Miért panaszkodnak sokan a fizetésekre miközben egy segédmunkás havi 200-300 ezer forintot keres?
Egy kicsit kevered a dolgokat:
"1. Segédmelós napi 15e-t kap,jah közben a cum laude jogi diplomás páromnak 90e lenne a kezdője,perfekt némettel,társalgási angollal."
Igen, annyit kap, de nézd meg, cserébe milyen körülmények között dolgozik. Ilyen munkában 1-2 évtized alatt garantáltan lerokkan, miközben a fizetése sem fog számottevően növekedni (vagy épp csökken, mert az ukrán vendégmunkás olcsóbban dolgozik). Míg egy jogász folyamatosan növelheti a bevételeit, elsajátíthat speciális részterületeket a szakmáján belül és ha nem alkalmazottként dolgozik, akkor a határ a csillagos ég.
"2. Mosogatólány,havi 8 nap munka 1300 euró ingyen szállás és full ingyen kajával."
Hol kap egy mosogató havi 8 nap munkával ennyi pénzt? 20 nap munkával már reális, de ne hasonlítsuk a nyugat-európai fizetéseket a hazaiakhoz. Ott egy mérnök vagy egy orvos sem annyit keres, mint itthon.
"3,. Orvos kezdőként kap 150e-t de jó,mi?"
Az állam köztudottan szr munkaadó, de az orvos is fejlődhet szakmai téren (ahogyan a jogász), pl. indíthat magánpraxist és akkor szintén határ a csillagos ég.
Én voltam olyan Nyugat MO-i beruházáson (50 km-re az osztrák határtól) ahol ez a napi 15 valóban annyi volt. Aki egésznap tolta 10 órában.
Ha még szombaton is tolta akkor annyi pénzt kapott mint én aki építésvezető volt :D Mondjuk nem sajnáltam tőlük megérdemelték.
(Inkább ez én fizum lehetett volna több).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!