Mit csinál pontosan egy irodai informatikus?
Ó, a desktop support... Imádtam. Tulajdonképpen annyiból áll a munkád, hogy te, mint desktop support hajlandó vagy elolvasni a felhasználói kézikönyvet vagy az F1-gyel előhívható súgót, míg a user még erre sem képes, csak minden hibaüzenetre "OK"-t nyom, hogy tűnjön már el és lehessen nézni az iwiw-en Gizikét, hogy hun nyaralt, aztán ha nem indul el a gép, neked sír, hogy "hirtelen elsötétült minden, pedig én nem csináltam semmit". Pedig neki is ott lenne a kézikönyv, a súgó és minden más, néha az ő felhasználói fiókja sincs korlátozva (láttam már olyat, hogy a felhasználó fiókján több funkció volt engedélyezett, mint az enyémen), csak épp hótt' hülye és lusta.
Soha az életben nem fizették meg ennyire jól kizárólag az olvasástudásomat. :-)
Ilyen kis cégeknél szokott lenni.
Dolgoztam ilyenben. Tulajdonképpen ez olyan "mindenes" munkakör szokott lenni és általában elég pocsék, alulfizetett meló, nem is lehet sokáig csinálni.
Én pl. gépeket szereltem, hálózati kábeleket húzkodtam, nyomtatókat konfiguráltam, usereket állíthgattam AD-ben, a titkárnők ügyes-bajos problémáit orvosoltam Excelben meg Outlookban, mellette a cég weboldalát foltozgattam, de volt, hogy a biztonsági kamerát kellett állítgatnom.
"Ilyen kis cégeknél szokott lenni."
És nagy cégeknél is, pl én elég nagy multinál csináltam. Ahol sokan dolgoznak muszáj valaki, aki az ilyen ügyes bajos első szintű problémákat kezeli. És igen, sokszor csak el kell olvasni és értelmezni a hiba üzenetet, legyen az gépen, nyomtatón stb. Illetve kell egy minimális józan paraszti ész: mondjuk sötét a képernyő akkor áram alatt van-e, esetleg kicsuszott valamelyik kábel stb tök alap dolgok. Gyakornoki melónak tökéletes belépő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!