Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért panaszkodnak sokan a...

Miért panaszkodnak sokan a fizetésekre miközben egy segédmunkás havi 200-300 ezer forintot keres?

Figyelt kérdés

2019. júl. 31. 22:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%

Egy kicsit kevered a dolgokat:

"1. Segédmelós napi 15e-t kap,jah közben a cum laude jogi diplomás páromnak 90e lenne a kezdője,perfekt némettel,társalgási angollal."

Igen, annyit kap, de nézd meg, cserébe milyen körülmények között dolgozik. Ilyen munkában 1-2 évtized alatt garantáltan lerokkan, miközben a fizetése sem fog számottevően növekedni (vagy épp csökken, mert az ukrán vendégmunkás olcsóbban dolgozik). Míg egy jogász folyamatosan növelheti a bevételeit, elsajátíthat speciális részterületeket a szakmáján belül és ha nem alkalmazottként dolgozik, akkor a határ a csillagos ég.

"2. Mosogatólány,havi 8 nap munka 1300 euró ingyen szállás és full ingyen kajával."

Hol kap egy mosogató havi 8 nap munkával ennyi pénzt? 20 nap munkával már reális, de ne hasonlítsuk a nyugat-európai fizetéseket a hazaiakhoz. Ott egy mérnök vagy egy orvos sem annyit keres, mint itthon.

"3,. Orvos kezdőként kap 150e-t de jó,mi?"

Az állam köztudottan szr munkaadó, de az orvos is fejlődhet szakmai téren (ahogyan a jogász), pl. indíthat magánpraxist és akkor szintén határ a csillagos ég.

2019. aug. 1. 17:06
 12/15 anonim ***** válasza:
29%
Fú, és nyolc osztályt lebukdácsolt türhő 13 évesen megvette élete első lerobbant traktorát, aztán tíz év múlva annyi mindene van, hogy a legtöbbről fogalma sincs, hogy létezik, milyen dolog ez! De miért nem akad legalább egy agyonképzett, aki képes és hajlandó utána csinálni?
2019. aug. 1. 22:26
 13/15 proszesszordrben válasza:
100%
Baranyában 7-8 ezret kapnak egy napra a segedmunkasok. Mindenki eldöntheti hogy ez mire elég
2019. aug. 2. 04:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam olyan Nyugat MO-i beruházáson (50 km-re az osztrák határtól) ahol ez a napi 15 valóban annyi volt. Aki egésznap tolta 10 órában.

Ha még szombaton is tolta akkor annyi pénzt kapott mint én aki építésvezető volt :D Mondjuk nem sajnáltam tőlük megérdemelték.

(Inkább ez én fizum lehetett volna több).

2019. aug. 2. 06:09
 15/15 anonim válasza:
78%
A segédmunka nem abból áll ellentéttel a közhiedelemmel, hogy semmirekellő buta emberek dolgoznak ott nyolc osztállyal és mindenki kb. egy írástudatlan alkoholista! Akinek ennyi jön le ebből a munkából az csak a saját tudatlanságát és primitívségét hangoztatja! Én fősulira jártam, de néha néha eljártam egy építkezési vállalkozóhoz melózni és nem esett le a gyűrű az ujjamról. Sőt még szerettem is, mert sokkal normálisabban álltak az emberhez, mint egy két "elit" munkahelyen! A csapatban senki sem volt hülye, mindenki értett a szakmájához egyébként ácsok között voltam. Persze volt ott villanyszerelő, sofőr, vízvezetékszerelő, volt biztonsági őr, sima civil emberek javarészt, mint bárki! Persze nyilván van olyan réteg is, akik valóban buták vagy alkeszok, de aki hosszútávon az építőiparban akar dolgozni, és ennyi pénzt keresni az nem teheti ezt meg! Szóval egyébként meg nem kellene tőlük sajnálni, mert 40 fokban a tetőn elég lenni, vagy gerendákat cipelni, állandó veszélynek kitéve lenni ugye magasban dolgozni, sok eszközzel kell dolgozni, flex, behajtók, fúró, láncfűrész, nehéz elemekkel spajszer, lábak, állványozni, ablakokat berakni, zsaulzni, bontani, cserepeznil, leszabni az anyagokat, és sorolhatnám még hosszasan! Szóval előbb el kell menni egy napra ki kell próbálni aztán amikor a nap végére nem bírod ökölbe szorítani a kezed mert be vannak állva az ujjaid utána kell sajnálni tőlük azt a napi 12-15 ezer fornitot!
2019. szept. 12. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!