találni? Akár nem szakmai, hanem „tróger“ állást is? Vagy azt még annyira se?
Például úgy, hogy csak a szükséges konzultációkra mész be, nem mindenre. Vizsgát estére és hétvégére időzítesz. Valamint minden szabadságod erre használod fel.
Olyan nincs, hogy hát két hetente nem jövök 2-3- napot. Keress olyan helyet, ahol a képzés szombaton vagy szombaton is zajlik, a konzultációs napokon pedig küldj be magad helyett egy hangrögzítő eszközt, és csak akkor jelenj meg, ha muszáj.
Így csinálják az emberek.
" Vizsgát estére és hétvégére időzítesz. „
1) Vizsgát akkor vezsek fel amikorra meg van hirdetve. Pl idén 1 db vizsga sincs sehol nem hogy hétvégén még du 14h után se. Az összes vizsga délelőtt vagy max du 14h kor van.
Akkor ez ... baromság.
„Valamint minden szabadságod erre használod fel.“
De a szabit nem én döntöm el mikor veszem ki én csak kérhetem és vagy adják vagy nem.
és ha nem adják ki akkor?
Mellesleg ha az össze szabimat erre használom fel az se elég....
Számoljunk.
Havi 2 nap X 10 hónap = 20 nap + a vizsganapok legyen 10 = 30 nap.
Kinek van annyi szabija?
Szóval ez is baromság.
Hidd el van akkora emberhiány,hogy kellesz így is. Olyan melót keress, ahol hétvégén is be kell menni.
Én szeptemberben kezdtem iskolát felnőtt képzés héti 3 nap iskola, márciusba muszáj volt munkahelyet váltani és sikerült. Még egy évem van de kellettem így is.
A lényeg ne így állj hozzá, hogy senkinek nem fogsz így kelleni. Meg kell próbálni és biztos vannak olyan helyek ahol nem lehet illetve nem akarják megoldani és azt mondják hogy nem,de ettől ne add fel.
Fogalmam sincs mit tanulsz illetve eddig mit dolgoztál de pl. kereskedelembe és vendéglátásba mindig kell ember.
"Tanulmányi szerződést kell kötni. Abba bele kell foglalni, hogy vizsgára, konzultációra engedjenek el. "
Na ne... ezt úgy mondod mintha csakis rajtam múlna a dolog.
Tanulményi szerződés akkor van ha a cég is akarja.
És ha nem olyan területen találok állást amire a leendő diplomám képest majd akkor nincs olyan hülye cég ami tanulmányi szerződést kötne velem hiszen eleve semmire se megy a cég a diplomámmal.
MInek kéne pl egy gyári melósnak bölcsészdiploma ki fizeti azt ki-hát a cég az nem az tuti.
Másnak meg mire vezsnek fel? Gyári melós bizt őr árufeltöltő csak iylenek másra nem.
Hát pedig tanulmányi szerződés nélkül b.hatod. Szóbeli ígéretekre nem lehet alapozni. Jópár levelezős hallgató ráfázott már, mert a munkáltató nem engedte tanulni. Ha nem a cég fizeti az iskoládat, tanulmányi szerződés akkor is kell.
Iskolája válogatja, hogy a levelezős képzést lehet-e munka mellett csinálni. Ahol én tanultam, NEM lehetett szombaton vizsgázni, csak hétköznap munkaidőben. Előző iskolámban még levelezőn is számolták a hiányzásokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!